Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Korsan Koyu : Karaöz Mavikent’in en keyifli noktası / Antalya

Korsan Koyu : Karaöz Mavikent’in en keyifli noktası / Antalya

Korsan Koyu yolu Antalya‘dan geçen tüm gezginlerin mutlaka uğraması gereken eşsiz bir keşif rotası.

Korsan Koyu gezi rehberi

Antalya’nın Kumluca İlçesinin Karaöz Mavikent sınırları içerisinde yer alan son zamanlarda çok fazla popüler olmuş bir koydur. Denizi tertemiz ve turkuaz rengindedir. Dalgasız, dümdüz küçük bir girinti şeklinde iki tepe arasında kalan şirin bir sahile sahiptir. Bu sahilde bir de küçük bir mağara bulunmaktadır.Antik çağlarda, bu bölgeler korsan kralı Zeniketes’in eline geçtiği için Korsan Koyu denilmektedir.

Çok yakınında bulunan Adrasan sahiline bağlı Suluada‘da çıkan kaynak  suyundan da Korsanların su ihtiyaçlarını karşıladığı düşünülmektedir. Korsan koyu birkaç yıl öncesine kadar tatlısu bulunmayan yerleşim yerlerine uzaklığı 5-10 km olan çok fazla kimsenin bilmediği bir yer iken, çok yakınında bulunan Gelidonya Feneri, Adrasan Sahili ve Olympos nedeniyle çok fazla popüler olmuş ve etrafı butik oteller ile çevrilmiş, gözlemecilerin, tostçuların ve satıcıların gözde mekanı olmuştur.

Bir de kamping bulunmaktadır. Hertürlü elektrik,duş gibi ihtiyaçlarınızı buradan temin edebilirsiniz. Yiyecek seçeneğinizi arttırmak için yanınıza yiyecek almanız önerilir. En yakın market Mavikent’tedir. Korsan Koyu yaz kış faaliyet vermektedir. Yani Aralık Ocak aylarında havanın açık olduğu bir günde bile en az 10-20 kişi mutlaka vardır. Yaz aylarında bu rakam 100 katına çıkmaktadır. Eğer kalabalık sevmiyorsanız Koyun çevresinde  kamp kurabileceğiniz müsait alanlar vardır. Hatta ağaçlara salınca kurup denize karşı sallanabilirsiniz.Koya giriş ücretsizdir.

Korsan Koyu’nda çok eskiden yaşam olduğu düşünülmektedir. Koyun sol tarafına doğru ilerlediğinizde hala ayakta kalan Melanippe Antik Kenti’nin yıkıntılarını görebilirsiniz. Baca delikleri ve hala ayakta kalan duvarları vardır. Korsan Koyu yürüyüş rotası için çok uygun bir konumdadır. Likya yolunun da üzerinden geçtiği koya, en yakın yürüyüş rotası Gelidonya Feneri, Üç adalar manzarasını seyredebileceğiniz tepedir. Olimpos’a 20-30 km mesafededir. Adrasan’a yürüyerek yarım saattir. Adrasan sahili’nde koy bulunmasa da sahil olarak eşsiz güzelliktedir. Suyu tertemizdir. Adrasan Sahili’nden kalkan günübirlik teknelerle isterseniz yüzlerce farklı koyu gezebilirsiniz. Aralarında en güzeli Suluada’dır. Buraya mutlaka gitmelisiniz.

Korsan Koyu nerede ve nasıl gidilir?

Antalya’ya 2 saat mesafededir. Belen Kavşağına kadar otobandan ilerledikten sonra sola doğru toprak yola giriyorsunuz. Ortalama 6 Km sonra sağa ve sola yol ikiye ayrılır. Sola giderseniz Olympos, sağa giderseniz Adrasan beldesine gidersiniz.Korsan koyuna gitmek için Adrasan merkezinden gidiyorsunuz sahilden degil.Adrasan merkezden Mavikent yoluna doğru 2 km gidiyorsunuz, sonra Çavuşköy yazan tabeladan sola dönüyorsunuz.5 km ortalama rampa ve dar yoldan Karaöz sahiline vardıktan sonra marketin önünden ormanlık yoldan 10 dk gittikten sonra sağa dönüyorsunuz. Bu yol tarifi de takdir edersiniz ki bölgeye arabayla gitmeniz gerektiği gerçeğini ortaya çıkartıyor 🙂 Tavsiyem Yolcu360 ile araç kiralama yapmanız. Antalya Havalimanı araç kiralama ya da Antalya araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın.

Korsan Koyu çevresinde keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle