Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Derinkuyu Yeraltı Şehri Gezisi |Derinkuyu Yeraltı Şehri Nerede?

Derinkuyu Yeraltı Şehri Gezisi |Derinkuyu Yeraltı Şehri Nerede?

Güzel atlar ülkesi anlamına gelen ismi ile Nevşehir Kapadokya’nın ne kadar mistik bir havası olduğunu tahmin edersiniz. 😊 Bu değişik atmosferinden dolayı Kapadokya hem Türkiye’de hem de Dünya’da müthiş bir üne sahip. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Kapadokya, tarihi yerleri ve doğal oluşumları ile birçok kişiyi kendisine hayran bırakıyor. Bu tarihi ve gizemli yerlerden biri de Derinkuyu Yeraltı Şehri. Eğer daha önce buraya gitmediyseniz, araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bir an önce Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni gezmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bizde size bu yazımızda bu efsanevi yeri tanıtmak istedik. Derinkuyu Yeraltı Şehri gezisi / Derinkuyu Yeraltı Şehri nerede seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Derinkuyu Yeraltı Şehri Nerede?

Derinkuyu Yeraltı Şehri adres: Bayramlı, Niğde Caddesi, 50700 Derinkuyu/Nevşehir. Kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak, buraya Nevşehir merkezden 33 dakika içerisinde gelebilirsiniz. Nevşehir merkez ve Derinkuyu Yeraltı Şehri arasındaki mesafe ise Nevşehir Niğde Yolu/D765 üzerinden 30 kilometre.

Nevşehir merkez araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

Derinkuyu Yeraltı Şehri

4 kilometrekarelik alana yayılmış olan Derinkuyu Yeraltı Şehri’nin ne zaman ve nasıl kurulduğuna dair çok somut veriler bulunmasa da Bizans Dönemi’nde aktif olarak kullanılan bir yerleşim yeri olduğu düşünülüyor. Asur Kolonilerine ait izlere rastalanılan Derinkuyu Yeraltı Şehri’nin kullanımı daha sonraki yüzyıllarda da devam etmiş. M.S. 2. yüzyılda Roma’dan kaçan ilk Hristiyanlar, Mezopotamya üzerinden buraya gelip sığınmışlar.

Peki sizinde aklınıza burada nasıl yaşamış bu insanlar diye bir soru geldi mi? Evet, barınma ihtiyaçlarını burada sağlamışlar. Ama peki ya su ihtiyaçlarını nasıl karşılamışlar. İşte tam bu noktada bu yeraltı şehrine adını da veren su kuyularına değinmemiz gerekiyor. Yeraltı şehrinin yaklaşık 60-70 metre dip kısımlarında tam tamına 52 içme suyu kuyusu yer alıyor. Burada gezebileceğiniz 8 kat bulunuyor. Diğer katlara henüz inilememiş. Ama tahminlere göre bu katlar ile birlikte 12 katlı bir yeraltı şehri burası. 8 katlı hali ise yerden 50 metre aşağıda.

 Yerin 5 metre altında ilk kat bulunuyor. Bu kata gitmek için daracık bir koridordan geçmeniz gerekiyor. İlk kat içerisinde mutfak, ahır, mutfak, oturma odaları ve şaraphane mevcut. 2.katta tıpkı ilk kat gibi ama ek olarak erzak dolapları var. 3. Kat ise daha dini amaçlar ile kullanılmış. Bu kat misyonerler okulu, kilise, mezarlık ve günah çıkarma alanlarında oluşuyor. 4. katta gezerken su kuyularını, havalandırma kanallarını, sarnıçları ve yine mezarlıkları görebiliyorsunuz. Ama bu katı diğer katlardan ayıran bir özelliği var. Bu özellikte güvenliği sağlamak adına burada bir zindanın yer alması. 5. ve 6. Katlarda yine odalar ve geçiş tünelleri yer alıyor. 7. kat ise kilise, toplantı yeri ve mezarlardan meydana geliyor. Bu kat, 8 kat arasındaki en geniş alan. 8.kat ise şimdilik inilebilen en son kat.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama opsiyonları için tıklayınız.

Derinkuyu Yeraltı Şehri Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Yazın burayı 08:00-19:00 saatlerinde, kışın ise 08:00-17:00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Yeraltı şehri, her gün açık. Giriş ücreti ise 50 TL. Aynı zamanda, Derinkuyu Yeraltı Şehri müzekart ile ücretsiz gezilebiliyor.

Kaymaklı Yeraltı Şehri yazısı için tıklayınız.

Nevşehir Mutfağı

Nevşehir yöresel yemekleri arasında Zerdi Pilavı, Ağpakla, Kesme, Dügü, Nohutlu Yahni, Sütlü Çorba, Nevşehir Tavası, Gendime, Çanak, Çömlek Kebabı ve Dıvıl bulunuyor. Nevşehir’de nerede yemek yenir sorusu içinse en iyi restoranlar hangileri diye araştırdık ve sizler için listeledik. 🙂

  • Kadın Girişimciler Restoranı
  • Nevşehir Bindallı Restaurant
  • Haliçi Tavacı Mustafa
  • Van Kahvaltı Sarayı
  • Nevşehir Han Restaurant
  • Seki Restaurant
  • Reserved Restaurant & Lounge
  • Saklı Konak Restaurant

Nevşehir Gezi Rehberi için tıklayınız.

Nevşehir Otelleri

Nevşehir konaklama açısından birçok seçeneğe sahip. Bu seçenekler arasında en çok tercih edilen otelleri sizler için hazırladık. 🙂

  • Mahzen Cave
  • Dinler Hotel Nevşehir
  • La Casa Cave
  • Crowne Plaza Nevşehir
  • Kayadibi Cave Otel
  • Antik Stone House
  • Oread Cave Suites
  • Wings Cappadocia Hotel
Nevşehir’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Nevşehir arası kaç km? İki şehir arası mesafe 728 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 üzerinden 8 saat 50 dakikada Nevşehir’e ve Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne varılabilir. Özellikle Nevşehir turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Nevşehir arası kaç km?  Ankara ve Nevşehir arasındaki mesafe 494 kilometre. Ankara’dan Derinkuyu Yeraltı Şehri için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D750/E90 üzerinden 3 saat 29 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Nevşehir kaç km? İzmir’den Nevşehir gezilecek yerler ve Derinkuyu Yeraltı Şehri için yola çıkanlar, İzmir araç kiralama opsiyonlarına bakarak D300/E96 ve D300 üzerinden 9 saat 38 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler. İzmir ve Nevşehir arası yaklaşık 760 kilometre.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle