Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Yalnız Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

Yalnız Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

Yalnız seyahat etmeyi sevenler çoktur. Bir de çok isteyip acabalarla dolu olan ve o ilk adımı atmayı çok isteyip cesaret edemeyen… Aslında bir kere yalnız seyahate çıkınca her şeyin çok kolay olacağını göreceksiniz. Tabi yalnız seyahate çıkarken dikkat edilmesi gereken şeyler de var. Bu maddeleri dikkate alarak sorunsuz bir seyahat geçirebilirsiniz.

Yalnız Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

  • Bütçe Planlamanı İyi Yap

Yalnız veya değil aslında seyahate çıkarken en önem vermeniz gereken şeylerden biri bütçenin doğru planlanabilmesidir. Seyahat öncesi küçük bir araştırma yapmanız, seyahat esnasında sizi yaşanabilecek maddi aksaklıkların uzağında tutmuş olur. Yola çıkmadan önce en azından konaklama, kafe ve restoran fiyatlarının ortalamasına bakmanız yeterli olacaktır.

  • Az Eşya Al

Çok seyahat eden insanlar zaman içerisinde bagaj sayısını ve bagaj boyutunu düşürmeye başlar. Başlarda her şeyi yanıma almalıyım diye yola çıkılırken, ilerleyen zamanlarda bunun aslında ekstra efor olduğunun farkına varılır. Birde yalnız seyahat edince her zaman yardım alabileceğiniz birilerini de bulamayacağınızı unutmayın. Durum böyle olunca yalnız çıktığınız seyahatinizin çileye dönmemesi için yanınıza olabildiğince az eşya almalısınız. Daha az eşya için de birbirileriyle kombinlenebilecek parçalar seçmek önemli.

  • Plan Yap Ama En İnce Ayrıntısına Kadar Değil

Yalnız başınıza bir seyahate çıkıyorsanız her gününüzü saatine dakikasına kadar ayrıntılı bir şekilde planlamayın. Seyahatinizi genel hatlarıyla planlayabilir sonrasını akışına bırakabilirsiniz. Böylelikle biraz daha rahat olmak için kendinize alan yaratmış olursunuz.

  • Konaklanacak Yeri İyi Seç

Az bir bütçeyle yola çıkmış olabilirsiniz ancak konaklayacağınız yer seyahat esnasında önemli noktalardan biri. Kişisel eşyalarınız ve kendi güvenliğiniz için konaklayacağınız yerin sadece güvenli olması yetmez, aynı zamanda güvenli bir bölgede de olmasına özen göstermelisiniz. Bunun için daha önce konaklamış kişilerin yorumlarından faydalanabilirsiniz.

Seyahat Etmenin İnsana Kattığı Değerler yazısı için tıklayınız.

Tek Başına Seyahate Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Yeni İnsanlarla Tanış

Yalnız seyahat etmenin en güzel yanlarından biri yeni insanlarla tanışmak… Yalnızken algılarımız biraz daha açık oluyor ve arkadaş olma konusunda daha başarılı oluruz. Bir gün bankta etrafı izlerken başka bir gün ise müze gezerken seyahat eden yeni insanlar girebilir hayatınıza. Tabi sadece buna odaklanmamaya özen gösterin. Sonuçta yeni insanlarla tanışmak zorunda da değilsiniz. Yalnızlığın dilediğiniz gibi keyfine varabilirsiniz ya da yeni keşfedeceğiniz yerlerin size katacağı o heyecana…

  • Önceki Seyahatlerine Benzer Bir Yer Seç

İlk defa yalnız seyahat edecekseniz bu önemli maddelerden biridir. Sonuçta ilk yalnız seyahatinizde Türkiye’den kalkıp daha önce gitmediyseniz Tayland’a gitmeye çekinebilirsiniz. Eğer yurt dışına gidecekseniz daha önce seyahat ettiğiniz bir ülkenin farklı bir şehrini tercih edebilirsiniz. Yurt içi seyahatlerinizde ise daha rahat olacağınız kesin. O yüzden en mutlu olacağınızı düşündüğünüz yeri seçebilirsiniz.

  • Varışını Geç Saate Bırakma

Gideceğiniz yere geç bir saatte varmak işleri biraz zorlaştırabilir. Gerek ulaşım konusunda yaşayabileceğiniz sıkıntılar, gerekse karanlık bastırdıktan sonra bilmediğiniz bir yerde yaşanabilecek aklıklar derken zorlanabilirsiniz. O yüzden gündüz vakti varmak işlerinizi daha çok kolaylaştıracaktır.

  • Para ve Eşyalarını Güvene Al

Acil durumlar için konakladığınız yerin telefonu ve ulaşabileceğiniz kişilerin numaraları yanınızda olsun. Paralarınızın hepsini aynı yerde tutmayın. Yalnız olduğunuz için para isteyecek kimseniz de olmaz. Önemli belgeler ve eşyalarınızı çantanızda olacaksa gizli bir bölmeye koyun ya da odanızda kasada saklayın.

  • Yalnızlık Kavramına Çok Odaklanma, Anın Tadını Çıkar

Psikolojik olarak kendinizi sürekli “yalnızım”, “seyahate yalnız çıkacağım” diye koşullandırmamaya çalışın. Sonuçta yalnız seyahat etmek size yepyeni şeyler katacak ve öğretecek. Kalabalık içinde yalnız olmayı tercih ederseniz de gezgin ya da yoga sever tarzı grupların düzenlediği seyahatleri tercih edebilirsiniz.

  • Fotoğraf Çekmeyi Unutma

Yalnızım diye sakın fotoğraf çekmeyi unutmayın. Her açıyı selfie olarak yakalayamayacağınız için yanınızda tripotunuz kesinlikle olsun. Unutmayın, gezinizden sonra size anılarınız ve bu anıları tekrar tekrar yaşamanızı sağlayacak fotoğraf ve videolarınız kalacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle