Yolcu360 Blog
türkiye'de görülmesi gereken yerler, türkiye gezilecek yerler haritası
gazikentli
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler: En İyi 30 Rota

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler: En İyi 30 Rota

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler neresi? Bu soruyu önce kendimize sonra takipçilerimize sorduk. Dört köşesi ayrı güzelliklerle kaplı ülkemizin gizli hazinelerini barındıran birçok rota bulduk. Aynı zamanda ülkemizin görülmeye değer noktalarını hatırlama şansı yakaladık. 

türkiye'de görülecek yerler, takipçilerden gelen mesajlarPeki, Türkiye’de nerelere gitmeli? Takipçilerimizden gelen cevapları araştırdık, üzerinde birkaç rota da biz ekledik. Dünyanın en güzel turizm cennetlerinden biri olan ülkemizi keşfetmeye bir ömür yetmeyebilir 🙁 Türkiye seyahatinde keşfedebileceğiniz en iyi 30 yeri merak ediyorsanız, okumaya devam edin! 

Türkiye'de görülmesi gereken yerlerTürkiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken 30 Yer

Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken yerler listemine başlamadan önce konuya kısa bir giriş yapalım. Medeniyet tarihini değiştiren Göbeklitepe ile birlikte, yaşadığımız coğrafyada kültürleri 13.000 yıl öncesine kadar takip edebiliyoruz. Osmanlı ve Roma gibi dünyaya yön vermiş imparatorlukların yanı sıra Lidyalılar ve Hititler gibi tarihi değiştiren kültürler bu topraklarda yaşadı. Türkiye, insanlığın ortak kültür mirasıdır.

Türkiye’den bahsediyorsak, doğal güzelliklerden de konuşmamız gerekir. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki altın kumlu plajlarından, Karadeniz’in sonsuz ormanlarından, Salda Gölü’nden, Nemrut Dağı’ndan, Kelebekler Vadisi’nden…

Türkiye, aynı zamanda bir metropoller ülkesi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde hayat 24 saat boyunca akıyor! 

Hazırsanız, başlıyoruz. Şimdi karşınızda Türkiye’de görülmesi gereken rotalar!

türkiye'de görülmesi gereken yerler, ayasofya1 – Ayasofya, İstanbul

Listemizin ilk sırasında iki büyük dine merkez olmuş kültürel bir yapı var: Ayasofya. Bizans İmparatoru I. Justinianus adıyla 532-537 yıllarında inşa ettirilen katedral, 1453 yılında İstanbul’un fethiyle camiye dönüştürüldü. Daha sonrasında müze olarak hizmet veren yapı, günümüzde cami işlevini sürdürüyor.

Ayasofya nerede?

Ayasofya, İstanbul’un tam kalbi Sultanahmet’te bulunuyor. Sultanahmet, Kapalıçarşı gibi İstanbul’un turistik merkezlerinin bulunduğu, Fatih’e bağlı bir semt. 

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, topkapı sarayı2 – Topkapı Sarayı, İstanbul – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Topkapı Sarayı, İstanbul’da gezilebilecek en güzel kültürel yapılardan bir diğeri. Detaylar için Topkapı Sarayı Gezisi içeriğimize göz atabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı listesinde bulunan saray, günümüzde müze olarak kullanılıyor. 

Topkapı Sarayı nerede? 

Topkapı Sarayı Müzesi İstanbul’un Fatih ilçesinde bağlı Sarayburnu’nda yer alıyor. Detaylar Topkapı Sarayı ile ilgili diğer yazımızda!

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, heybeliada3 – Heybeliada, İstanbul 

İstanbul’un nefes alınabilir alanlarından, gün boyunca keyiflice gezebileceğiniz harika bir yer. Heybeliada‘nın zirvesindeki Ruhban okulunu da ziyaret edebilirsiniz. 

Heybeliada nerede?

Huzurlu Heybeliada, İstanbul’a bağlı bir ada olarak Marmara denizi üzerinde bulunuyor. Adaya ulaşım vapurlarla sağlanıyor. 

İstanbul araç kiralama seçenekleriyle seyahatinize konfor katabilirsiniz. 

yolcu360 araç kiralama

4  – Selimiye Camii, Edirne

Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Cami Trakya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. Cami içerisinde ise caminin yapılışı sırasında sahibinin arsayı vermesini anlatan ters lale sembolü de bulunmakta. Edirne’yi ziyaret eden yabancı turistler de burayı gezmeyi çok seviyor. 

Selimiye Camii nerede? 

Selimiye Camii Edirne’nin merkezinde, Mimar Sinan caddesi üzerinde bulunuyor. 

Edirne araç kiralama ihtiyaçlarınız için buradan devam edebilirsiniz.

kapadokya balon manzaraları, Türkiye'de görülmesi gereken yerler5 – Kapadokya, Nevşehir – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Türkiye’nin en etkileyici yerlerin başında kesinlikle Kapadokya geliyor. Üstüne bir de balon turu yaparsanız demeyin keyfinize. 3 günlük dolu dolu bir gezi ile Kapadokya’nın altını üstüne getirebilirsiniz.

Kapadokya nerede? 

Kapadokya, çoğunluğu Nevşehir sınırları içinde bulunan büyük bir alana yayılıyor. Aynı zamanda Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Kayseri şehirlerinin sınırları içerisinde de yer alıyor. 

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, pamukkale6 – Pamukkale, Denizli 

Denizli il merkezine yaklaşık 28,5 km uzaklıkta bulunan Pamukkale travertenleri, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Müze kartınız varsa burayı ücretsiz gezebilirsiniz. Ayrıca Pamukkale travertenlerinin hemen arkasında Hierapolis Antik Kenti bulunuyor. 

Denizli araç kiralama fiyatları için buraya göz atabilirsiniz.

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, efes antik kenti7 – Efes Antik Kenti, İzmir – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Türkiye’deki en özel antik kentlerin başında Efes var. Özellikle Celsus kütüphanesinde fotoğraf çekilmeden dönmeyin, deriz! Efes Açık Hava Müzesi olarak bütün bir yıl boyunca gezilebiliyor. 

Efes Antik Kenti nerede? 

Antik dönemin en görkemli şehirlerinden Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde merkeze 3,4 km uzaklıkta.

İzmir araç kiralama fiyatları için buradan devam edebilirsiniz.

datça gezilecek yerler, sahil, kumsal, marina, Türkiye'de görülmesi gereken yerler8 – Datça, Muğla

Muğla’nın en turistik ilçelerinden Datça, bir yarımada olarak birçok plaja ev sahipliği yapıyor. Datça, aynı zamanda yamaç paraşütü gibi ekstrem sporların yapıldığı merkezlere çok yakın konumda. Bu merkezler, yüzlerce metre yükseklikten Muğla manzaralarını seyretme deneyimini gerçek kılıyor.

Datça nerede? 

Datça, Muğla şehrine bağlı bir ilçe olarak Güney Batı Ege bölgesinde bulunan bir yarımada. 

Yarımadanın kuzeyinde Gökova Körfezi, güneyinde ise Hisarönü Körfezi yer alıyor. Çok özel bir bölgede olan Datça Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş durumda. Zengin bitki ve hayvan çeşitleri, temiz havası, birbirinden güzel koyları ve mavi bayrakları ile korunması gereken bir bölge…

mardin, midyat9 – Midyat, Mardin

Tarihi insanlık kadar eski olan Mardin şehri, sizi masalsı bir yolculuk vadediyor. Biz şimdi rotamızı daha da spesifikleştiriyoruz ve Midyat’a gidiyoruz. Tarihi ticaret yollarının üzerinde olması sayesinde geleneksel el sanatlarında gelişmiş bu ilçe, aynı zamanda İslam, Hristiyanlık ve Ezidilik inançlarını bir araya getiriyor. Buradaki eski hanlar ve tabii ki Mor Gabriel Manastırı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

Midyat’a gitmişken Mardin’de gezilecek yerler ve Mardin’de ne alınır diye merak ediyorsanız, içeriklerimize göz atmayı unutmayın. Bunun yanı sıra Midyat geziniz için kiralık araç bakınıyorsanız, Yolcu360 olarak size en iyi fiyatı vadediyoruz. Şimdi göz atın!

Mardin araç kiralama fiyatlarını inceleyin.

Eshab-ı Kehf10 – Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar Mağarası, Kahramanmaraş

Kuran-ı Kerim’de Kehf Suresi’ne konu olmuş bu mağara, İslam ve Hristiyanlık dinlerindeki kutsal mekanlardan biri. Ayrıca Ziyaret Dağı ismiyle de biliniyor. 300 metrekare büyüklüğünde ve 10 metre yüksekliğinde bu dağa Osmanlı döneminde bir de mescit yaptırılmış.

Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar Efsanesi

Gelelim efsaneye. Hristiyanlık yeni yayılırken bu dini seçen Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Tebernuş ve Kefeştetayuş adında yedi genci konu alıyor. 

O dönemin hakim inancını reddeterek tek tanrıya inanan gençler, Rum Hükümdarı Dakyanus tarafından idama mahkum edilirler. Ayrıca gençlere dinlerini değiştirmeleri için birkaç gün süre verilir. Böylece idam edilmeyeceklerdir.

Bu karar neticesinde şehri terkeden gençler Yedi Uyurlar Mağarası’nda saklanır Burada bir mucize olur ve gençler 300 yıllık bir uykuya yatar. İşte mağaranın ismi buradan geliyor. Hikayenin detayları için Kültür Bakanlığının sayfasını ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar Mağarası Nerede?

Eshab-ı Kehf, diğer adıyla Yedi Uyurlar Mağarası Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunuyor.

11 – Boyabat, Sinop – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

 Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listemizde rotamızı en kuzeye çeviriyoruz. Sessiz ve sakin bir huzur şehri olan Sinop, modern ve güleryüzlü yerel halkıyla da gizli kalmış hazinelerden biri. Tarih, doğa ve deniz keyfini birleştiren Boyabat, özellikle Osmanlı zamanlarından kalma ahşap evleriyle de pek meşhur. 

kaputaş plajı, sahil, kumsal12 – Kaputaş Plajı, Antalya

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listemize Instagram hesabımıza attığınız yorumlardan ilham alarak devam ediyoruz. Sırada Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş var. 

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajı, bağlı olduğu kanyon boyunca uzanıyor. Eski zamanlarda su bu kanyondan denize akarmış. Günümüzde yaz günlerini serinleten soğuk suyuyla ve eşsiz doğa manzaralarıyla bilinen bu plaj, Antalya çevresindeyseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir nokta. 

salda gölü, burdur13 – Salda Gölü, Burdur

Rotamızı turkuaz renkli sularıyla Türkiye’nin Maldivleri unvanını kazanmış bir göle çeviriyoruz: Salda Gölü. Bir krater gölü olan Salda, cam göbeğinden çivit mavisine değişen renk tonlarıyla kesinlikle büyüleyici. 1989 yılından beri doğal sit alanı olan Salda, kil açısından yoğun kumlarıyla aynı zamanda ziyaretçilerine kil maskesi yapma şansı veriyor. 

Doğa manzaralarını seviyorsanız ve bir göl kenarında kendinizi dinlemek kulağa iyi geliyorsa, Salda Gölü sizi bekliyor!

Çıldır Gölü, Türkiye'de gidilecek yerler14 – Çıldır Gölü, Ardahan – Kars

Kış yaklaşırken Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Çıldır Gölü, beyazlarla kaplı sonsuzluk manzaralarıyla sarılıyor. Kuzeydoğu Anadolu’daki en büyük göl olan Çıldır, 25 km2’lik alana yayılıyor. Kasım ayında donmaya başlayan gölde kış boyunca 1 metreye yakın kalınlıkta buz tabakası oluşuyor.

Doğa aşığıysanız, kış mevsiminde Çıldır Gölü’nü Türkiye’de gezilmesi gereken yerler listenize ekleyin. Burada ne yapılır diye merak ediyorsanız, Çıldır Gölü’nde Ne Yapılır? Konulu yazımıza göz atın.

Çıldır Gölü Nerede?

Çıldır Gölü Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde, Kars ve Ardahan sınırları arasında yer alıyor. 

türkiye'de görülmesi gereken yerler, göbeklitepe15 – Göbeklitepe, Şanlıurfa – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Türkiye’nin doğusunda tarih binlerce yıl eskiye kadar takip edebiliyor. Bu bölgede yazılı tarihin en eski bölümlerine kadar zaman yolculuğu yapabiliyoruz. Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, bunun en büyük kanıtı. 

Tarihe bakışımızı değiştiren Göbeklitepe, eski zamanları hissetmeyi seviyorsanız Türkiye’de mutlaka görmeniz gerekenler yerler arasında. Ayrıca buradaki buluntularla alakalı bir de müze var. 

Göbeklitepe nerede?

Göbeklitepe, Şanlıurfa Merkez’e yaklaşık 32 km uzaklıkta. Bununla birlikte buraya arabayla 30 dakikada ulaşabiliyorsunuz. 

şanlıurfa araç kiralamaTürkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler: Nasıl Keşfedelim?

Türkiye’de gezip görebileceğiniz birçok yer var. Fakat çoğu bölge, ulaşım açısından merkezlere uzak. Bu noktada araç kiralama opsiyonunu düşünebilirsiniz. Böylece seyahatinize konfor katabilirsiniz. Üstelik keşfetmek istediğiniz her noktayı, istediğiniz an dilediğiniz araçla ziyaret edebilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için şimdi Yolcu360’a göz atın!

ani harabeleri, Türkiye'de görülmesi gereken yerler16 – Ani Harabeleri / Kars

2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen Ani Harabeleri, Erken Demir Çağı’ndan Orta Çağ’a kadar insanlara yuva olmuş bir yer. Tarihi ticaret ağı İpek Yolu’nun üzerinde bulunması sayesinde Orta Çağ’da altın çağını yaşayan Ani, o zamanlar kültür, sanat ve mimaride bölgenin merkeziymiş.

Günümüzde o görkemli anlardan geriye sadece surlar ve kiliselerin ayakta kalan kısımları kalmış. Her ne kadar eski haşmeti olmasa da insan Ani Harabeleri karşısında büyülenmeden duramıyor. 

Türkiye'de Görülmesi Gereken Yerler, Yeşilgöz Obruğu17 – Yeşilgöz Obruğu / Kahramanmaraş

Türkiye’de yolunuz Kahramanmaraş’a düşerse, merkeze 1 saat mesafede bulunan ve Yeşilgöz Obruğu olarak adlandırılan bölgeyi mutlaka ziyaret edin. Bölgede efsanelere konu olan bu obruğun çevresi yemyeşil, doğada ruhunuzu yenileyeceğiniz bir deneyim sizi bekliyor. 

gelibolu yarımadası, orman manzarası, Türkiye'de görülmesi gereken yerler18 – Gelibolu Yarımadası, Çanakkale

Türkiye’de gidilecek yerler arasında belki de insanlık için en acı hatıraya sahip olan yer Gelibolu’da birçok kahramanlık hikayesi yazıldı. Türk Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerinden olan Gelibolu’da, birçok milletten yüz binlerce şehit yatıyor. 

O günlerin anısı siperleri ve savaş karargahlarını Gelibolu Yarımadası’nda görebilirsiniz. Ayrıca kahramanlarının hikayelerini keşfedebilirsiniz. Dahası, burası doğal güzellikler bakımından kusursuz bir yer. 

İshak Paşa Sarayı, Türkiye'de görülmesi gereken yerler19 – İshak Paşa Sarayı, Ağrı

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biriyle karşı karşıyayız: İshak Paşa Sarayı. Dünyanın ilk kaloriferli binası unvanına sahip İshak Paşa Sarayı, Lale Dönemi’nden günümüze geliyor. Doğubayazıt ilçesine hakim bir tepede bulunan saray, büyüleyici Ağrı Dağı manzaralarıyla Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. 

Akdamar Adası, Van, Türkiye'de görülmesi gereken yerler20 – Akdamar Adası, Van – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Van Gölü üzerindeki ikinci büyük ada olan Akdamar, üzerindeki kilise ve doğal güzellikleriyle Van gezilecek yerler arasında. Kilisenin inşası 915-921 yıllarına tarihleniyor. Daha sonrasında eklenen yeni yapılarla kilise büyümüş. 

İnzivaya çekilen keşişlerin burayı neden tercih ettiğini anlayabiliyorsunuz. Çevre sessiz, huzurlu ve doğal güzellikler açısından büyüleyici. Ada bir de aşk efsanesine konu olmuş. Araştırmayı size bırakıyoruz!

cumalıkızık köyü'nde eski ahşap evler, köy manzarası, osmanlı evleri, Türkiye'de görülmesi gereken yerler21 – Cumalıkızık Köyü, Bursa

Mimarlıkla ilginiz varsa ve Osmanlı mimarisi ilginizi çekiyorsa, Cumalıkızık Köyü’nü Türkiye gezinizde mutlaka ziyaret edin. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan beri ayakta kalmış köy, eski ahşap evleriyle pek ünlü. Üstelik bu evlerin çoğu halka açık, bir kısmı restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Ayrıca köy kahvaltıları bir efsane!

Cumalıkızık Köyü’ne Bursa Merkez’den yaklaşık 15 dakikalık bir araç yolculuğu ile gidebilirsiniz. Bu gezi için bir araca ihtiyacınız varsa, Bursa araç kiralama fiyatlarına şimdi göz atın. 

Kemer Olimpos Sahili, Türkiye'de görülmesi gereken yerler22 – Olimpos, Antalya

Antalya, Türkiye’nin yaz döneminde en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Burada keşfedeceğiniz çok yer var ama Olimpos bir başka! Doğal güzellikleri, masmavi denizi ve gece hayatıyla burası tam teşekküllü bir tatil merkezi. Aynı zamanda Caretta Carettaların yumurtlama bölgelerinden Olimpos, antik zamanlardan beri insanlara huzur veriyor.

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, pergamon antik kenti, bergama, izmir23 – Bergama Antik Kenti, İzmir

Bergama Antik Kenti ya da diğer bilinen ismiyle Pergamon Antik Kenti, MÖ 2. yy ve 3. yy civarlarına tarihlenen Pergamon Krallığı’nın başkentiymiş. Dik bir tepedeki bu kent, nefes kesici manzaralarla kaplı. Detaylar için Pergamon Antik Kenti yazımıza göz atabilirsiniz! 

safranbolu ahşap eski osmanlı evleri, türkiye'de gezilecek rotalar24 – Safranbolu, Karabük – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Safranbolu’nun ayrı bir yeri var. Osmanlı mimarisi tarzındaki ahşap Osmanlı evleriyle burası tam anlamıyla bir masallar kenti. Doğasıyla ayrı, yerel lezzetleriyle ayrı güzel olan Safranbolu, sakin, huzurlu ve lezzetli bir keşif vadediyor. Detaylar Safranbolu Gezilecek Yerler başlıklı yazımızda!

Türkiye'de görülmesi gereken yerler, Ayder Yaylası

25 – Ayder Yaylası, Rize – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Yaylalardan bahsediyorsak, Karadeniz bölgesine seyahat ediyoruz demektir. Karadeniz’de güzeller güzeli birçok yayla var, fakat Ayder bunların arasında kesinlikle önemli bir yerde. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ziyaret edebileceğiniz Ayder Yaylası, tertemiz havası ve yemyeşil manzaralarıyla bedeninizi ve ruhunuzu yenileyecek. Ayrıca buraya özel tatları unutmayın! 

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep, Türkiye'de görülmesi gereken yerler26 – Zeugma Antik Kenti ve Müzesi, Gaziantep 

Türkiye’nin her köşesinde ayrı bir güzellik sizi bekliyor. Yolunuz Gaziantep’ten geçerse, Zeugma Antik Kenti ve Müzesi’ndeki mozaiklerin sizi büyüleyeceğinden emin olabilirsiniz. Detaylar Zeugma Müzesi yazımızda!

türkiye'de görülmesi gereken yerler, mevlana müzesi27 – Mevlana Müzesi, Konya

Tasavvuf inancının merkezlerinden Konya, döneminin en büyük alimlerinden Mevlana’nın hatıralarına ev sahipliği yapıyor. Müzede Mevlana’dan kalma eserleri ve ona ait hikayeleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca denk gelirseniz, Şeb-i Arus sema törenini izleyebilirsiniz. 

Konya araç kiralama fiyatlarına şimdi göz atın! 

türkiye'de görülmesi gereken yerler, yedigöller, bolu, orman28 – Yedigöller, Bolu

Özellikle sonbahardaki renk cümbüşüyle büyüleneceğiniz muhteşem bir yer, Yedigöller. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Milli parklarca zengin çeşitliliğe sahip Türkiye’de Yedigöller Milli Parkı denilince akan sular duruyor. Buradaki doğa manzaralarını mutlaka seyretmeli, fırsatınız varsa burada birkaç günlüğüne kamp yapmalısınız. 

alaçatı gezilecek yerler, Türkiye'de görülmesi gereken yerler29 – Alaçatı, İzmir 

Taş sokaklarında, tarihi evleri güzel süslenmiş dükkanları ile insanı kendine çeken yer Alaçatı. İzmir’deki en güzel yer neresi diye sorarsanız, muhtemelen alacağınız cevaplardan biri burası olur. 

Ulu Camii iç mekan, Bursa, Türkiye'de görülmesi gereken yerler30 – Ulu Camii, Bursa – Türkiye’de Görülmesi Gerekenler Yerler

Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken yerler listemizin son sırasında Bursa’da ziyaret edebileceğiniz Ulu Camii var. Ulu cami, eskiden şehirlerdeki en büyük camiye verilen isimmiş. Bu nedenle Türkiye’de birçok ulu cami var ve bunların en ünlüsü Bursa Ulu Camii.

On dördüncü yüzyıl sonlarında yapılan cami, 20 kubbesiyle oldukça görkemli. Detayları keşfetmek için Kültür Bakanlığının sayfasını ziyaret etmek isteyebilirsiniz!

1 yorum