Yolcu360 Blog
toyota-yaris-gr-2023-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Toyota GR Yaris 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Toyota GR Yaris 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Toyota GR Yaris 2023 incelemesi ile karşınızdayız! Toyota, en önemli çıkışını Yaris modeli ile yaptı. Yeni Toyota Yaris’in Dünya Ralli Şampiyonluğu’nu elde etmesi ile birlikte firmaya ve araca bakış açısı çok daha yüksek bir noktaya taşınmış oldu. Toyota’nın yeni performans aracı, ilk kez 2020 Tokyo’da sergilendi. Yarış takımı TOYOTA GAZOO Racing ile birlikte daha iyi ve daha eğlenceli yol otomobilleri hedefiyle geliştirilen GR Yaris, yeni Yaris ürün gamının en üstünde yer alıyor. Toyota’nın WRC’deki partneri Tommi Mäkinen Racing’in tasarım ve mühendislik yeteneklerinden de faydalanan GR Yaris, 261 HP ve 360 Nm tork üreten üç silindirli 1,6 litrelik turbo motora sahip. Detayları inceleyelim!

Yeni Toyoto Yaris GR Her Açıdan Performans Odaklı!

toyota-yaris-gr-2023-3

Yeni GR Yaris her açıdan performansa odaklanarak geliştirildi. Tamamen yeni platform ve motora sahip araçta, aynı zamanda yeni süspansiyonlar, aerodinamik tasarım ile yeni GR-FOUR isimli sürekli dört çeker sistem bulunuyor. Toyota ve Tommi Mäkinen Racing, GR Yaris’i geliştirirken kusursuz aerodinamik ve ağırlık dağılımı ile birlikte aracı mümkün olduğunca hafif tutmak üzerine çalıştılar. Sonuç olarak en iyi performans ve en eğlenceli sürüş karakteri elde edilmiş olundu. 

Yeni Yaris  GR Sport’ta gövde altının merkez ve arka kısmını ekstra desteklerle güçlendiren Japon üretici, böylece standart versiyona göre daha sert bir gövde elde ederek yuvarlanmayı azaltmış  durumda. Direksiyon ve süspansiyon sistemini de elden geçiren Toyota, yaylar ve amortisörler üzerinde ince ayarlamalar yaparak yerden yüksekliği 10 mm kadar azaltmış.

Daha alçak tavan çizgisi aracın aerodinamisini iyileştirirken yeni 1.6 litre turbo motorun aracın merkezine doğru yerleştirilmesi ve akünün bagaja konumlandırılması gibi detaylar, GR Yaris’in daha iyi yol tutuşa ve dengeye sahip olmasını sağlamış oldu. Üç kapılı gövdesi ise karbon fiber polimer ve alüminyum dahil olmak üzere hafif materyallerden yapıldı. GR Yaris’in performansı ise geliştirme aşamasında “profesyonel yarış ve ralli pilotları” tarafından test edildi.

Tamamen Yeni 1.6 Litre Turbo Motor İle Yüksek Performans

GR Yaris’in tamamen yeni üç silindirli turbo beslemeli motoru, maksimum oranda performans vermek adına motorsporları teknolojilerinden faydalanarak geliştirildi. 1,618 cm3 hacimli motor 261 HP güç ve 360 Nm tork üretiyor. Kompakt ve hafif DOHC 12 supaplı tek salyangozlu turbo ünite, yüksek torklarla baş edebilecek şekilde geliştirilen altı ileri manuel şanzımanla eşleştirildi.

Alüminyum kaput, bagaj kapağı ve kapılara sahip GR Yaris olarak, C segmenti performansı sunarken 1,280 kg ağırlığıyla B segmenti sınırlarında kalmayı başarıyor. Kilogram başına 4.9 HP güç/ağırlık oranıyla 100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlayan GR Yaris’in maksimum hızı elektronik olarak 230 km/s ile sınırlandırıldı. GR Yaris’in performansı yeni GR-FOUR dört çeker sürüş sistemiyle destekleniyor. Sistem hafif olmasının yanı sıra her bir tekerleğe iletilen gücü optimize edecek şekilde ayarlandı. GR-FOUR sürüş sistemi, ön/arka tork dağılımı tamamen öne veya tamamen arkaya aktarabilecek özelliklere sahip.

Toyota GR Yaris 2023 İç Mekan Özellikleri

toyota-yaris-gr-2023-3

 GR Sport versiyonuna özel ön koltuklar ve nubuk ile sentetik deri karışımı döşemeler bulunuyor. Ayrıca deri kaplı üç kollu direksiyon simidinin üzerinde GR logosu mevcut. Bunun yanı sıra alüminyum pedallar ve konsolda yer yer karşımıza çıkan koyu metalik yüzeyler de yaşam alanında dikkat çeken detaylardan.  

Toyota GR Yaris 2023 Dış Mekan Özellikleri

toyota-yaris-gr-2023-3

Toyota daha önceki modele göre, ön ve arkaya ızgaralar ekleyerek, çok daha sportif bir görünüm kazandırmış. Buna ek olarak, harika paslanmaz çelik jantların arkasında bulunan kırmızı fren kaliperleri adeta modifiye edilmiş bir aracı anımsatıyor. Falken FK510 lastiklerle çevrili 18 inç jantlar modelin ön ve arka kısmında ‘Gazoo Racing’ rozetleri dikkat çekiyor. Bunun dışında ön panjur ve merkez havalandırmadaki detaylar farklılık gösteriyor. Arka bölümde ise daha farklı bir difüzör göze çarpıyor.

Opsiyonel Pist Paketi’yle Ekstra Performans

GR Yaris kullanıcıları, daha fazla performans için opsiyonel olarak sunulacak Pist Paketi’ni de satın alabilecekler. Bu paketle birlikte ön ve arka aksta Torsen sınırlı kaydırmalı diferansiyel, performans odaklı süspansiyon ve 18 inç alaşım jantlar geliyor. Torsen diferansiyel, sağ ve soldaki tekerlekleri de ayırarak daha doğal araç kontrolü sağlıyor. GR Yaris aynı zamanda yeni Yaris WRC yarış aracının resmi homologe versiyonu olarak da öne çıkıyor. Bu sayede yerel rallilerde yarışmak üzere kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip.

Toyota 2023 Yaris GR’nin Motor ve Teknik Özellikleri

toyota-yaris-gr-2023-3

  • Güç ünitesi mimarisi İçten yanmalı motor
  • Gövde tipi Hatchback
  • Koltuk Sayısı 4
  • Kapı sayısı 2
  • Yakıt tüketimi 8.2 Lt/100 km
  • Yakıt Tipi Benzin
  • Hızlanma 0 – 100 km/saat 5.5 saniye
  • Maksimum sürat 229 km/saat
  • Ağırlık                 1280-1305 Kg
  • Bagaj hacmi en az 207 Lt
  • Yakıt deposu hacmi 50 Lt
  • Jant Boyutu: 18 inç alaşım
  • Çekiş Tipi: Önden 
  • Şanzıman: Otomatik CVT

Toyota GR Yaris 2023 Fiyat Listesi

toyota-yaris-gr-2023-4

  • 1.5 Dream Multidrive S 1.149.000 TL
  • 1.5 Dream X-Pack Multidrive S 1.228.550 TL
  • 1.5 Flame X-Pack Multidrive S 1.311.900 TL
  • 1.5 Passion X-Pack Multidrive S 1.430.000 TL

Kiralık Toyota Yaris Fiyatları

Toyota Yaris GR, 2023 modeliyle birlikte, gelişmiş motor seçenekleri, yüksek performans özellikleri ve çağdaş tasarımı ile hatchback segmentinde öne çıkmaktadır. Bu model, özellikle performans tutkunları için idealdir ve hem şehir içinde hem de uzun mesafe yolculuklarında üstün bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Kiralık Toyota modelleri arasında, Yaris GR, hem ekonomik hem de performans açısından tercih edilen bir seçenektir. Yolcu360 ile Toyota Yaris GR veya diğer hatchback araçları kolay ve uygun fiyatlarla kiralayabilir, konforlu ve eğlenceli bir sürüş deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz. Toyota Yaris GR’yi kiralayarak, hem şehir içinde hem de uzun yolculuklarda yüksek performansın tadını çıkarın.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle