Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sonbaharda İstanbul’da Gezilecek Yerler

Sonbaharda İstanbul’da Gezilecek Yerler

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde, en güzel renklerin olduğu sonbahar İstanbul için de ayrı bir güzel. Öyle ki şarkılara konu olmuş İstanbul’da sonbahar bir başka keyifli geçiyor. Peki sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler nereleri? Sonbaharda İstanbul’da ne yapılır? gibi sorulara eşsiz noktalarla cevap verdik. Ulaşım ve araç kiralama gibi detaylarla beraber sonbaharda İstanbul’da gidilecek yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sonbaharda İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’a en çok yakışan mevsimdir sonbahar… Buğulu havanın içinden yükselen Galata; serin serin esen boğazın süsü olan Boğaz Köprüsü, taze balıkların ortaya çıktığı Eminönü ve daha sayamadığımız bir sürü İstanbul simgesi sonbaharda bir başka oluyor. Şimdi gelin Sonbahar rotaları içinde sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler listesine birlikte bakalım…

Atatürk Arboretumu 

Üç ayrı yapay göleti 1.500’den fazla bitki türü ile Atatürk Arboretumu sonbaharın renklerini en güzel göreceğimiz yerlerden biri. Göletlerin üzerinde yüzen kuğu ve ördekler arada bir şanslıysanız karşınıza çıkacak sincaplarla şehrin içinde bir doğal yaşam alanı.


Yaz aylarında 08:30 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren alan kışın 17:00’ye kadar da açık. Atatürk Arboretumu giriş ücretleri ise hafta içi ve hafta sonuna göre değişiklik gösteriyor. Fotoğraf sevenler için sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler içinde eşsiz kareler yakalama fırsatı veren Atatürk Arboretumu hafta sonu İstanbul’da gidilecek yerler arasında ideal bir nokta. Atatürk Arboretumu nasıl gidilir? derseniz otobüs ve metro dışında İstanbul araç kiralama yaparak kısa sürede böreğin başkenti Sarıyer’e ulaşabilir keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yanı başındaki Belgrad Ormanı’na da uğramayı unutmayın. 

Yıldız Parkı

Sonbahar İstanbul için gezmek ve keyifli vakit geçirmek için en uygun zamanlardan biri. Özellikle sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler arasında dikkat çeken; Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Parkı… İstanbul’un en büyük korusu Yıldız Parkı çeşit çeşit ağacıyla rengarenk bir görüntü sunuyor.


Yıldız Parkı Çadır Köşkü, Malta Köşkü de görülmeye değer. Kır Kahvesi’nde sevdiklerinizle çay kahve içebilir dilerseniz piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. Yıldız Parkı’na giriş ücretsizken sadece araç ücreti alınıyor. Yıldız Parkı’na nasıl gidilir? İstanbul Sabiha Gökçen araç kiralama veya İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile şehrin göbeğindeki Yıldız Parkı’na ulaşabilir daha sonra kiralık araç ile İstanbul’un diğer noktalarını keşfe çıkabilirsiniz.

Balat

İstanbul’un tarihi semtleri arasında dikkat çeken İstanbul’da nostaljinin son kalesi Balat özellikle tarihi evleri ve restore edilen binaları ile adeta zamanda yolculuk gibi. Özellikle İspanyol mimarisinin ağırlıklı olarak görülebildiği Balat, sokakları ve butik kahvecileri ile hafta sonu keyifli vakit geçirmek için oldukça ideal bir nokta.


Birçok dizi ve filmin çekildiği Balat özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için çok güzel kareler sunuyor. Balat’a nasıl gidilir? İstanbul Taksim araç kiralama seçenekleri ile veya İstanbul Fatih araç kiralama seçeneklerini kullanarak kısa sürede ve konforlu bir şekilde Balat’a ulaşabilirsiniz. Gün boyu kahvecilerinden çeşit çeşit kahveleri tadabilir ve eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Polonezköy

Hem ormanın içinde hem de boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak, temiz havanın tadını çıkarmak için ideal bir nokta olan Polonezköy, İstanbul’da sohbaharda gezilecek yerler arasında. Polonezköy’de yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve hamaklara uzanıp orman havasının tadını çıkarabilirsiniz.


Polonezköy kahvaltı merkanları
çok çeşit kahvaltısıyla memnun ederken orman ve boğaz havası gerçek bir bir dinlenme alanı sunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapılıp Acarkent’i geçtikten sonra Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşılabilen bu köye İstanbul Kavacık araç kiralama veya İstanbul Beykoz araç kiralama seçenekleri ile ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe Parkı

Sonbaharda İstanbul’da gidilecek yerler arasında dikkat çeken Fenerbahçe Parkı hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasındaki sakinler için eşsiz bir nokta. Üç tarafı denizle çevrili ormanlık bir alan içinde bulunan Fenerbahçe Parkı’nda keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Özellikle hafta sonu İstanbul’da açık büfe kahvaltı yapmak için ideal. Dilerseniz buradaki restoranlarda kahvaltı yapabilir, çay kahve içebilir veya deniz manzarası eşliğinde tahta masalarda piknik yapabilirsiniz. Fenerbahçe Parkı’na nasıl gidilir? İstanbul Kadıköy araç kiralama veya İstanbul Beşiktaş araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle