Yolcu360 Blog
ford-fiesta-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Ford Fiesta 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Ford Fiesta 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Ford Fiesta 2023 incelemesi ile karşınızdayız! Küçük, ekonomik, şehirli bir otomobil arayanların ilk tercihleri arasında yer alan Ford Fiesta, yıllardır sağladığı kullanıcı memnuniyeti ile öne çıkan bir otomobil. Ford Fiesta 2023 modeli de yenilenen özellikler ile dikkat çekiyor. Sıfır araba alma isteğinde iseniz 2023 Fiesta mutlaka incelemeniz gereken bir seçenek. Biz de bu ihtiyaca cevap olarak 2023 Ford Fiesta özellikleri ve fiyatı konusunda bir araştırma yaptık. 2023 Ford Fiesta incelemesi ile otomobilin tasarımından, üretim hikayesinden başlayarak motoru, sürüş konforu, şanzıman özellikleri ve daha fazlasına göz attık. Ford Fiesta ne kadar yakar, fiyatı nedir, alınır mı alınmaz mı gibi soruların cevapları için okumaya devam edin. 

Ford Fiesta Hakkında

ford-fiesta-2023

Fiesta, 1976 yılından beri üretilen bir efsane otomobil. “efsane otomobil” denilince akla hemen süper spor otomobiller filan geliyor. Ama bazen efsaneler halktan çıkar 🙂  Fiesta, tam da böyle bir halk kahramanı. Çünkü 1976 yılında şehirlerde yaşayan orta sınıf için üretildi ve o günden bugüne aynı ihtiyacı karşılıyor. Üstelik teknolojik anlamda çok değişmesine karşın ilk tasarımın ana hatlarına sadık kalındı. İşte bu düstur, Ford Fiesta modellerini efsane haline getiriyor. Ford Fiesta, bugün otomobil dünyasında B segmentinin sembol isimlerinden biri. Dünya genelinde 1976’dan beri 13 milyona yakın Fiesta satılmış olması da tesadüf değil. Ford Fiesta, hem sıfır km araba alımlarında, hem ikinci el araç arayışında hem de araç kiralama tercihlerinde öne çıkan popüler bir seçenek. Peki, 2023 model Fiesta nasıl? Hemen bakalım.  

Ford Fiesta 2023 Dış Tasarımı Nasıl?

ford-fiesta-2023

“şehir seni takip etsin” sloganıyla gelen yeni Fiesta, çekici bir şehir otomobili. Ama onunla şehirler arası yolculuk yapmak da hem konforlu hem de güvenli. Yeni Fiesta’nın motor özellikleri ve iç mekan konforu, şehirler arası yolculuk için uygun. Onu şehir arabası imajına sokan tek detay, kompakt tasarımı. Peki, Ford Fiesta 2023 görünüşü nasıl?

Kendine has ön ızgara formu 2023 modelinde de devam ediyor. Zaten Fiesta, tasarımı çok fazla değişmeyen kült otomobil modellerinden biridir. Her yeni versiyonda küçük dokunuşlarla iyileştirme yapılsa da ana tasarım çizgisi çok fazla bozulmaz. Mesela Volkswagen Golf de böyle bir otomobildir. Bu modellerin zaten tasarımları çok başarılıdır ve değişikliğe de gerek duyulmaz. Yeni Fiesta’da tasarım bakımından özellikle far grubu ile fark yaratıyor. Yeni LED far grubu dikkat çekici. Daha keskin ve cesur ön tasarım imajı bir ölçüde onlarla sağlanmış. Fiesta’nın tasarımı, genel olarak dinamik ve sportif. 

Ford Fiesta 2023 İç Mekan Özellikleri

ford-fiesta-2023

İç mekan Ford Fiesta 2023 denilince söylenecek çok şey var. Çünkü küçük, mütevazi duran bu otomobilin iç mekan konforuna ait detayları, üst sınıf otomobillerle yarışır düzeyde. 12,3 inç yol bilgisayarı, SYNC araç içi bilgi sistemi, çok sayıda eşya gözü, ayarlanabilir koltuklar ve iyi optimize edilmiş iç mekan genişliği ile bagaj hacmi, bu konfor detaylarından sadece bazıları. Tek tek bakmak gerekirse yeni Fiesta iç mekan özellikleri şöyle:

  • Seçilebilir sürüş mod’ları
  • Geri görüş kamerası
  • Otomatik Start-Stop teknolojisi
  • Isıtmalı koltuklar ve direksiyon simidi
  • 12,3 inç yol bilgisayarı
  • 8 inç dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemi
  • Isıtmalı ön cam
  • Kapı kenarı koruyucuları
  • B&O ses sistemi
  • Kablosuz şarj

Ford Fiesta 2023 Motor Özellikleri ve Performans

ford-fiesta-2023

Performans ve verimlilik ikilisini en iyi optimize eden otomobillerden biri kesinlikle Fiesta. Zira, 1,0 litre EcoBoost Hibrit teknolojisi ile verimlilik Uluslararası Yılın Motoru ödüllü motoru ile de performans garanti edilmiş. 

1.0 litrelik EcoBoost motor, ödül alarak başarısını kanıtlamış durumda. Şu ana kadar 6 farklı dalda ödül almış olması önemli. Fiesta 125 PS seçeneğiyle sunulan motor, oldukça etkileyici şekilde az tüketim yapıyor. 

Ford Fiesta 2023 model almak istediğinizde 3 farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlar:

  1. 1.1L Ti-VCT 75PS motor
  2. 1.0L mHEV EcoBoost 125PS motor
  3.  1.5L Ecoboost 200PS motor

Ford Fiesta 2023 Şanzıman Seçenekleri

Yeni Ford Fiesta şanzıman konusunda iki farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki manuel şanzıman. 5 vitesli manuel şanzıman çok duyarlı ve kullanımı kolay. Sessiz vites geçişleri sunabilen şanzıman, yakıt tüketimini azaltacak bazı özelliklerle donatılmış. Powershift şanzıman ise yedi vitesli otomatik sistemde çalışıyor. Geliştirilmiş çift kavraması otomobil yazarlarından tam not almış. 2023 Fiesta test sürüşü yapan pek çok uzman bu şanzımana övgüler yağdırmış. Sarsıntısız ve kesintisiz vites geçişleri oldukça etkileyici. 

Ford Fiesta 2023 Sürüş Konforu Nasıl?

ford-fiesta-2023

Otomobilin tasarımı her anlamda sürüş konforuna odaklanıyor. Görünüşünden, teknolojisine, şanzımanından ergonomisine her detayda bunu hissetmek mümkün. Mesela otomatik başlat – durdur teknolojisi, yoğun trafikte durup kalkmayı kolaylaştırmış. Otomatik klima, çok etkileyici. Ford SYNC teknolojisi de güçlü. Bazı öne çıkan yeni teknolojiler şöyle:

  • İleri görüş kameraları
  • Gelişmiş otomatik park sistemi 
  • Trafik levhası tanıma özellikli ayarlanabilir hız sınırlayıcı
  • Seçilebilir sürüş modları
  • Akıllı led farlar
  • Geri görüş kamerası
  • Yokuş kalkış destek sistemi
  • Park mesafe sensörleri

Ford Fiesta 2023 Yakıt Tüketimi Nasıl?

Ford Fiesta, sınıfın az yakan otomobillerinden biri. Özellikle az yakan küçük araba arayışında lider seçenek olduğunu söylemek yanlış olmaz. EcoBoost hibrit motor gücü ile yakıt ekonomisi maksimum düzeyde iyileştirilmiş. 

Ford Fiesta 2023 Fiyatları Nasıl? Kiralık Ford Fiesta Fiyatları

Sıfır Fiesta fiyat listesi için markanın Türkiye resmi web sitesine baktık. Güncel sıfır km Fiesta fiyatları Kasım 2023 itibariyle 889 bin TL civarından vaşlıyor. Elbette donanım seviyesine göre fiyat değişiyor. Tam fiyat listesi Fiesta için aşağıdaki gibi:

  • 1.1L Ti-VCT 75PS motorla gelen 5 ileri manuel Style donanımlı benzinli Ford Fiesta fiyatı 887.900 TL
  • 1.0L mHEV EcoBoost 125PS motorla gelen 7 ileri otomatik Titanium donanımlı benzinli hibrit Ford Fiesta fiyatı: 1.214.200 TL
  • 1.5L Ecoboost 200PS motorla gelen standart donanımlı 6 ileri manuel şanzımanlı benzinli Ford Fiesta fiyatı: 1.527.500 TL

İkinci el Ford Fiesta fiyatları söz konusu olduğunda elbette rakamlar çok değişken bir fiyat yelpazesi sunuyor. En çok ilan verilen 2. el araç alım satım sitelerine baktığımızda gerçekten çok büyük bir fiyat skalası ile karşılaşıyoruz. 2. el Fiesta fiyatları için bu nedenle rakam vermek çok doğru değil. Burada sizin bütçeniz, km beklentiniz, aracın model yılı gibi konularla bir filtreleme yapmanız çok daha doğru. Fiesta kiralamak istediğinizde ise seçeneğiniz çok. Çünkü kiralık Fiesta modelleri araç kiralama firmalarında yaygın şekilde mevcut. Bütçenize uygun kiralık Fiesta seçeneği için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilir ve dakikalar içerisinde en iyi fiyat garantisiyle kiralayabilirsiniz.   

Yorum ekle