Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Polonezköy’de ne yenir? / Polonezköy gezi rehberi

Polonezköy’de ne yenir? / Polonezköy gezi rehberi

Polonezköy hemen her mevsim özellikle İstanbul çevresinde yaşayanların haftasonu için uğrak rotalarından biri. Peki Polonezköy’de ne yenir?

İstanbul’un kaosundan kaçıp doğaya sığınmak istiyorsanız Polonezköy en ideal adreslerden biri. Huzur veren doğası ve tertemiz havası ile İstanbul’un arka bahçesi olarak adlandırılan Polonezköy piknik, kahvaltı ve mangal seçenekleriyle misafirlerine keyifli bir gün vaad ediyor. Hafta içi çok daha sakin olan Polonezköy’de hafta sonu birçok mekana rezervasyon ile girilebiliyor. Hadi, hep birlikte Polonezköy yeme içme notlarına göz atalım. Ama öncesinde Yolcu360’tan İstanbul araç kiralama fiyatlarına bakmayı unutmayın.

Polonezköy ‘de nerede kahvaltı edilir?

  • Polonezköy’de mükellef bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz tercihinizi Leonardo Restaurant’tan yana kullanmanızı tavsiye ediyorum. Yeşillikler içerisinde yer alan mekanın içerisi buram buram tarih kokuyor. Çünkü burası Polonyalılardan kalma tarihi bir evin restore edilmesiyle bugünkü görünümüne kavuşmuş. İki katlı tarihi binayı gezdiğinizde Polonya kültürüne ait birçok şeyi görebilirsiniz.
  • Leonardo Restaurant’ta her hafta sonu açık büfe kahvaltı hizmeti bulunuyor. Eğer hafta içi gelirseniz serpme kahvaltısı da bir hayli lezzetli. Mekanın yemek menüsünde Türk ve Polonya mutfağının yanı sıra Avusturya, Fransız ve Slav mutfaklarından da örnekler yer alıyor.
  • Polonezköy’de sevdiklerinizle birlikte kahvaltı keyfi yapabileceğiniz diğer bir adres ise Polina House. Ev yapımı reçeller, peynir ve zeytin çeşitleri ile birlikte zevkinize göre sahanda yumurta veya menemen sipariş verebilir, doğanın kucağında kahvaltı yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Serpme kahvaltının ücreti kişi başı 60 TL olan mekanın pastalarını da denemenizi tavsiye ederim.

Polonezköy ‘de nerede yemek yenir

  • Eğer aradığınız “kendin pişir kendin ye” konsepti ise Polonezköy Obura’yı listenize ekleyebilirsiniz. Etleri oldukça lezzetli olan mekanın en büyük avantajı otoparkı olması. Alkol hizmeti de bulunan Obura’da fiyatlar makul düzeyde.
  • Kuş sesleri arasında yemek yiyebileceğiniz güzel mekanlardan biri de Karçma Kriha Restaurant. Türk ve Avrupa mutfağını sentezleyen zengin menüsü ile misafirlerini ağırlayan restoranın Polonez elma tatlısını mutlaka denemelisiniz.
  • Kendinizi adeta evinizdeymiş gibi rahat hissedeceğiniz 1842 Bistro’nun gerek kahvaltısı gerek ana yemekleri oldukça lezzetli. Kış aylarında yolunuz düşerse sobanın karşısında sıcak şarabınızı yudumlayabilir, arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz.

 

Yorum ekle