Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çıralı Sahili : Tarih ve efsanelerin ortasında kalan kıyılar / Antalya

Çıralı Sahili : Tarih ve efsanelerin ortasında kalan kıyılar / Antalya

Çıralı Sahili tatil cenneti Antalya‘nın koynunda saklı bir başka doğa harikası. Antik çağlara uzanan tarihi ve yaşanan efsanelerle kültürel anlamda da büyük bir değere sahip olan Çıralı Sahili.

Antalya‘nın Kemer ilçesinin Ulupınar Mahallesi’nde Olimpos Beydağları’nın çevrelediği bir sahildir Çıralı Sahili. Sağında Olimpos Antik Kenti, solunda ilk olimpiyat oyunlarının yapıldığı Yanartaş (Chimera) yani eski volkanik yanardağı, biraz ilerisinde Phaselis Antik Kenti vardır. Sahilin uzunluğu 3,2 km’dir. dünyaca bilinen Likya Yolu rotasında yer almaktadır.

Çıralı sahlili nerede ve nasıl gidilir?

Çıralı Sahili‘ne otobüs ulaşımı yoktur. Hatta yerli halk bu yüzden otostop ile ulaşım sağlamaktadır. Benim size tavsiyem araç kiralama ile Çıralı’ya gelmenizdir. Antalya Havalimanı Çıralı arası mesafe 80km yani yaklaşık 1,5 saattir. Bu yüzden yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan kiralık araç fiyatlarına bakmayı unutmayın. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden kendinize en uygun aracı seçin ve burayı mutlaka ziyaret edin.

 

Çıralı Sahili’nin ev sahipleri: Caretta Carettalar

Çıralı Sahili, son zamanlarda nesli tükenmekte olan caretta carettaların yuvasıdır aynı zamanda. Bu sahile giriş ücretsizdir fakat kamp yapmak gece caretta carettaları rahatsız edici davranışlarda bulunmak yasaktır. Ayrıca çok güzel bungalow evler vardır bu bölgede. Eğer doğa ile iç içe olmak, Likya Yolu’nun en güzel rotalarında trekking yapmak, ormanda bisiklet sürmek ,Yanartaş’ı, antik kentleri gezmek (Phaselis ve Olimpos) ziyaret etmek isterseniz bol bol meyve ağaçlarınında olduğu çıralı çok iyi bir tercihtir.

Ne zaman gitmeli ve nereleri gezmeli?

Yaz aylarında aşırı sıcak olacağı için ilkbahar Çıralı‘nın tam mevsimidir. Meyve ağaçlarının da tam mevsimidir ilkbahar. Yazın kavurucu sıcağında çok fazla yürüyüş yapamayacağınız için ilkbahardan sonra sadece denize girmek için tercih edebilirsiniz. Bu arada buraya kadar gelmişken çevre ilçeleri gezmeyi de ihmal etmeyin. Adrasan Sahili, Sulu ada, Korsan Koyu, Gelidonya Feneri ya da Tahtalı Teleferik de çok yakın mesafelerdedir buraya.

Nerede ne yemeli?

Çok otantik yapıda olan Çıralı‘da beton bina yapmak yasaktır. Eğer güzel bir balık ziyafeti çekmek isterseniz Ulupınar Restaurant ve Kayalar Restaurant’ı tavsiye ederim. Güzel bir kahvaltı içinse Değirmendere Restaurant’ı denemelisiniz. Bunun dışında yemek için Çıralı Sahili‘nde cafe, bar, restaurantlar mevcuttur.

Yorum ekle