Yolcu360 Blog
Hyundai Kona incelemesi

Hyundai Kona İncelemesi

Hyundai Kona incelemesi yaptık. Bakalım, çok övülen Kona gerçekten o kadar iyi mi? Dizel Otomatik Hyundai Kona teknik özellikleri ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Kona ile Anadolu Turu

Hyundai Kona Kırmızı

Geçtiğimiz günlerde Hyundai Kona yeni dizel-otomatik versiyonunun tanıtımı için tüm Türkiye’yi dolaştı. 7000 km yol yapan Kona, 40 günde 40 şehre uğradı. Peki, dizel Kona nasıl?

Hyundai Kona Beyaz

Hyundai, merakla beklenen 1.6 litrelik dizel motorlu ve yedi ileri DCT otomatik şanzımanlı Kona’yı geçtiğimiz ay Türkiye’de satışa sundu. Türkiye turunda Kona kullananların yorumlarını farklı online otomobil dergilerinden derledik. İşte notlarımız.

Unutmayın,! “bu adamlar” Hyundai Kona yorumu yaparken onunla 40 şehir gezdiler…

Kona Dizel Kullananlar Ne Diyor?

Konatolia Turu boyunca Kona’ları 48 uzman otomotiv gazetecisi kullanmış… Uzun yolda yaklaşık 200 km boyunca ortalama tüketim verisi 4 litreye gelmiş. Otobanda gaza yüklenince değerler 5 litreye gelmiş. Yani Hyundai Kona dizel yakıt tüketimi ortalaması için uzun yolda 4,5 litre verilebilir. Peki, dizel Hyundai Kona yakıt tüketimi ortalaması fabrika verilerine göre nasıl?

Kona’nın fabrika verisi değerlerine baktığımızda şehir içinde 4.7, şehir dışında 4.2, ortalamada ise 4.4 lt/100 km yazıyor.

Hyundai’nin yeni geliştirilen Smartstream 1.6 litre dizel motoru önemli. Çünkü bu motorla sürtünme azalmış. Araçta hafif malzeme kullanımı ve motordaki bazı teknik özellikler de yakıt tüketimini azaltmış.

Hyundai Kona kullananların yorumlarından biri de motorun epey titreşimsiz çalışıyor olması. Bu, hem uzun yolda hem de şehir içinde sürücü ve yolcular için önemli bir konfor.

Hyundai Kona İncelemesi

Hızlanma verilerine ve motor gücü hakkında Kona yorumları nasıl mı? Hızlanma verileri ve tork verisi çok başarılı bulunmuş. Pek çok Kona kullanıcısının yorumunda “alt devirlerden itibaren kullanıma hazır bir güç var” notu dikkat çekici. 136 HP güç ve 320 Nm tork üreten 1598 cc’lik motor, Kona’yı 9.8 saniyede kalkıştan 100 km/s hıza ulaştırıyor.

Hyundai kona şanzımanında yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzıman görüyoruz. Bu şanzımanın, geleneksel altı ileri tork konvertörlü bir otomatik şanzımana göre yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını yüzde 20’ye kadar düşürdüğü iddia ediliyor. Ayrıca hızlı vites değişimleri sayesinde performansa katkısı da büyük.

Hyundai Kona tasarımı da dikkat çekici. Ayrıt edici hatları var. Marka, bu konuda belirleyici bir trend peşinde demek de yanlış olmaz. Mesela basamaklı ızgarası, farların üzerine yerleştirilen LED gündüz lambaları ile yakalanan uyum, kompozit far kullanımı ve off-road havası veren plastik kaplamaları önemli detaylar arasında….

Hyundai Kona, B segmentinde yarışıyor. Ancak aracın SUV bir araçtan farksız duruşu tasarım başarısı.  18 inç alaşım jantlar hacimli duruşu desteklemek için var. Köpekbalığı yüzgeci şeklindeki anteni, otomobilin cesur karakterine daha fazla katkıda bulunurken dizel motorla beraber açılır tavan da dikkat çekiyor.

Üst paketlerde sunulan, Apple CarPlay ve Android Auto’yu destekleyen 7.0 inç navigasyon dokunmatik ekranı iç mekanda dikkat çekenler. Kablosuz şarj (Qi), USB bağlantı noktalarının ve AUX jaklarının ergonomisi de önemli. Üç aşamalı havalandırma ve ısıtma sistemi, vücudu saran rahat koltukları ve fonksiyonel direksiyon simidi de iç mekanda konfor detayları.

Hyundai Kona’da iç mekân yeterince geniş. Ayrıca renkli detaylar otomobilin dışı gibi içinin de daha genç bir karaktere sahip olmasını sağlamış. Kona’nın teknik donanımı çok zengin.

Hyundai Kona yorumlarında olumsuz olarak şu notu görüyoruz: “Ön konsolda sert bir plastik kullanılmış” Aslında evet, daha yumuşak bir doku bu otomobilin içinde kalite algısını arttırabilirdi.

Hyundai kona sürüş dinamiklerine baktığımızda Kona yorumları yine çok olumlu görünüyor. Mesela başarılı yol tutuşu ve yüksek bir yapısı olmasına rağmen virajlı yollarda sağlam duruşu beğenilenler arasında. Frenler de çok iyi.

Aracın direksiyon sisteminin biraz fazla yumuşak olması bir parça eleştirilmiş.

Hyundai Assan Kona Dizel Hakkında Ne Diyor?

Hyundai Kona incelemesi

Yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker; “Nisanda satışına başladığımız Kona dizel modelimizden 10 günde 100 adet satış gerçekleştirdik. Nisan ayını benzinli versiyon da dahil olmak üzere 200 adetlik bir Kona satışı ile kapattık. Kısacası, bu modelimizin satış performansı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ülkemizi karış karış gezdiğimiz Konatolia projemizde tüm şehirlerde ilgiyle karşılandık. Yediden yetmişe tüm otomobil tutkunları Kona dizel ile bir araya gelerek test sürüşü imkânı buldu. Ayrıca, rotalarımız boyunca bizlere eşlik eden otomotiv gazetecisi dostlarımız da Kona dizel hakkındaki görüşlerini müşterilerle paylaştılar”dedi.

Dizel Otomatik Hyundai Kona Fiyatı

Fiyatlar Style donanım paketiyle birlikte 141 bin 400 TL’den başlıyor ve Elite Smart ile birlikte 162 bin 800 TL’ye ulaşıyor.

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Style Teknik Özellikler
  • Fiyat 141.400 TL Motor 1598 cc, 4 silindirli, DOHC, 16V, turbo dizel
  • Güç 136 HP 4000 d/d
  • Tork 320 Nm 2000 d/d
  • 0-100 km/s 9.8 sn
  • Maksimum hız 191 km/s
  • Şanzıman 7 ileri otomatik
  • Yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km
  • Bagaj hacmi 361 lt
  • Boş ağırlık 1417 kg

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayınız.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

10 yorum

  • Hyundai Kona özelliklerine sahip, 1.6 Turbo motor, 7 DSC otomatik şanzıman, 4×4, çift renk, dijital klimalı, 0-100 km/s 7.6 saniye olan başka marka varsa bu fiyata hemen koşup alın.

  • elelemin lafına uyduk vw tiguan aldık arkadaşın konasına binince çok pişman oldum fazla para vermişim boşuna

  • Dün Denizli turkuaz hyundaide kona testini gerçekleştirdim .
    Aracin iç malzeme kalitesi ve ses sistemi yetersiz geldi ancak motor şanzıman uyumu gaza yüklendiğinde ki koltuğa yapıştırma hissine bayıldım . Aracın dış görünümü, bana göre gayet sportif yavru köpek balığına benzetiyorum . Ocak ayından sonra almayı planlıyorum inşallah.

  • parasının hakkını eze eze veren bir araç yakıt performans sürüş çok memnunum hyundai bu işi çözmüş 🙂

  • Harika bir araç almışım gerçekten çok başarılı almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim şeyin içi yakıt tüketimi son derece düşük aracı virajlı yollarda zorlu bir şekilde denedim araç yoldan savruluyor yere resmen yapışıyor içi normal bir araç büyüklüğünde ortalamada 4 kişi çok rahatlıkla seyahat edebilir arka bagajı normal Kia ceed bagajından bir tık büyük . Dizel otomatik olarak aracımdan çok memnunum uzun Yolda kesinlikle sizi yoğurmuyor çok yüksek paralar verip de daha ucuza arac almak varken neden daha fazlasını ödeyeceksiniz bir sürü elektronik dolanımı mevcut aracın herkese tavsiye ederim saygılar

  • 3 aydır Konayı inceliyoruz.Tampon plastikleri çok fazla.Arabanın dış görünüşünü basit ve parçalı gösteriyor.Değişiklik olursa kesin alacağız.Bekliyoruz