Yolcu360 Blog
volkswagen-passat-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Volkswagen Passat 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Volkswagen Passat 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Volkswagen Passat 2023 incelemesi ile karşınızdayız. Bazı otomobil markaları ve onları amiral gemisi modelleri, otomobil tarihine iyice işlenir. Her otomobil sever de bu modellere sahip olmanın getireceği konfor ve prestiji bilir. Volkswagen Passat da böyle modellerden biri. Dünyanın hemen her yerinde Volkswagen Passat, kalite ve prestijle eşdeğer kabul edilir. Güçlü motor, kaliteli malzeme ve işçilik, etkileyici tasarım,  “Alman malı” imajı ile birleşince bu etki kaçınılmaz olmuş. Volkswagen Passat 2023 modeli ise gerçekten alınası bir otomobil. Elbette bütçeniz müsaitse bu otomobil, her anlamda size konfor ve sürüş tatmini sunacaktır. Peki, 2023 Volkswagen Passat incelemesi yaparsak, tasarımdan motor özelliklerine ve fiyatına dair veriler nasıl çıkar? 2023 Passat incelemesi ile bu prestijli otomobili detaylı bir şekilde değerlendirdik. 

Volkswagen Passat Hakkında

volkswagen-passat-2023

Yere sağlam basan otomobiller vardır ya Volkswagen Passat, tam olarak öyle bir model.  Volkswagen AG tarafından 1967’den beri üretiliyor. Formları değişiyor ama genel hatlar aynı. Zaten o hatlar, değişmesin de. Çünkü Passat’ı Passat yapan sadece arkasındaki motor gücü değil. Bu tasarım dili de onu eşsiz kılıyor. Bir aile arabası olarak tasarlanan model, aslında biraz lüks bir aile arabasıdır. Markanın ürettiği Golf ve Jetta ile Volkswagen Phaeton arasında kalan bir modeldir.  Volkswagen Passat üretimi bugün, Almanya Emden ve Mosel / Zwickau fabrikalarında yapılıyor.  Otomobil pazarında Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Kuzey Amerika piyasasında adı Passat olarak bilinir. Ama dünyanın bazı yerlerinde de Dasher, Santana, Quantum, Magotan, Corsar ve Carat isimleriyle tanınır. Yeri gelmişken “passat ne demek” diye düşünenlere de hemen cevap verelim:  Passat, Almancada Alize rüzgârları anlamına gelmektedir. 

Havalı sedan denince akla ilk gelen modellerden biridir Passat. Volkswagen bu modeli ilk ürettiğinde kompakt sınıfta konumlanan küçük aile arabası olarak sundu. Passat’ın ikinci nesli ise boyut olarak büyümüş şekilde geldi. Bundan sonra da böyle devam etti. Günümüzde Passat segmenti, orta sınıf geniş lüks aile arabasıdır. 2015’te Yılın Otomobili seçildiğini de eklemek gerek. 

Volkswagen Passat 2023 İncelemesi

Lüks, geniş, güçlü ve prestijli bir sedan ya da aile arabası almak istiyorsanız Volkswagen Passat en iyi seçeneklerden biri. İkinci el piyasasında da kaba tabirle “satışa gelen” yani hızlı satılan bir model. Dolayısıyla yatırım değeri de güçlü. Peki, 2023 model Passat özellikleri nasıl? Tasarımdan iç mekana motorsan donanıma dek tüm detaylara hemen bakalım. 

Volkswagen Passat 2023 Dış Tasarım Özellikleri

volkswagen-passat-2023

Bir otomobili incelemeye önce dış görünüşünden başlanır. Çünkü her otomobil modeli tasarımı her zevke hitap etmez. Mesela bazıları sedan, bazıları HB bazıları SUV sever. Konu Passat’ın tasarım özelliklerine gelince peşin peşin söylenmesi gereken bir şey var: bu otomobilin tasarım hatları, bugün pazarın en sevilen iddialı bir çok modeline ilham olmuştur. Diğer yandan 2023 Passat dış görünümü için farklı olan en çarpıcı detay, yükselen karoserdir. Son on yıldır pazarı kasıp kavuran SUV sevdasına Passat’ın yenik düşmesi, gerçek bir otomobil tutukununu üzer. Çünkü bu otomobilin DNA’sı yere sıkıca tutunan ve adeta akıp giden sağlam duruşlu bir sedan olmasından gelir. Diğer yandan hatların daha keskin ve köşeli olduğunu ve bu şekilde sert bir ifadeyle maskulen çizginin vurgulandığını görüyoruz. İşte o ilk üretilen aile arabasının aile babası vurgusu da bu hatlarla yapılıyor. 2023 Passat ailesinde Passat Variant ve Passat Alltrack şeklinde iki versiyon var. Tasarım hatları çok benzer. Detaylara bakalım.

Yeni Passat far sistemi, temel işlevi olan kısa ve uzun hüzmeli aydınlatma seçeneklerinden çok daha fazlasını sunar. LED Matrix aydınlatma teknolojisi önemli. Çünkü bu teknoloji ile değişen sürüş koşullarına uyum sağlıyor. Dinamik Uzun Far Asistanı da çok etkileyici. Bu farlar, uzun hüzmeli farlar ile ilerlerken tespit edilen diğer araçların sürücülerinin gözlerini kamaştırmayacak şekilde tasarlanmış. 

Passat’ta panoramik açılır cam tavan var. Tasarımda “C” formunda belirginleştirilmiş ön sis farları kullanılmış. “R-Line” ön tampon ve onun her iki yanına konumlandırılmış krom egzoz dekorları çok şık. Parlak siyah difüzör ile “R-Line” arka tampon tamamlanmış. Aerodinamik arka tavan üstü spoyler ve marşpiyel kaplamaları da önemli tasarım detayları arasında sayılabilir. 

Volkswagen Passat 2023 İç Tasarım Özellikleri

volkswagen-passat-2023

Aile arabası kavramının babası olan bir otomobilden bahsediyoruz ve elbette iç mekan konforu çok yüksek. 10,25 inç dijital ekran kokpitin en dikkat çekici detayı. Üstelik bu ekranı kendi kullanım alışkanlığınıza göre şekillendirebilirsiniz. Kokpitten hemen bagaja gideceğiz çünkü ikisi birbiriyle bağlantılı. Kolay açılıp kapanan bagaj kapağı oldukça konforlu. üç bölgeli tam otomatik klima ise hem sürücüye hem de yolculara konfor sunuyor. Üstelik sürüş hızınıza göre klima kendi sesini kısabiliyor. Mobil bağlantı arayüzü, üç bölgeli tam otomatik klima, 2 adet Type C USB girişi, 10 GB serbest kullanıma açık hafıza gibi özellikler ise onu, sıra dışı kılmış. 

Volkswagen Passat 2023 Motor Özellikleri

volkswagen-passat-2023

​​Passat 2023 motor seçenekleri, güçlü olduğu kadar ekonomik de. Yani hem performanstan istediğinizi alıyor hem de ekonomik sürüş elde edebiliyorsunuz.  TSI motorun sunduğu konfor da sürüş ekonomisi de oldukça etkileyici bir denklemde bir araya gelmiş. TSI yani Turboşarjlı Kademeli Enjeksiyon “TSI” teknolojisi, turbo boşluğuna yer vermiyor. En alt devirlerde dahi devreye girebilen hafif ve etkin bir egzoz turbo şarjı ile Volkswagen’in geçmiş FSI motorlarından gelen direkt benzin enjeksiyon sistemini bir arada sunuyor. Passat mühendisleri iyi motorla şunu hedeflemiş: Çok daha küçük motor hacimlerinden, çok daha fazla beygir gücü (PS) ve çekiş gücü (Tork) elde etmek. Bu konuda en iyi çözümlerden birini 2023 model Volkswagen Passat’ta görüyoruz. 

Volkswagen Passat motorları DSG şanzımanla birlikte geliyor. Ayrıca Aktif Silindir Yönetimi “ACT” teknolojisi de var.  

Volkswagen Passat 2023 Güvenlik Donanımı

Passat, aile arabası olarak verdiği güvenin altını çizmekten hoşlanıyor. 

Bu amaçla Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ve onun gibi çok sayıda önemli teknoloji var.  Böylece hem hız limitini aşmazsınız hem de önünüzde seyreden araçla aranızdaki mesafeyi koruyabilirsiniz.  Mesela Passat, dur kalk trafikte size büyük bir kolaylık sunar. Tamamen otomatik olarak fren yapıp öndeki aracın arkasında durur ve bu araç ilerlemeye başladığında yine otomatik olarak yeniden hareket etmeye başlar. Ayrıca şu önemli teknolojilere de sahip.

  • Şerit takip asistanı
  • Yarı otonom sürüş asistanı
  • Park asistanı
  • Çevresel görüş sistemi

Volkswagen Passat 2023 Fiyatları

volkswagen-passat-2023

Sıfır Passat fiyat araştırmasında markanın resmi web sitesinin verilerine bakmak önemli. 2023 Ekim ayı itibariyle markanın Türkiye resmi web sitesinde yeni Passat fiyatı 1.785.000,00 şeklinde verilmiş. 2023 Passat fiyat bilgisi ve otomobilin özellikleri ile kolay bir değerlendirme yapabilirsiniz. 

İkinci El Passat Fiyatları ve Kiralık Passat Fiyatları

İkinci el Passat fiyatları için hızlı bir araştırma yaptığımızda model yılının önemli bir belirleyici olduğunu görüyoruz. 2. el Passat fiyat listesinde 400 bin TL’den başlayan ve 1 milyon 650 bin TL’ye uzanan bir fiyat skalası var. Elbette bu geniş fiyat yelpazesindeki sahibinden satılık Passat ya da galeriden satılık Passat seçeneklerinin model yılı, hasar durumu önemli noktalar. Passat kiralamak için de Yolcu360.com üzerinden belirli bir tarihte belirli bir bölgede kiralık olan araçları model ekseninde sürebilirsiniz. Böylece kiralık Volkswagen Passat fiyat bilgisine de ulaşabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum

  • passar çok güzel araba benim 33 yaşım var ve passata biniyom ama passatın modeli çok güzel ve ayfon 19 um var yolcu360 çok güzel ugulama