Yolcu360 Blog
arkadaşlarla tatile çıkmak
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Arkadaşlarla Tatile Gitmek: 7 Kahkaha Garanti Rota

Arkadaşlarla Tatile Gitmek: 7 Kahkaha Garanti Rota

Arkadaşlarla tatile gitmek gibisi var mı? Öncelikle arkadaşını en iyi yolda tanırsın, demişler. Arkadaş grubuyla tatile gitmek, eğlencenin doruklarına çıkmak demektir! Ayrıca bütçe açısından da çok daha karlıdır, diyebiliriz 😀

İster yaz tatilinde ister diğer mevsimlerde Türkiye’nin birçok bölgesinde tatil yapabileceğiniz yerler var. Mesela yabancı turistlerin tercih ettiği Akdeniz ve Ege’de tatil yaparken sosyalleşip dilinizi geliştirebilirsiniz. Üstelik gece bu bölgelerde gece hayatına da dalmak mümkün! 

Arkadaşlarla tatile gidilecek yerler konusunda kültür turlarını da düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra doğal güzelliklerle kaplı bir kamp tatilini de tercih edebilirsiniz. Son yıllarda kamp tatilinin bir trende dönüştüğünü görüyor ve seviniyoruz! Şimdi arkadaşlarla yola çıkmadan önce nelere dikkat etmemiz gerekir, bir bakalım.

arkadaşlarla arabayla tatile çıkmakArkadaşlarla Tatile Yapılacaklar: Önce Bize Bir Araç Lazım!

Arkadaş grubuyla tatile çıkacağız, bize öncelikle bir ulaşım yöntemi lazım. Tatile gideceğimiz yer yakınsa kara yoluyla ulaşım iyi bir fikir. Uzaklara giriyorsak, en mantıklı yol hava yolu seyahati. 

İki yöntemde de daha özgür bir tatil planı için size taşıt lazım. Bu noktada araç kiralama opsiyonunu düşünebilirsiniz. Bu şekilde tatil süreniz boyunca sizi istediğiniz her yere ulaştıran bir aracınız olur.

İstediğiniz aracı dilediğiniz anda en iyi fiyatlarla kiralamak için Yolcu360’a şimdi göz atın. 

Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indir

Arkadaşlarla Gidilecek Tatil Yerleri: Nerelere Gidelim? 

Grubu toparladınız, tarihler seçildi, şimdi gidilecek yer meselesi kaldı. Öncelikle nasıl bir tatil düşünüyorsunuz? Uygun fiyatlı mı yoksa bütçeler rahat mı? Kamp mı, butik oteller mi yoksa her şey dahil resort’lar mı? 

Kalacak yer konusunu kesinleştirdikten sonra tatil amacını belirlemeniz gerekir. Bu noktada herkesin fikrine başvurmak iyi olur! Kültür tatili mi? Yoksa deniz, kum ve güneş mi? Belki de yeni hikayeler dinleyebileceğiniz ve yeni insanlar tanıyabileceğiniz uzun bir araba yolculuğu? 

arkadaşlarla tatile gitmekArkadaşlarla Tatile Gitmek: En İyi 7 Rota!

Arkadaşlarla tatile gitmek konusunda uzun uzun düşündük ve en iyi 7 rotayı seçtik. Sosyal medyayı sallayabileceğiniz ve doyasıya eğlenebileceğiniz rotalar karşınızda! 

1 – Sarımsaklı: Hem Kamp Hem Deniz Keyfi 

Son yılların trendleri arasında yer alan Sarımsaklı, deniz ve kamp keyfini bir arada sunan bir tatil noktası. Balıkesir’in bir ilçesi olan Sarımsaklı, birbirinden güzel koyları ve canlı merkeziyle biliniyor. Yaz döneminde koylara dev çadırlar kurmuş aileleri görebileceğiniz gibi, merkezde bulunan beach bar ve lunapark gibi eğlence merkezlerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

2 – Bodrum: Ege’nin Eğlence Merkezi

Bodrum hakkında ne diyebiliriz ki? Yaz tatillerinin vazgeçilmez rotası olan Bodrum tatil beldesinin ünü dünyayı aştı. Burada bol bol eğlence garanti! Bodrum hakkında daha önce çok yazdık ama buradaki gece hayatı çevre bölgelerin hiçbirinde yok. 

Bodrum, aynı zamanda her şey dahil resort’ların merkezlerinden biri. Tam teşekküllü bir tatil yapmak isterseniz, grup indirimlerinden yararlanmanız da olası. Yalnız Bodrum’da tek yere bağlı kalmayın, etrafta keşfedilecek mükemmel yerler var. 

Bodrum tatiliniz için havalimanında kiralık araç ihtiyacınız varsa, 1 dakikadan kısa sürede şimdi kiralayın!

arkadaşlarla tatile gitmek, yıldızlar altında kamp3 – Çıralı: Doğada Keyifli Anlar

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı, sahil kenarında kamp yapmak ya da çevredeki butik otellerde konaklamak isteyenler için mükemmel bir rota. Deniz tertemiz, ormanlar yemyeşil ve yılın uzun bir döneminde hava hep güneşli!

4 – GAP Turu: Arkadaşlarla Tatile Gitmek ve Tarihi Keşfetmek!

Ülkemizin Güneydoğu bölgesinde zengin bir tarih yatıyor. Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Mardin’de Midyat, Gaziantep’te ünlü Zeugma Mozaik Müzesi… Bunun yanı sıra bu şehirler gastronomi açısından da dünyaca ünlü. Kebapların ve çiğ köftenin anavatanına gidiyorsunuz. 

Tabii ki sadece bunlar değil, devamı için GAP turu yazımıza göz atabilirsiniz. 

5 – Batı Karadeniz Turu: Arkadaşla Tatile Gitmek 

Pandemi ile birlikte evlere kapanında doğayı daha çok arar olduk. Gerçi doğaya gitmek her zaman iyi bir fikir! Arkadaşlarla bir “road-trip” yapayım diyorsanız, Batı Karadeniz turunu mutlaka düşünün. Yemyeşil doğa manzaraları ve en sevdiğiniz şarkı eşliğinde aracınızı sürerken, arkadaşlık bağlarınızın kuvvetleneceği kesinkes! 

6 – Vizesiz Gidilecek Ülkeler! 

Arkadaşlarla tatile gitmek konusunda vizesiz gidilecek ülkeleri de düşünebilirsiniz. Yeni bir kültür, yeni bir mimari ve yepyeni lezzetler! Bu tatili hayatınız boyunca unutmazsınız. 

kapadokya taş evler7 – Kapadokya: Çiftlere Özel Rota!

Bir masal diyarından çıkmış Kapadokya, büyüleyici manzaraları ve romantik butik otelleriyle romantik tatiller için ideal bir rota. Kalabalık bir çift grubu şeklinde tatil yapmayı düşünüyorsanız, Kapadokya’yı mutlaka seçenekleriniz arasına alın. Detaylar için Kapadokya gezilecek yerler yazımıza göz atın!

 Arkadaşlarla Tatile Gitmek: Nelere Dikkat Edelim? 

Yazımızın başında arkadaşını en iyi yolda tanırsın, demiştik. Bu noktada herkesin dikkat etmesi gereken belli başlı durumlar var. Nedir bunlar? Şimdi beraberce bakalım.  

Saygı Çok Önemli!

Özellikle kalabalık arkadaş grubuyla tatile giderken saygı çerçevesini belirlemek çok önemli. Kural basit, kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın. Tatili başkalarıyla paylaştığınızı bilerek hareket edin. Bu noktada yola çıkmadan önce belli başlı dikkat edilecekler konusunda konuşmanız önemli bir detay. 

Sınırlar Çizilsin

Sınırlar insanlara göre değişir. Kimisi tatildeyken erken uyanmayı sevmez, kimisi yüksek sesle müzikten hoşlanmaz… Sonuçta yalnız değilsiniz. O yüzden tatile çıkmadan önce sınırlarınızı arkadaşlarınızla paylaşmanız önemli bir detay. Örneğin tatilde gece dışarı çıkmayı sevmiyorsanız, bunu baştan belirtmeniz de fayda var. 

Empatiyi Asla Elden Bırakmayın!

Empati, bizi biz yapan bir kavram. Tatilde hepimiz biraz daha özgür, biraz daha rahat davranırız. Bu noktada özgür ve rahat kavramlarının kişiden kişiye göre değiştiğini unutmamak gerek. Arkadaşlarınızla tatile ilk defa çıkıyorsanız, onların yepyeni yönlerini keşfedeceksiniz. Şaşırmayın, empati yapın. 

Arkadaşlarınızı Yalnız Bırakmayın

Tatile birileriyle beraber gittiğiniz zaman, ortak bir maceraya atılmış olursunuz. Kişisel alan özgürlüklerini unutmadan, özellikle etkinliklerde arkadaşlarınızı yalnız bırakmayın. 

Kişisel Alan Özgürlüğünü Unutmayın 

Her ne kadar birlikte bir maceraya çıkıyor olsanız da insanlar bazen yalnız kalmak isteyebilirler. Bu durumlarla onların kişisel alanlarına saygı gösterin. 

Arkadaşlarla değil de yalnız başınıza mı tatile çıkmak istiyorsunuz? Bu konuda da bir yazımız var: 

Yalnız Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

 

 

 

 

Yorum ekle