Yolcu360 Blog
seat-tarraco-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Seat Tarraco 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Seat Tarraco 2023 İncelemesi ve Fiyatları

2023 Seat Tarraco incelemesi ile bu keyifli crossover modelini daha yakından tanıyabilirsiniz. Seat Terraco 2023 fiyat ve özellik değerlendirmesi ile bu otomobili alıp almama konusunda da fikir sahibi olabilirsiniz. İspanyol ateşi Seat’ın en keyifli modellerinden biri olan Tarraco özellikleri ile göz dolduruyor. Şehirli, konforlu, yerden yüksek ve ekonomik bir sürüş keyfi sunan Tarraco 2023 modeli hakkında merak edilenlere göz attık. 

Seat Markası ve Tarraco Hakkında

İspanya’nın haklı gurur Seat, bir süredir Volkswagen Grubu’nun bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor. İlk Seat fabrikası, 1950 yılında İspanya’nın Barselona kentinde kurulmuştur. Şirket, başlangıçta Fiat lisanslı otomobiller üretiyordu. 1980’lerde Seat, kendi tasarım ve geliştirme faaliyetlerine başladı. Zamanla dünya genelinde tutulan otomobiller üretti. 

Seat, Türkiye’de 1990 yılından beri faaliyet göstermeye başlamıştır. Şirketin Türkiye’de bir üretim tesisi de bulunmaktadır. Seat Türkiye, Ibiza, Arona, Leon, Ateca ve Tarraco modellerini Türkiye’de üretmektedir. Seat Türkiye, 2023 yılında Türkiye’de 150.000 adet otomobil satmayı hedeflemektedir. Şirket, bu hedefi doğrultusunda yeni modeller ve yeni pazarlara açılmayı da planlamaktadır.

​​SEAT Tarraco ise  markanın 2018’den beri ürettiği orta sınıf modeli. Orta sınıf crossover SUV olarak tasarlanan Tarraco, adını Tarragona şehrinin güzelliğinden alır. MQB-A2 platformunda üretilen otomobil, bu bakımdan Volkswagen Tiguan, Skoda Kodiaq ile kardeştir. 

Seat Tarraco 2023 İncelemesi

seat-tarraco-2023

2023 Seat Tarraco, markanın D segmenti SUV modelidir. Otomobil, şık tasarımı, güçlü motorları ve zengin donanım özellikleriyle dikkat çekici. Seat Tarraco incelemesi ile bu otomobilin sahip olduğu özellikleri, kullanıcıya sunduğu avantajları değerlendirelim. Önce Tarraco görünüşü ve sonra teknik özellikleri hakkında bilgi edinerek başlayalım. 

Seat Tarraco Dış Tasarım Özellikleri

Seat Tarraco, İspanyol üreticinin kompakt çizgisini keyifle yansıtan bir otomobil. Gerçekten de tasarım dili, sunduğu harekete hazır imaj çok keyifli. Opsiyonel olarak sunulan 20” alüminyum alaşımlı jantlar, hantallıktan uzak ikonik tasarım, şıklık hissi veren krom detaylar  Seat Tarraco’nun öne çıkan tasarım özellikleri. 

Seat’ın yeni modellerinde görmeye alışık olduğumuz tasarım şeklini Tarraco’da da görebiliyoruz. Seat Tarraco, SEAT’ın yeni tasarım dilini yansıtan çarpıcı bir tasarıma sahip. Seat Tarraco’nun farlarında bulunan gündüz ledleri yeni Leon’dakiyle benzer özellikler gösteriyor. FR donanım paketine sahip olan yeni Tarraco önden bakıldığında panjur ve tampon tasarımıyla oldukça oldukça gösterişli gözüküyor.  Arka tarafta ise LED stoplar ve geniş bir bagaj kapağı yer alıyor.

Seat Tarraco 2023 Boyutları

  • Uzunluk: 4735 mm
  • Genişlik: 1839 mm
  • Yükseklik: 1650 mm
  • Dingil mesafesi: 2790 mm

Seat Tarraco 2023 İç Mekan Özellikleri

seat-tarraco-2023

Yeni Seat Tarraco’nun iç tasarımı, modern ve oldukça şık. Otomobilin iç kısmında, yüksek kaliteli malzemeler ve iyi işçilik kullanılmıştır. Tarraco, 7 koltuklu bir SUV’dur ve 3. sıra koltuklar, gerektiğinde ek yolcu kapasitesi sağlamak için katlanabilir. Aracın iç tasarımından bahsetmek gerekirse öncelikle vites kolu üzerinden bulunan ışıklı bölümden vitesin konumu rahatlıkla görebildiğinizi söyleyebiliriz. Ayrıca elektrikli el freni, Auto Hold gibi birçok donanım da vites çerçevesine konumlandırılmış tuşlardan kontrol edilebiliyor. İç tasarımın oldukça yumuşak geçişlerden yapılmış olması aracın içine güzel bir hava katmış. Gösterge panelleri dijital özellikte ve 10 inç boyutunda. Ayrıca multimedya ekranında herhangi bir tuş bulunmuyor. Tamamen dokunmatik özellikte yapılmış. Multimedya sistemi demişken; Seat Tarraco’nun, BeatsAudio Ses sistemi ile tercih edilebildiğini belirtelim. Bu sistem Surround ses teknolojisine sahip 10 hoparlör, subwoofer ve amfi’yi barındırıyor.

Seat Tarraco’nun klima sistemi de dijital. Ayrıca koltuk ısıtma sistemi özelliği de kullanışlı olarak tasarlanmış kontrol paneli sayesinde ayarlanıyor. Direksiyonun arkasında bulunan kısımlardan vites değişimi kolaylıkla yapılabiliyor. Ayrıca direksiyon simidinin 3 kollu yapılması da araca ayrı bir sportif özellik katmış diyebiliriz. Direksiyon üzerindeki tuşlardan adaptif hız sabitleme, yol bilgisayarını kumanda edilebiliyorsunuz. Konsolun alt bölümünde kablosuz şarj bölümü mevcut, ayrıca 2 adet Type C portu ve çakmak soketi de ekleyebileceğimiz diğer özelliklerden.

Tarraco Koltuklar ve Konfor Detayları

Seat Terraco 7 kişilik bir araba olduğu için incelemeye en arka koltuktan başlayalım. Öncelikle bu tarz boyutlarda olan araçlarda en arka koltuğa geçmek biraz zorlayıcı olabilmektedir. Seat Terraco’da da durum farklı değil. Orta sırada yer alan koltuk öne çekilirse en arka koltukta rahatlıkla seyahat edilebilmektedir. En arka koltuğun konfor noktası ise sol bölümde bulunan bardaklı diyebiliriz.

Bir ön koltuğu yani orta kısmı inceleyecek olursak rahat bir oturma pozisyonunun sizleri beklediğini göreceksiniz. Koltuk en arka kısma geldiğinde gözle görülür bir genişlikte diz mesafesi olmakta. Baş mesafesi ise yaklaşık 4 parmak kadar diyebiliriz. Aracın tavanının cam olduğu düşünülürse baş mesafesi oldukça ideal konumda. Bu alanda bulunan kol dayama ve bardaklıklar konfor sağlamış. Burada yer alan havalandırma menfezlerinin altında klima tuşları bulunuyor. Ayrıca arka koltuğun ısıtma tuşları da burada bulunuyor. Ayrıca Type C çıkışları ve 12 volt çakmaklık, aracı oldukça işlevsel kılmış. Araçtaki şaft tüneli biraz yüksek olduğu için arka koltuğa oturacak üçüncü kişi konforlu bir yolculuk yapamayacaktır. Arka koltukta diklik ayarı da mevcut, bu özellik yolculuklarınızı daha keyifli hale getirecektir.

Seat Tarraco 2023 İç Boyutlar

  • Ön koltuk baş mesafesi: 980 mm
  • Arka koltuk baş mesafesi: 920 mm
  • Ön koltuk bacak mesafesi: 1080 mm
  • Arka koltuk bacak mesafesi: 910 mm
  • Bagaj hacmi: 760 litre (3. sıra koltuklar katlı)

Tarraco Bagaj Hacmi

Seat Tarraco 7 kişilik özellikte bir araba olduğu için bagaj hacmi 5 koltuklu versiyonlarına göre haliyle biraz daha küçük kalıyor. Arka koltuklar katlandığında kullanıcısına 700 litrelik bir bagaj hacmi özelliği sunuyor. Kapanan 2 koltuk ise bagaj kısmında bulunan iplerle rahatlıkla açılabiliyor. Bagaj perdesini de rahatlıkla alıp bagaja koyabiliyorsunuz. Arka koltukların açılması durumunda bagaj hacmi 230 litreye düşüyor.

Seat Tarraco 2023 Motor Özellikleri

seat-tarraco-2023

Seat Tarraco, 1,5 litrelik TSİ benzinli motor (150 beygir güç, 250 Nm tork) özelliğine sahip. Yeni Seat Tarraco, güçlü motorları sayesinde şehir içinde ve şehir dışında iyi bir performans sunmaktadır. 1,5 litrelik TSI benzinli motor, Tarraco’ya 0-100 km/s hızlanmasını 9,7 saniyede tamamlama yeteneği kazandırmaktadır.

Seat Tarraco her ne kadar aile aracı olarak tasarlanmaş olsa da performansı tatmin edicidir. Eco, Konfor, Spor ve kişisel sürüş modları ile Seat Tarraco her tür sürüşe hazır olarak tasarlanmış.  Daha önceden bahsettiğimiz gibi direksiyonun arkasında bulunan vites kulakçıkları sürüşü daha keyifli hale getirmektedir. Ayrıca gelişmiş süspansiyon sistemi ve ön spor koltukları sayesinde sürücüsüne gayet başarılı bir viraj performansı deneyimi sunmaktadır.

Seat Tarraco 2023 Yakıt Tüketimi

Seat Tarraco, yakıt verimliliği konusunda da iddialı bir modeldir. 1,5 litrelik TSI benzinli motor, şehir içi ve şehir dışı karma tüketimde 6,7 l/100 km’lik bir değere sahiptir.

Seat Tarraco 2023 Teknik Özellikleri

seat-tarraco-2023

Seat Tarraco, yüksek güvenlik standartlarına sahiptir. Otomobil, Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alarak bu iddiasını kanıtlamıştır. Yeni Seat Tarraco 2023 modelinin teknik özellikleri ekseninde bir listeleme yapalım. 

  • Motor Tipi: Sıralı motor
  • Silindir Sayısı: Turbo
  • Motor Hacmi: 1984 cc
  • Maksimum Güç: 190 HP/ 4200 d/d
  • Maksimum Tork: 320 Nm/ 1500 d/d
  • Maksimum Hız: 211 km/s
  • Şanzıman: 7 ileri DSG şanzıman
  • Güç Aktarımı: 4X4
  • Ön Frenler: Disk
  • Arka Frenler: Disk

Seat Terraco 2023 Fiyatları

Seat Tarraco 2023’ün Türkiye’deki fiyatları, şu şekildedir:

  • 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG Xperience- 7 Koltuklu Tarraco Fiyatı: 1.980.000 TL
  • 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG FR- 7 Koltuklu Seat Tarraco Fiyatı: 2.070.000 TL

Kiralık Seat Modelleri ve Seat Tarraco 2023 Kiralama Fiyatları

Seat Tarraco, şık tasarımı, güçlü motorları, zengin donanım özellikleri, iyi sürüş dinamiği ve yüksek güvenlik standartlarıyla D segmenti SUVlar arasında öne çıkan bir modeldir. Kiralık Seat modelleri ülkemizde oldukça tercih edilen bir model. Seat araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Uyguna Seat araba kiralama, uyguna SUV kiralama veya uygun fiyata Seat Tarraco kiralama gibi seçenekler için Yolcu360 rehberliğinde kolay ve hızlı bir kiralama süreci gerçekleştirebilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

 

 

Yorum ekle