Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ekimde Gezilecek Yerler: En Güzel Sonbahar Rotaları

Ekimde Gezilecek Yerler: En Güzel Sonbahar Rotaları

Ekimde gezilecek yerler için keşfe çıkıyoruz. Tatilinizi sonbahara denk getirdiyseniz yazımıza mutlaka göz atın. Ayrıca ekimde Türkiye’de tatile nereye gidilir diye merak ediyorsanız, sizin için birbirinden güzel öneriler hazırladık.

Ekim ayı tatili için Türkiye’nin dört bir köşesinde pek çok yere gidebilirsiniz. İlk olarak nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekiyor. 

sonbahar rotalari, ekimde gezilecek yerler

Ekim Ayında Nereye Gidilir?

Ekimde nerelere gidelim? Öncelikle nasıl bir tatil istiyorsunuz? Sonbaharın renklerini keşfedeceğiniz ve doğayla bütünleşeceğiniz bir tatil mi? Yoksa deniz ve gün batımına karşı içeceğinizi yudumlar iken yenilenmek mi? Tatil için hafta sonunu mu kullanacaksınız, yoksa uzun bir tatil mi düşünüyorsunuz? 

Deniz ve gün batımı düşünüyorsanız, Türkiye’de Akdeniz ve Ege bölgesini tercih edebilirsiniz. Ayrıca doğayı keşfetmek için Karadeniz bölgesini düşünebilirsiniz ama bu mevsimde yağış görülebileceğini söyleyelim. Bunun yanı sıra sonbaharda yurt dışında bir tatil planlıyorsanız, sıcak iklimler için güney yarımküredeki ülkeleri tercih etmeniz iyi olur. 

 

sonbaharda gezilecek yerler, ekimde gezilecek yerler, göl manzarası, orman manzarası

29 Ekim’de Gezilecek Yerler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda nereye gidebilirsiniz? Günün anlam ve önemine hitaben 2 tane rota seçtik. 

anıtkabir gezisi, mozole, atatürk anıt mezar, mezar odası

Ankara Anıtkabir 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Büyük Önder Atatürk’ün istirahat yerini ziyaret edebilirsiniz. 3 günlük tatili Ankara ve çevresinde geçirmek isterseniz, Anıtkabir gezisi ve Ankara’da hafta sonu gezilecek yerler yazımıza göz atın. 

Selanik 

Hafta sonunda Yunanistan’ı keşfetmeye ne dersiniz? Selanik’te Atatürk Evi var. Türkiye’den Yunanistan’a arabayla nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, ilgili yazımıza mutlaka göz atın. 

29 Ekimde tatile gitmeyi planlıyorsanız ilgili içeriğimizden devam edebilirsiniz.

abant gölü, örencik, bolu, göl manzarası, dağ ve doğa resimleri, sonbaharda gezilecek yerler

Doğa ve Huzur İçin Ekim Ayında Gidilecek Yerler

Dünyanın doğal açıdan en güzel yerlerinden olan Türkiye’de ekim ayında gidebileceğiniz birçok güzel yer var. Yaz aylarında tatil yapamadıysanız, önerdiğimiz rotalarda sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz. 

cumalıkızık köyü, ekimde gezilecek yerler

Cumalıkızık

Ekim’de gezebileceğiniz yerler arasında sakinliği ve huzuruyla ön plana çıkan Cumalıkızık, Bursa’nın şirin bir köyü. Özellikle Cumalıkızık hava durumu sonbaharda gezmek için çok ideal. Mavi Yıldız Cumalıkızık köy kahvaltısı yapmak için güzel bir nokta. Önce Cumalıkızık Bursa köy kahvaltınızı yapın. Daha sonrasında fotoğraf makinenizle Cumalıkızık taş evlerinin şahane karelerini çekebilirsiniz.

Kınalı Kar Dizisinin Çekildiği Köy

Meşhur Kınalı Kar dizisinin çekildiği köydeyiz. Kınalı Kar Ağa’nın Konağı tabelalarını takip ederek çekimin yapıldığı evi de görebilirsiniz. Ayrıca Etnografya Müzesi ve 300 yıllık olduğu tahmin edilen Cumalıkızık Cami ve Cumalıkızık Hamamı’nı da ziyaret edebilirsiniz. 

Cumalıkızık ile ilgili daha detaylı bilgiye Cumalıkızık gezi rehberinden ulaşabilirsiniz. 

kapadokya manzarası, sonbaharda gezilecek yerler, ekimde gezilecek yerler

Kapadokya

Sonbaharda gezilecek yerler arasında dikkat çeken bir diğer yer şüphesiz Kapadokya! Doğal oluşumları karşısında büyüleneceğiniz Kapadokya peri bacaları sonbaharın ışığında daha bir eşsiz görünüyor. Özellikle Kapadokya Ihlara Vadisi’ni mutlaka görün. Kaya oyması şapelleri ile Göreme Açık Hava Müzesi’nde kendinizi zamanın başka bir yerinde hissedeceksiniz. 

Kapadokya’da balon turu bir gelenek. Ayrıca baharda evlenecekler için en romantik balayı adresi Kapadokya… Kapadokya’ya gitmişken Asmalı Konak’ı da görmeyi ihmal etmeyin. 

Kapadokya Geziniz İçin Aracınızı Şimdi Kiralayın! 

Kapadokya geziniz için aracınızı Yolcu360 güvencesiyle kiralayın. Böylece Nevşehir Havalimanı araç kiralama işlemini 1 dakikadan kısa sürede tamamlayın! 

moryayla, yedigöller, ekimde gezilecek yerler

Yedigöller

Yedigöller, Ekim’de gezebileceğiniz yerler arasında belki de en ünlüsü. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 gölden oluşuyor. Böylece adını buradan alan Yedigöller birçok hayvanın da evi konumunda. Domuz, tilki, sincap, geyik, karaca, sansar, tavşan, yabani ördek, yabani güvercin ve keklik görebileceğiniz hayvanlardan sadece bazıları. 

100’ün üzerinde kuş türü bulunan Yedigöller kamp yapmak için de çok ideal. Yedigöller kamp alanı size rengarenk bir ormanın içinde uyanma fırsatı veriyor. Özellikle Yedigöller Milli Parkı kamp için çok ideal. 

Bursa’dan Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

Bursa Yedigöller arası kaç km sorusunun cevabı ise 334,5 km. Bursa araç kiralama yaparak 4 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. İstanbul Yedigöller kaç km sorusunun cevabı 302 km. İstanbul araç kiralama yaparak 3 saatlik yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz.

Yedigöller seyahat rehberi içeriğimizi okuyarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

köyceğz, muğla, ekimde gezilecek yerler

Köyceğiz

Yeşillikler içinde ve doğanın tam ortasındaki Köyceğiz’de göl kenarında bir kamp alanı var. Bir tarafta Köyceğiz Gölü bir yanda yemyeşil orman. Gitmişken meşhur Köyceğiz balı ve Köyceğiz kahvaltısını tatmadan dönmeyin. 

Köyceğiz kiralık ev konusunda da uygun. Aileniz ve sevdiklerinizle rahatlıkla gidebilirsiniz. Özellikle Köyceğiz Yuvarlakçay’ı mutlaka görün. Köyceğiz koyları ve birbirinden güzel doğal güzelliği ekimde gezebileceğiniz yerler arasında. 

Dalaman Havalimanı’ndan Köyceğiz’e Nasıl Gidilir? 

Dalaman Havaalanı araç kiralama seçenekleri ile kiralayabileceğiniz araçla, D550 ve D400 karayollarını kullanarak, Köyceğiz üzerinden 1 saatte gidebileceğiniz mesafede olan kamp alanını ve Köyceğiz’i mutlaka denemelisiniz. Köyceğiz Fethiye arası da yaklaşık 1 saat.

kapadokya, balayı, ekimde balayı için gidilecek yerler

Ekim Ayında Balayına Gidilecek Yerler

Balayı için ekimde gidebileceğiniz yerleri keşfe çıkıyoruz. Bu mutlu günlerinizi ekime denk getirdiyseniz, hem yurt içinde hem de yurt içinde gidebileceğiniz birçok rota var demektir. Ekimde balayı için nereye gidelim? 

ölüdeniz, muğla, ekimde gezilecek yerler

Ölüdeniz, Muğla

Ekimde balayına gitmek isteyenlere ilk önerimiz, Ölüdeniz. Fethiye’nin doğa harikası mahallesinde birbirinden güzel butik oteller var. Vintage atmosferde baş başa kalabileceğiniz romantik bir tatil düşünüyorsanız, butik otelleri tercih edin. Her şey ayağımıza gelsin, vaktimizi sadece birbirimize ayıralım diyorsanız da her şey dahil balayı otellerini seçin. 

Ölüdeniz Ekimde soğuk mu? Yaz döneminde olduğu kadar sıcak değil; ama soğuk da değil. Ilık diyelim! Fakat ekimde nadiren burada yağmur görülebiliyor. Balayında yüzmek istiyorsanız, ısıtmalı havuzu olan otelleri tercih etmenizi öneriyoruz. 

Muğla’dan Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir? 

Milas Bodrum Havalimanı’ndan Ölüdeniz’e yaklaşık 212 km’lik bir mesafe var. Araçla D400 yolu üzerinden ortalama 3 saatte Ölüdeniz’e varabilirsiniz. 

Bodrum Milas Havalimanı’nda Aracınız Hazır

Bodrum Milas Havalimanı’ndan araç kiralama yapmayı planlıyorsanız, en iyi fiyatlar için şimdi Yolcu360’a göz atın. 

bozcaada, ekimde gezilecek yerler, kıyı, sahil, plaj

Bozcaada

Ekimde balayına gideceksiniz, Bozcaada’yı mutlaka seçeneklerinize ekleyin. 

Neden? Birincisi, eylül ve ekim ayı boyunca Bozcaada’nın denizi çoğunlukla ılık olur. Kimi zaman yaz aylarından bile daha sıcak! Ayrıca Bozcaada kalabalığı azalmıştır. Böylece bu şirin adanın her köşesini rahatça keşfedebilirsiniz. 

Bozcaada’nın doğası kadar restoranları da meşhur. Ayrıca deniz ürünlerini seviyorsanız, burada keşfedebileceğiniz harika mekanlar var. Şöyle bir gezindik, ziyaretçileri tarafından tam puan almış iki tane restoran bulduk. 

Birincisi Nevreste. Burası deniz ürünleri konusunda oldukça iddialı! Giderseniz ara sıcak olarak Ada lokumunu mutlaka isteyin. Ayrıca Hasan Tefik. Burası adaya özgü mezeler konusunda tek kelimeyle, aşmış! 

Zeytinyağı severseniz, burada kalbinizi bırakacaksınız… Ayrıca İstanbul’dan Bozcaada’ya nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, ilgili yazımıza mutlaka göz atın. 

italya doğasında bir çift fotoğrafı, ekimde gezilecek yerler, balayı

 

Yorum ekle