Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’deki Tarihi Yerler | Türkiye’nin Tarihi Yerleri

Türkiye’deki Tarihi Yerler | Türkiye’nin Tarihi Yerleri

Binlerce yıl öncesinden günümüze onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu, zengin tarihi geçmişi ile dünyanın sayılı yerleri arasında gösteriliyor. Özellikle yurt dışına çıkamadığımız bu dönemde ülkemizin birbirinden özel tarihi noktalarını araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak keşfetmeye ve geçmişe doğru keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Türkiye’deki Tarihi Yerler

  • Mardin

Güneydoğu Anadolu’nun incisi Mardin, sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayan eşsiz bir kent. Farklı din, dil ve mezhebe sahip insanların on binlerce yıldır kardeşçe bir arada yaşadığı Mardin tarihi ve kültürel zenginliği ile hayranlık uyandırıyor. Anadolu’nun ilk camilerinden biri kabul edilen Mardin Ulu Camii, Zinciriye ve Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı görülmeye değer tarihi yerlerin başında geliyor. Doğu’nun Efes’i olarak adlandırılan, Mardin merkeze 30 kilometre mesafedeki Dara Antik Kenti’ni de ziyaret etmeyi sakın unutmayın.

Mardin Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Hatay

M.Ö. 8000 yıl öncesine uzanan tarihi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunan Hatay eşsiz mutfağı ile de gezginlerin her daim rotasında yer alıyor. Yolunuz Hatay’a düştüğünde ülkemizdeki en eski camii olarak bilinen Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret edebilir, kayalara oyularak inşa edilen dünyanın ilk Katolik kilisesi olan St. Pierre Kilisesi’ni görme şansı bulabilirsiniz. Roma İmparatorluğu döneminde yapılan Titus Tüneli ve Beşikli Mağara ile birlikte bölgenin tarihi zenginliklerini bir arada görebileceğiniz Antakya Müzesi’ni listenizin ilk sıralarına ekleyin.

Hatay Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Safranbolu

1994 yılından bu yana Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yerlerinden olan Safranbolu Osmanlı döneminin izlerini taşıyan zengin bir tarihi kültüre sahip. Konak tarzında inşa edilen ve 18. yüzyıl Osmanlı mimarisini günümüze taşıyan Safranbolu evleri fotoğraf tutkunları için de ideal noktalardan biri. Safranbolu Saat Kulesi, Hıdırlık Tepesi ve ülkemizin en uzun mağaralarından biri olarak bilinen Mencilis Mağarası Karabük’ün şirin ilçesi Safranbolu’ya geldiğinizde görebileceğiniz başlıca tarihi yerler arasında.

Yörük Köyü Safranbolu Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Tarihin İzini Sürebileceğiniz Yerler

  • Adıyaman

Binlerce yılda pek çok farklı medeniyete kucak açan Adıyaman’ın tarihinin M. Ö 40.000 yıllarına uzandığı tahmin ediliyor. Güneydoğu’nun en özel şehirlerinden biri olan Adıyaman’a geldiğinizde uğramanız gereken ilk durak hiç şüphesiz Nemrut Dağı olmalı. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 2150 metre yüksekliğine sahip Nemrut Dağı’ndaki tarihi heykeller, antik mezarlar ve anıtlar sizleri tadına doyulmaz bir tarihe yolculuğa davet ediyor. Nemrut Dağı gezinizi gün doğumu ya da gün batımına yakın zaman dilimine ayarlarsanız muhteşem bir manzaraya tanıklık edebilirsiniz.

Adıyaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Diyarbakır

Türkiye’de görülmeye değer tarihi yerler listesi yapıp da Diyarbakır’ı eklememek olmaz elbette. Camiler, hanlar, konaklar, köprülerle bezeli Diyarbakır’ı hala görmediyseniz seyahat listenize mutlaka ekleyin. Şehrin önde tarihi duraklarından biri olan Hasan Paşa Hanı, Anadolu’nun en eski yapılarından Ulu Camii, 17. Yüzyıldan günümüze miras kalan Cemil Paşa Konağı ve On Gözlü Köprü akla ilk gelen tarihi noktalar arasında.

Diyarbakır Kalesi ve Surları Gezisi için tıklayınız.

  • Kapadokya

Kapadokya her ne kadar ziyaretçilerine görsel bir şölen sunsa da burası aslında tam bir tarih cenneti. M.Ö. 7000’li yıllardan miras kalan, yerli ve yabancı gezginlerin uğrak noktası olan Kapadokya’da Peribacalarının oluşumu milyonlarca yıl öncesine uzanıyor. Bölge sanıldığı kadar küçük değil bu nedenle iyi bir gezi planı şart. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Göreme Açıkhava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Ihlara Vadisi, Narlıgöl Krater Gölü listenize eklemeniz gereken başlıca yerler.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

 

 

Yorum ekle