Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Savaş Filmleri Listesi | En İyi Savaş Filmleri

Savaş Filmleri Listesi | En İyi Savaş Filmleri

En iyi savaş filmleri hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken savaş filmleri neler? Savaş filmleri listesinde neler var? Tüm dünyanın seyrini ve tarihi etkileyen savaşları konu alan 5 filmi oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

En İyi Savaş Filmleri

Merhaba sevgili okur. Sinema tarihinin en çok işlenen filmleri arasında savaş filmleri de var. İnsanoğlunun varoluş tarihinden bu yana savaş hep en önde yer almıştır. Bu kadar önde olan bir konunun filmlerinin yapılması da gayet doğal. Savaş her ne kadar istemediğimiz, uzak olmak istediğimiz bir durum olsa bile, dünyanın maalesef önemli olaylarından… Sizler için 5 filmlik savaş filmleri listesi hazırladık. Dünya üzerinde hep barış olması dileğiyle şimdi sizleri savaş filmleri ile baş başa bırakıyoruz.

Schindler’s List / Schindler’in Listesi 

  • SCHINDLER’S LIST FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Steven Spielberg
Senaryo Steven Zaillian
Başroller Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralp Fiennes ve Caroline Goodall
Yapım Yılı 1993 ABD
Türü Savaş – Tarih – Dram
Ek Bilgi Oskar Schindler’in gerçek hikayesini anlatıyor. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere 7 Oscar almıştır. BAFTA Ödülleri’nde de ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere 7 ödül almıştır. Altın Küre Ödülleri’nde de 3 ödül almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0108052/
  • SCHINDLER’S LIST FİLMİNİN KONUSU

Beş kuruş parası olmadan Almanya’ya iş kurmaya gelen Schindler, sunum yeteneği sayesinde birçok üst düzey Alman SS subayı ile dost olmuştur. Yahudi soykırımı başladığı için Schindler’in kurduğu fabrika, onlar için cennet kapısı olmuştur. Bir yandan fabrikayı yönetirken, diğer yandan belgelerde değişiklik yaparak birçok Yahudi’yi Alman savaş gücü için gerekli göstererek, fabrikaya alır ve onları kamplardan kurtarır. Yahudiler’in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar. Sinema tarihinde iz bırakan filmin fragmanı aşağıdadır.

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

Saving Private Ryan / Er Ryan’ı Kurtarmak

  • ER RYAN’I KURTARMAK FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Steven Spielberg
Senaryo Robert Rodat
Başroller Tom Hanks, Edward Burns, Tom Sizemore, Barry Pepper, Adam Goldberg, Giovanni Ribisi, Matt Damon, Vin Diesel ve Jeremy Davies
Yapım Yılı 1998 ABD
Türü Savaş – Aksiyon – Dram
Ek Bilgi Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere 5 Oscar almıştır. Altın Küre ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0120815/
  •  ER RYAN’I KURTARMAK FİLMİNİN KONUSU

Dört çocuk annesi olan bir kadın, üç oğlunu İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği için yıkılmış durumdadır. Tek dileği ise hayatta kalan son oğlunun savaştan sağlıklı bir şekilde dönmesidir. İsteği karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen emirle James Ryan her ne şekilde olursa olsun savaştan sağ çıkarılacaktı. Normandiya çıkarılmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik asker birliği Er Ryan’ı kurtarma görevine verilir. Yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, tehlikeli bu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak ve tek kişi için sekiz kişinin tehlikeye atılmasını sorgulayacaktır. Steven Spielberg imzalı bu muhteşem filmin fragmanı aşağıdadır.

Apocalypse Now / Kıyamet
  • APOCALYPSE NOW FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Francis Ford Coppola
Senaryo John Milius, Francis Ford Coppola
Başroller Martin  Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Laurence Fishburne ve Dennis Hopper
Yapım Yılı 1979 ABD
Türü Savaş – Dram
Ek Bilgi Akademi Ödülleri’nde 2 Oscar ve Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere 3 ödül almıştır
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0078788/
  •  APOCALYPSE NOW FİLMİNİN KONUSU

Yüzbaşı Willard ve ekibinin görevi, Vietnam’da Amerikan ordusuna başkaldıran ve vahşi bir kabileyi yöneten Albay Walter Kurtz’u öldürmektir. Kurtz’un izini süren Willard, savaşın acımasız durumu gittikçe öldürmeye çalıştığı adama benzetmektedir. Joseph Conrad’ın ‘Karanlığın Kalbinde’ kitabından ve karısının notlarından uyarlanarak çekilen filmin fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.
 Braveheart / Cesur Yürek
  • CESUR YÜREK FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Mel Gibson
Senaryo Randall Wallace
Başroller Mel Gibson, James Robinson, Sean Lawlor, Sandy Nelson, James Cosmo ve Sophie Marceau
Yapım Yılı 1995 ABD
Türü Savaş – Tarih
Ek Bilgi 68. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülü olmak üzere toplam 5 Oscar ödülünü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0112573/
  •  CESUR YÜREK FİLMİNİN KONUSU

Büyük acılar çektikten sonra memleketi İskoçya’ya geri dönen William Wallace, çiftçilik yapıp sakin bir hayat sürmek istiyordu. Çocukluk aşkı Murron ile tekrar karşılaşır ve ona tekrar âşık olur. Kralın emrinden dolayı gizlice evlenirler. Bir gün İngiliz askerleri Murron’a tecavüz etmeye çalışırlar. Wallace askerlere saldırıp Murron’u kurtarır ve ata bindirerek kaçmasını sağlar. Murron’un yolda tekrar yakalanıp öldürülmesi sonucu, İskoçya ve Wallace için yeni bir dönem başlayacaktır. Tarihsel bir hikâyenin uyarlanması sonucu çekilen savaş filminin fragmanı aşağıdadır.

https://www.youtube.com/watch?v=T0KVKJXC_Ks

Tıp Biliminin Önemini Gözler Önüne Seren Filmler yazısı için tıklayınız.
Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi
  • SOYSUZLAR ÇETESİ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Quentin Tarantino
Senaryo Quentin Tarantino
Başroller Brad Pitt, Til Schweiger, Christoph Waltz, Eli Roth, Diane Kruger ve Samuel L. Jackson
Yapım Yılı 2009 ABD
Türü Savaş – Aksiyon – Dram
Ek Bilgi Christoph Waltz Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, BAFTA Ödülünü, Altın Küre Ödülü ve Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0361748/
  •  SOYSUZLAR ÇETESİ FİLMİNİN KONUSU

Alman kuşatması altındaki Fransa zor günler geçirmektedir. Savaş sonrası zarar gören insanlardan sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine şahit olmuştur. Savaştan kurtulan kadın, yeni kimlik ile Paris’e yerleşip sıfırdan bir hayat kurar. Diğer taraftan Avrupa’nın farklı ülkelerinden kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen Yahudi Teğmen Raine, planlar kurmaktadır. Raine’nin ekibi, Shosanna ve Alman aktrislerin yolu, Shosanna’nın işlettiği sinema salonunda kesişir. Savaş filmleri listemizin son yapımı olan Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi) filminin fragmanı aşağıdadır.

Yorum ekle