Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çıtdibi Takım Şelaleleri gezi rehberi / Yarbaşçandır / Antalya

Çıtdibi Takım Şelaleleri gezi rehberi / Yarbaşçandır / Antalya

Çıtdibi Takım Şelaleleri ülkemizin pek bilinmeyen doğal güzelliklerinden.

Çıtdibi Takım Şelaleleri gezi rehberi

Antaya‘nın Yarbaşçandır Mahallesi’ne doğru giderken Çıtdibi Köyü’nde ard arda devam eden takım şelaleleri olduğunu biliyor muydunuz? Orada yaşayanların bile haberi olmayan oysa anayolun çok yakınında çok kolay ulaşılan bir yerde bu takım şelaleleri. Şelalelerin  kaynak suyu, zaman zaman yer  altından çıkmaktadır ve yaylanın eriyen kar suları ile beslenmektedir. Bu yüzden suyu oldukça soğuktur. Yarbaşçandır Kanyonu’ndan başlayarak Hacısekili Kanyonu ve sonrasında Çıtdibi Kanyonu’nda biriken sular küçük küçük havuzlar oluşturmuş ve bu havuzlar şelalelerle süslenmiştir.  Bu kanyonlardan akan su en sonunda Cennet Vadisi’nden geçmektedir.

Cennet Vadisi restaurant herkesin bildiği bir yerdir. Fakat 1 km ilerisinde yolun sağında kalan takım şelalelerini kimse bilmez. Cennet Vadisi Restaurant’tan 1km daha anayoldan devam ettikten sonra solda bir set duvarının üzerinden akmakta olan yapay şelale, solunuzda kalacak şekilde, yolun altındaki taş köprüden akan suyu takip edin, suyun sağ taraftan akmakta olduğunu göreceksiniz. Tepeden aşağıya doğru akan suyun çıkış yeri Yarbaşçandır Yaylası’dır. Akarken birbirinden güzel bazılarında iki kaynaktan bazılarında tek kaynaktan dökülen şelale görüntüleri harika bir görsel şölen sunmaktadır.

Çıtdibi Takım Şelaleleri nerede ve nasıl gidilir?

Yarbaşçandır Köyü’ne toplu taşıma sağlanmaktadır fakat çok seyrek aralıklarla seferler düzenlenmektedir. Araba kiralama yaparak gitmeniz daha iyi olacaktır. Yolcu360’tan Antalya araç kiralama seçeneklerine  göz atabilirsiniz. Uçakla gelmek isteyenler de Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatlarını değerlendirebilirler.

Çıtdibi Takım Şelaleleri’nde kamp yapılabilir, düz arazi bulmak biraz zor olsa da imkansız değildir. Ama tırmanış ve trekking rotaları için daha çok uygundur. Yanınıza ekipmanlarınızı mutlaka almanız gerekmektedir. Ayağınızı taşlardan koruyacak bir ayakkabı giymeniz önerilir. Terlik giymeniz kesinlikle önerilmez. Şelaleler gittikçe yükseldiği için bazı yerlerde yukarıya tırmanmanız gerekebilir bu yüzden yanınıza fazla eşya almamanız daha iyi olacaktır.

Şelaleler çok fazladır hepsini görebilmeniz oldukça zordur ben sadece 5 tanesini görebildim ama denemeye değer . Sabah erken saatlerde gelirseniz ve yeterli ekipmanla birçoğunu görebilir hatta altında serinleyebilirsiniz.

En yakın restaurant Cennet Vadisi Restauranttır. Burada küçük  lokantalar bulunmaktadır . Başka market ya da alışveriş yapabileceğiiniz yer yoktur. Gelmeden önce market alışverişinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Gezebileceğiniz diğer şelaleler

Yorum ekle