Yolcu360 Blog
sarıyer112
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul Sarıyer Gezilecek Yerler / Sarıyer Gezi Rehberi

İstanbul Sarıyer Gezilecek Yerler / Sarıyer Gezi Rehberi

Ülkemizin pek çok noktasında yöreye has börekler insanları kendisine çekiyor. Ancak Sarıyer’in börek konusunda hatırı sayılır bir şöhreti var. Gezgin Mesut Khan sizler için Sarıyer’in altını üstüne getirdi ve Sarıyer böreği ile başladığı yolculuğunda, İstanbul’un bu en köklü semtlerinden birinde bakın neleri keşfetti… İstanbul Sarıyer gezilecek yerler / Sarıyer gezi rehberi altında İstanbul’un bu güzel ilçesini daha yakından tanıyabilirsiniz. Siz de araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Sarıyer’e gitmeye ne dersiniz? 🙂

İstanbul Sarıyer Gezilecek Yerler

Şairin dediği gibi, İstanbul’u yaşamaya bir ömür yetmez. Ama biz güzelliğini görmeye yaşamaya elimizden geldiğince çalışacağız. Türkiye genelinde Sarıyer’in nesi meşhur diye sorsalar, cevap basit. Sarıyer Böreği. Çıtır çıtır dağılan Meşhur Sarıyer Kol Böreği’ni mutlaka yemenizi tavsiye ederim. Bunun için  en iyi mekanlardan biri Bilice Börekçisi. Hacıosman yokuşunu bitirip denize ulaştığınızda sola döndüğünüzde Çayırbaşı mevkisinde benzincinin 50 metre gerisinde kalıyor.

Sarıyer’de Bir Yeşilçam Efsanesi!

Börekten devam edersek Sarıyer merkezde meydan yer alan, Tarihi Hünkar Sarıyer Börekçisi’ne uğrayabiliriz. Yıllardır değişmeyen mimarisi ve tatlarıyla bizi bekliyor.

Filmleri ve sahneleri severseniz, turşu suyundan kavga edip ayrılan en sevdiğimiz Yeşilçam filmlerinden biri olan Neşeli Günler filminden bir sahne burada çekilmiştir.

Münir Özkul yıllar sonra oğlunu Samatya da gördükten sonra, onunla beraber Sarıyer’e gelirler. Diğer kızı ve oğluyla beraber burada otururlar. Nostaljiktir ve manzara da güzeldir. Buradan çıktıktan sonra Sarıyer Muhallebicisine geçip yine damak çatlatan muhallebi ve kazandibinden tadabilirsiniz.

Kahvaltımızı bitirdiysek bu kalorileri deniz kenarında mı orman içinde mi yakmak gerek onu düşünelim. Ben derim ki, Bahçeköy üzerinde Belgrad Ormanı’na geçelim. 6km koşu parkuru sporseverler için çok idealdir. Küçük tırmanma yokuşları, dönüşlere sahiptir.

Sarıyer Gezi Rehberi

Koşarken veya yürürken küçük göletler, sincaplar, kuş cıvıltıları görecek duyacak ve mutlu olacaksınızdır. Hem de uçup gidecek kaloriler. Neşet Suyundan çeşmeden su içtiğinizde bir gün mutlaka Sarıyer’e yerleşeceksiniz gibi bir inanış da bölgede hakim, bilginiz olsun. Taşınma planınız varsa aklınızda bulunsun 🙂

Bahçeköy yolundan Kilyos taraflarına geçmek de mümkün ve yakın. Zekeriyaköy yolundan düz devam ederek ulaşabilirsiniz. Kilyos’ta birçok plajlar bulunmakta. Halk plajına da uğrayabilir, giriş ücreti 50 TL nin üzerinde olan Beachleri de tercih edebilirsiniz. Bence denize girmeyip güzel manzaralar içimize çekelim. Kilyos merkeze geldiğinizde yoldan sola dönerseniz plajlara gidersiniz. Kasap dükkanının önünden sağa doğru devam eden yoldan girip hiçbir yere sapmadan dümdüz devam edin denize ulaşana kadar. Pek kimsenin bilmediği kayalıklar diye geçen harika manzaralar görebilirsiniz.

Son zamanlarda burası da fark edildi ve her geçen gün yapılaşma ve tesisleşme artıyor. Geç kalmayın derim. Benim gibi arabanızdan inin bu manzarayı yürüyerek keşfedin. İster çantanıza koyduğunuz börekleri çıkartın bu manzaraya ve denizden esen güzelim iyot kokusunu içinize çeke çeke keyif sürün. Burada kamp yapabilirsiniz. Ben hiç denemedim. Cüzi bir ücret ödeyerek bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. Tabi yerleşim olmadığından şimdilik tuvalet-kabin-duş yok. Sabahın erken saatlerinde buraya geldiğinizde, kendinizi denize atın. Duyduğunuz tek ses; kulaç atarken kollarınızdan damlayan suyun şıpırtıları olacaktır.

Sarıyer’de kahvaltı konusunda börek tercih etmeyecekseniz, Garipçe Köyü kollarını açmış sizi bekliyordur. Özellikle Pazar günü çok kalabalık olur. Karadeniz kahvaltısına doyabilirsiniz. Muhlama (Kuymak da derler) çok güzel yapılır. Muhlama tavasının dibini sıyırmak en keyifli anlardan birisidir. Çünkü en lezzetli yeridir, hakkını verirsiniz. Bu konuda Asmaaltı ve Kıvırcık Ali’nin Yeri gayet iyidir.  Asmaaltı daha küçüktür. Kışın gittiğinizde sobasında ekmek kızartabilirsiniz. Kıvırcık Ali’nin yerinde plaja masaları koyup denize sıfır kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Dönüş yolu tavsiyesi…

Dönüş yolunda mutlaka uğramanız gereken PİDEBAN için ayrı bir sayfa açmak istiyorum. İstanbul’un belki Türkiye’nin en iyi ilk 10 Karadeniz Pidecisi olarak kabul edebilirsiniz. İncecik ve çıtır çıtır pidenin içinde bütün ürünlerin Karadeniz’den geldiği, lezzetin tavanda olduğunu göreceksiniz. Yanında gelen çıtır çıtır turşu ve bir sürahi ayran burasının müdavimi olacağınızın ilk işaretleridir. Çayırbaşı mevkisinde benzincinin arka üst katında yer alıyor. İçerisi eski eşyalarla güzelleştirilmiş. Boğaz manzarası da güzel.

Sarıyer yeşil ve mavinin güzel birleştiği noktalardan. Nefes almak için, huzur dolmak için çok uzaklara gitmenize gerek yok hemen yanı başınızda sizleri bekliyor. Ancak tüm bu programı bir güne sığdırmak için uygun fiyatlı kiralık araç tercih edin derim. Yola çıkmadan önce Yolcu360’ın avantajlı seçeneklerine göz atmayı unutmayın. Keyifli günler dilerim. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın 🙂

İstanbul Sarıyer araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle