Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Batı Karadeniz’de Gezilecek Yerler | Batı Karadeniz Gezi Rehberi

Batı Karadeniz’de Gezilecek Yerler | Batı Karadeniz Gezi Rehberi

Doğa ile daha fazla vakit geçirmeye başladığımız bugünlerde sakin, huzurlu ve kalabalık olmayan yerler ön planda. Hem tarihi hem doğal güzellikleriyle Batı Karadeniz seyahatseverler için fazlasıyla cezbedici. Bahar yaklaşırken rotanızı Batı Karadeniz’e çevirmek isterseniz gezip görülebilecek en güzel noktalara mutlaka göz atın. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Batı Karadeniz turu için yola çıkmaya ne dersiniz?

Batı Karadeniz’de Gezilecek Yerler

  • Güzelcehisar Lav Sütunları

Bartın’da 80 milyon yıllık bir doğa harikasının olduğunu biliyor muydunuz? Eski bir yanardağdan akan lavlar zamanla büzüşüp çatlaklar oluşturmuş ve bu çatlaklar yüzyıllar boyunca beşgen, altıgen şekillerinde sütunlara dönüşmüş. Dünyada sadece üç benzer örneği bulunan Güzelcehisar lav sütunları mavi ve yeşilin eşsiz görüntüsüne sahne oluyor. Yakın zamanda ahşap yürüyüş yolu ve seyir terası eklenen lav sütunları Bartın’a 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dilerseniz lav sütunlarını gördükten sonra yakınındaki İnkumu Plajı’nı da ziyaret edebilirsiniz. 3 kilometrelik uzunluğu ile İnkumu Plajı Batı Karadeniz’in en güzel sahillerinden biri.

Bartın araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Amasra

Batı Karadeniz’in kartpostallık ilçesi Amasra hem tarihi hem doğal güzellikleriyle görülmeye değer. Bartın’dan araç ile ortalama 20 dakika uzaklıkta yer alan Amasra tarihi Kemere Köprüsü, kalesi, plajları ve müzesi ile her yıl binlerce ziyaretçiyi kendisine çekiyor.

Yaz aylarında gelirseniz Büyük ve Küçük Liman Plajı’nda denizin tadını çıkarabilir, dilerseniz kısa bir araç yolculuğu ile Çakraz Plajı’na da gidebilirsiniz. Amasra’ya gelmişken taptaze deniz ürünleri ile birlikte meşhur salatasını denemeden dönmeyin.

Amasra Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Küre Dağları Milli Parkı

Batı Karadeniz gezilecek yerler listemize muhteşem bir doğa harikası ile devam ediyoruz. Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisinde yer alan milli park dört mevsim bambaşka bir güzellik sunuyor. Bahar ve yaz aylarında yeşilin binbir tonuna şahit olabileceğiniz Küre Dağları Milli Parkı ülkemizdeki en önemli doğal alanlarının başında geliyor. Biyolojik zenginliğinin yanı sıra pek çok yaban hayvanına da ev sahipliği yapan milli parkta dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak bilinen Valla Kanyonu’nu görebilir, gürül gürül akan Ilıca Şelalesi’nde kısa bir dinlenme molası verebilirsiniz. Küre Dağları Milli Parkı giriş ücreti 6 TL, öğrenciler için 3 TL.

Karadeniz Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Batı Karadeniz Gezi Rehberi

  • Tokatlı Kanyonu

Doğa ile baş başa vakit geçirmeyi sevenlerin uğraması gereken bir diğer nokta Safranbolu’daki Tokatlı Kanyonu. 9 kilometre uzunluğundaki kanyonda trekking yapabilir, kristal terastan kanyon manzarasını seyredebilir, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. 18. yüzyıldan kalma İncekaya Su Kemeri kanyonda görülmeye değer yerlerden biri.

116 metre uzunluğundaki su kemeri Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından ilçeye su getirmek için yaptırılmış. Tokatlı Kanyonu giriş ücreti 3 TL.

Tokatlı Kanyonu Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Gideros Koyu

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleri gezmekle bitmiyor. Rotamızı Kastamonu’nun batısındaki Cide ilçesine çeviriyoruz ve saklı cennet Gideros Koyu’na ulaşıyoruz. Ege ve Akdeniz’i aratmayan güzelliği ile Gideros Koyu birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altında. Mavi ve yeşilin muhteşem uyumunu gözler önüne seren koyun geçmişi ise 3500 yıl öncesine uzanıyor. Cenevizlilere ait tarihi kalıntıların yer aldığı koy yaz aylarında deniz tutkunlarını ağırlıyor. Durgun suyu ile adeta göle benzeyen koy çevresinde kamp da yapılabiliyor.

Kastamonu merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

 

Yorum ekle