Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ohtamış Şelalesi Nerede? | Ohtamış Şelalesi Kamp

Ohtamış Şelalesi Nerede? | Ohtamış Şelalesi Kamp

Karadeniz gezilerinde mutsuz olmanız imkansız… Doğasever herkes Karadeniz’e geldiğinde başı döner. E hal böyle olunca gezilecek yerleri de bitmez. Ordu’da gezilecek yerler denince ilk akla gelen yerlerden biri Ohtamış Şelalesi’dir. Bu yüzden sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Ohtamış Şelalesi’ni keşfetmeye ne dersiniz? 🙂 Ohtamış Şelalesi nerede?

Ohtamış Şelalesi

Ohtamış Şelalesi 30 metre yüksekliği ile Karadeniz’in en büyük şelalesidir. Durum böyle olunca Ordu’nun diğer şelalelerine göre daha turistik, adını daha çok duyurmuştur.

Şelalenin olduğu yer çok serin, sıcak havalarda yüzünüze çarpması çok iyi geliyor. Yüzmek isterseniz uzun uzun yüzemezsiniz belki ama suya girip serinleyebilir ya da dilerseniz ayaklarınızı sokabilirsiniz.

Ohtamış Şelalesi’nde piknik de yapabilirsiniz. Aracınızı park ettiğiniz yerde piknik masaları bulunuyor. Burada oturup zaman geçirebilirsiniz.

Ohtamış Şelalesi Nerede?

Ohtamış Şelalesi Ulubey ilçesine bağlı Ohtamış köyünde bulunmaktadır. Yolu asfalt olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamadan ulaşabilirsiniz. Aracınızla şelaleye kadar inemiyorsunuz. Bir yerden sonra yol çok kötüleşiyor oraya aracınızı park edip yolunuza yürüyerek devam etmeniz gerekiyor. Yürüyerek ineceğiniz patika yol sizi biraz zorlayabilir ancak inilemeyecek gibi değil. 100 metre kadar engebeli bir yoldan ilerledikten sonra harika bir şelale ile karşılaşacaksınız.

Ordu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ohtamış Şelalesi’nde Kamp Yapılır Mı?

Kamp yapabileceğiniz özel bir alan aramazsanız tabi ki doğada kamp yapabilirsiniz. Kamp yapanlar oluyor ancak siz yabani hayvan ve yağış faktörünü unutmayın. Karadeniz yağışları malum, her halükarda hava durumuna bakmayı unutmamalısınız.

Ordu Perşembe Yaylası yazısı için tıklayınız.

Ohtamış Şelalesi’nde Market, Restoran, Otel vs Var Mı?

Konaklayabileceğiniz ya da temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz her hangi bir yer yok.  Susayabilme ihtimalinize karşılık yanınıza içecek bir şeyler alabilirsiniz.

Ordu – Giresun Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ohtamış Şelalesi Etrafı Temiz Mi?

Ohtamış Şelalesi çevresi tertemiz… Doğayı temiz bırakmak ilk ilkelerimizden olmalıdır. Lütfen siz de ziyaretiniz sırasında temizlik konusuna çok dikkat edin ve doğaya çöpünüzü bırakmayın.

Ordu Yalancı Yason Gezi Rehberi için tıklayınız.

Yorum ekle