Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sömestir Tatilinde Gezilecek Yerler: Yarıyıl Tatili İçin En Güzel 31 Rota

Sömestir Tatilinde Gezilecek Yerler: Yarıyıl Tatili İçin En Güzel 31 Rota

Sömestir tatilini artık yılın tek bir dönemine sığdırmaya çalışmıyoruz. Önceden sadece bir tane olan ara tatil sayısı artık yılda üçe çıktı. Böylece hem kış aylarında hem de bahar aylarında tatil yapma fırsatı buluyoruz. Yaklaşan ara tatil sebebiyle sömestir tatilinde gezilecek yerler listemizi sizinle paylaşıyoruz. Şimdiden valizlerinizi hazırlamanızı öneriyoruz.

 

2023 Yarıyıl Tatilleri Ne Zaman?

Yıl içerisinde üç kez tatil fırsatımız olduğundan bahsettik. Peki bu ara tatiller ne zaman başlıyor? 2023’ün ilk ara tatiline sadece birkaç gün kaldı. 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak olan tatil, 17 Kasım 2023 Cuma günü sona erecektir. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayıp, 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacaktır. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecektir.

Yarıyıl Tatilinde Gezilecek Yerler

sömestir tatilinde gezilecek yerler, ailece tatile gitmek, mutlu aile, çocuklar, anne ve baba

Takviminizi belirlediyseniz şimdi sıra ara tatilde gezebileceğiniz en güzel yerleri öğrenmekte. İşte sömestir tatiline özel rotalar!

Marmaris

 Adeta mavinin bin bir tonuna tanıklık edeceğiniz bir rota ile karşınızdayız. Burası Muğla’nın en sevilen ilçelerinden biri Marmaris. Yazın güzelliği ile aklımızı başımızdan alan Marmaris, sonbahar aylarında kendi kabuğuna çekiliyor. Sedir Adası başta olmak üzere pek çok gezilecek yeri bulunuyor. Kleopatra Plajı’nın tadını çıkarabilir, dalgaların sesiyle huzur bulabilirsiniz. 

Marmaris Turunç Gezisi: Görmeniz Gereken 8 Yer

İzmir

Sömestir tatilinde gezilecek yerler listemizde bulunan İzmir için şimdiden planlarınızı yapmalısınız. Şehrin simgesi haline gelen İzmir Saat Kulesi ve Konak Meydanı’na uğramadan dönmemenizi tavsiye ediyoruz. Şehrin tarihi dokusunu hissetmek, yöresel ürünlerden sevdiklerinize hediye götürmek isterseniz Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na mutlaka uğrayın. Eski kurulan bir şehir olmasına rağmen teknolojiye ayak uydurmayı başarmış İzmir her zaman en gözde şehirlerimizden biri olmuştur. Bu sebeple boşuna Ege’nin incisi olarak adlandırmıyoruz. 

Kemer

Antalya’nın bir diğer ilçesine sizleri davet ediyoruz. Burası yaz-kış her mevsim pek çok turisti ağırlayan Kemer. Yarıyıl tatili için en güzel 20 rota listemizde bulunan Kemer, baş döndürücü bir zenginlik sunuyor. Bir taraftan doğal güzelliği ile büyüleyen ilçe, tarihi mekânları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Göynük Kanyonu’ndan, Beldibi Mağarası’na; Üçoluk Yaylası’ndan, Tahtalı Dağı’na kadar ziyaret edebileceğiniz pek çok rota bulunuyor.

Yedigöller

Sonbahar denince elbette akla gelen ilk rotalardan birisi Yedigöller. Doğa ile iç içe keyifli bir gezi için Bolu Yedigöller’e mutlaka uğramalısınız. Sonbaharın içinizi huzurla dolduran havası, rengarenk yaprakları ile çevrili benzersiz bir yer. İçerisinde yedi tane göl bulunan, tabiatı ile büyüleyen bir milli park Yedigöller. Şehir hayatından sıkılan çocuklarınız için doğayı keşfedebilecekleri bir tatil seçeneği.

Bozcaada

Daracık sokakları, Rum evleri ve masmavi koyları ile Bozcaada büyüleyici bir mekan. Nisan ara tatilinde Bozcaada’ya giderseniz kekik toplamayı unutmayın. Ayrıca hangi mevsimde adaya yolunuz düşerse düşsün muhteşem Ege mezelerini yemeden dönmeyin.

Eskişehir

Eskişehir, çocuklarla rahatlıkla gezebileceğiniz huzurlu bir şehir. Öğrenci şehri olarak tanıdığımız Eskişehir, kültürel anlamda ziyaretçilerinin ufkunu açan da bir şehir. Ayrıca şehirde bulunan Masal Şatosu da burayı çocuklar için cazip kılıyor. Eskişehir’e gitmişken Odunpazarı evlerini görmeyi ve ünlü lezzeti çibörek yemeyi de unutmayın.

Ankara

Ülkemizin başkenti Ankara, yarıyıl tatili için en güzel 20 rota listemizde yerini alıyor. Coğrafi olarak sert bir iklime sahip olan Ankara, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Nitekim bilinen tarihi en az 10.000 yıl öncesine kadar uzanan şehir tüm kültürleri kucaklamıştır. Hitit’ten, Frig’e; Lidya’dan, Pers’e kadar benzersiz pek çok kültürü barındırmıştır. Bunun yanı sıra Türkiye’nin bürokrasinin kalbinin de attığı yer Ankara’dır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarına tanıklık eden Ankara’da elbette uğramanız gereken ilk adres Anıtkabir. Ulu Önderimizin ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i her çocuk gururla ziyarete gitmelidir. Ayrıca kent müzeleri ile de Cumhuriyet’in ilk yıllarına doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kapadokya

Ülkemizde sonbaharın en çok yakıştığı şehirlerden biri elbette Kapadokya. Masalsı Kapadokya atmosferi yediden yetmişe herkesi büyüleyen bir yer. Göreme’yi gezip peri bacalarını görmelisiniz. UNESCO’nun hem doğal hem de kültürel listesinde de bulunan Kapadokya, yarıyıl tatili için en güzel 20 rota güzergahınızda mutlaka değerlendirmelisiniz. Yaşar Kemal’in “Güzel Atlar Ülkesi” olarak nitelendirdiği bu şehri görmenizi tavsiye ediyoruz.

Kapadokya Gezilecek Yerler: Kapadokya Turu ve Balon Fiyatları 2023

Safranbolu

safranbolu

Gezerek öğrenmek gibisi yok. Safranbolu evlerinin mimarisi ve tarihi yapısı çocuğunuz için muhteşem bir kültürel keşif! Safranbolu evlerinin yanı sıra İncekaya ve Tokatlı Kanyonu ile Bulak mağarasını da gezebileceğinizi hatırlatalım.

Yalova Termal

Rahatça dinlenebileceğiniz bir rotayla devam ediyoruz. Ara tatillerden birinde Yalova Termal kaplıcalarına gelerek hem vücudunuzu hem ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Yalova merkezinde ise yürüyen köşk ve Karaca arboretum ağaç müzesini gezebilirsiniz.

Türkiye’dek En İyi 28 Kaplıca ve Termal Otel

Kaş

Son yıllarda Türkiye’de popüler tatil yerlerinden biri haline gelen Kaş, yarıyıl tatili için en güzel 20 rota listemizin ilk sırasında yerini alıyor. Genellikle yaz aylarında tercih edilse de sonbahar ayında da bir başka güzel. Havalar iyice soğumadan Kaputaj Plajı’nda dalış yapabilir, Patara’da gün batımının tadını çıkarabilirsiniz. Kaş sadece deniz ve kumdan ibaret değil elbette. Gömbe Yaylası’nın bol oksijeni ile de dinlendirici bir tatil rotası. Bunun yanı sıra Simena Antik Kent’i gezip, tarihe tanıklık edebileceğiniz bir yer. 

Pamukkale

Sizlere sonbahar için keyifli bir rota önerisinde bulunalım. Burası bembeyaz ve kusursuz duruşuyla görenleri hayran bırakan Pamukkale. Çocuklarınız ile birlikte yarıyıl tatili için değerlendirebileceğiniz eğlenceli bir nokta. Ülkemizin ender güzelliklerinden biri olan Pamukkale aynı zaman UNESCO Miras Listesi’nde de yerini almayı başarmıştır. Bunun yanı sıra Denizli, hem lezzetleri hem doğal güzelliği ile kucaklayıcı bir şehirdir. Hoşgörülü halkı, Ege şivesinin içtenliği ile buradan ayrılmak istemeyeceğinize eminiz.

Sapanca

Yarıyıl tatilinde İstanbul’dan uzaklaşmak istemeyenler için alternatif bir nokta sunuyoruz. Burası İstanbul’a sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Sapanca. Her mevsim doğal güzellikleri ile büyüleyen bir rota. Etkileyici manzarasına karşı konaklayabileceğiniz, göl manzaralı restoranlarında kahvaltılar yapabileceğiniz bir yer.

Sapanca Gölü ve Sapanca Çevresinde Görmeniz Gereken 10 Yer

Sinop

Sinop’ta Akgöl, Sarıkum Tabiat Parkı, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Hamsilos Koyu ve İnceburun’u gezebilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinde tarihi Sinop cezaevini de görebilirsiniz.

Seferihisar

Cittaslow yani yavaş şehirlerden biri olan Seferihisar küçük ama keyif veren bir yer. Seferihisar merkezi gezdikten sonra Sığacık’ta konaklamanızı öneririz. Burada denize yakın keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca Teos Antik Kenti’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Çanakkale

Tarihimize altın harflerle kazıdığımız Çanakkale Zaferi’nin ruhunu yaşamak isteyenler için bu yarıyıl büyük bir fırsat. Yarıyıl tatili için en güzel 20 rota listemizde bulunuyor. Çanakkale Şehitliği’nin yanı sıra 18 Mart’ın simgelerinden olan Nusret Mayın gemisinin replikası da Çanakkale gezisinde epey ilgi topluyor. Bunun yanı sıra Çanakkale Deniz Müzesi de deneyimleyebileceğiniz noktalardan biri. İçerisinde hayranlık uyandıran pek çok farklı bölüm bulunuyor. 

Truva Antik Kenti / Çanakkale Gezilecek Yerler

Mardin

Yöreye özgü taş evleriyle tanıdığımız Mardin, gerek tarihi doku gerek doğal güzellikleriyle yarıyıl tatiliniz için değerlendirebileceğiniz bir rota. Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi, Mardin Kalesi gezebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı. Özellikle sonbaharda masal diyarına doğru bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Mardin kusursuz bir durak. sda farklı bir tatil yapıp güzel vakit geçirmek istiyorsanız gitmeniz gereken yer kesinlikle Mardin. Tarihi şehrin dar ve yokuşlu ara sokaklarında gezmenin tadına doyamayacaksınız. Bunun yanı sıra damak çatlatan Mardin mutfağının lezzetlerinden kaburga dolması ve ekşili erik yahnisini tatmanızı öneriyoruz. Elbette üzerine mırra içmeden olmaz. 😉

Kartalkaya

Bolu, Köroğlu Dağları üzerinde bulunan Kartalkaya, sömestirda kayak tatili yapabileceğiniz bir destinasyon. 1850-2220 metre yükseklikteki Kartalkaya’da kış sporları yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra güne dağ manzarası ile başlayabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında Bilgiler ve 2023 Fiyatları

Selimiye

sömestir tatilinde gezilecek yerler, marmaris selimiye koyu

Marmaris’in bir köyü olan Selimiye popüler tatil rotalarından birisi. Pırıl pırıl denizi, muhteşem plajları ve tabiatı ile Selimiye ailece keyifle tatil yapabileceğiniz bir adres.

Kartepe

Kocaeli’nde bulunan Kartepe, İstanbul’a yakın hafta sonu tatil seçeneklerinden birisi. Özellikle birkaç gün sonra başlayacak olan Kasım ara tatili ya da sömestirde kayak yapmak için gidebileceğiniz bir yer. Ayrıca eğlenceli bir doğal yaşam alanı olan Ormanya’nın da Kartepe’de bulunduğunu hatırlatalım.

Kartepe Kayak Merkezi ve 2023 Fiyatları

Uludağ

Kış tatillerinin keyifli adreslerinden birisi de Bursa, Uludağ. Sömestirde Uludağ’a giderek kayak yapabilirsiniz. Ayrıca tarihi Bursa şehrini gezebilirsiniz. Bursa’da gezilecek yerleri keşfetmek için de Bursa Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi 2023 Fiyatları

Alaçatı

Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir kasaba. Alaçatı’nın masmavi koyları ile bilindiğine bakmayın. Burası her mevsim zevkle gezebileceğiniz bir yer. Alaçatı’nın rengarenk sokaklarında gezip taş evlerini görebilirsiniz. Ayrıca yel değirmenlerini gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra çarşısında dolaşabilirsiniz.

Alaçatı’nın En İyi 10 Restoranı

Davraz, Isparta

Kar tatili için değerlendirebileceğiniz adreslerden biri Davraz. Bembeyaz görüntüsüyle görenleri kendine aşık ediyor. Bunun yanı sıra çevre illere olan yakınlığı ile de tercih edilen bir kayak merkezi. Antalya merkez ile Isparta arası sadece 2 saat uzaklıkta bulunuyor. Aileniz ile konaklayabileceğiniz konforlu otelleri ile de keyifli bir sömestir tatili yapabilirsiniz. 

Isparta Davraz Kayak Merkezi ve 2023 Fiyatları

Afyonkarahisar

Soğuk iklimiyle bizleri biraz ürpertse de Afyonkarahisar’ın ambiyansı farklıdır. Bu sebeple yarıyıl tatili için en güzel 20 rotamıza alıyoruz. Türkiye’nin en yüksek kalelerinden biri olan Afyon Kalesi ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri. Kalenin eteklerinde şöyle bir soluklanıp ardından Afyon Çarşısı’nı gezmeye devam edebilirsiniz. Çarşıdan kaymaklı lokumunu, meşhur sucuğunu almadan dönmeyin deriz. 

Göbeklitepe

Sömestir Tatilinde Gezilecek Yerler listesinde sizleri tarihin başlangıç noktası Göbeklitepe’ye davet ediyoruz. Burası aynı zamanda dünyada bilinen en eski tapınak olarak da biliniyor. Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, her mevsimde ziyaretçilerini ağırlamaktan keyif alıyor. Medeniyetlerin kurulduğu topraklar olması sebebiyle önemli bir kültürel mirasımızdır. Şanlıurfa’da Göbeklitepe’den sonra mutlaka uğramanız gereken rota ise Balıklıgöl. Burada balıkları besleyip, fotoğraf çektirebilirsiniz. Yörenin enfes lezzetlerinden çiğköfte, lahmacun, kebap ve ciğeri tatmadan dönmeyin. Keyifli bir sıra gecesi ile Göbeklitepe gezinizi noktalandırabilirsiniz. 

Göbeklitepe Nerede? Göbeklitepe Turu Hakkında Her Şey (2022 Bilgileriyle)

Cunda Adası

Cunda Adası, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı sıcak bir ada. Ada, sokaklarında gezip, tarihi mekanlarını görebileceğiniz ve meşhur Taş Kahve’de soluklanabileceğiniz bir yer. Bugünkü adı Alibey Adası olan Cunda’ya gitmişken aşıklar tepesine çıkıp burayı kuş bakışı görmenizi öneririz.

Cunda Adası’nda Görmeniz Gereken 8 Yer

Göcek

Koşuşturmacadan uzak, dingin bir tatil için Göcek’i tercih edebilirsiniz. Muğla, Fethiye’ye bağlı Göcek nefes kesen güzelliklere sahip bir tatil kasabası. Göcek’e gitmişken tekne turu yapmayı ve 12 adaları gezmeyi unutmayın.

Pokut Yaylası

Doğu Karadeniz yayla gezisi yapmadıysanız ilk ara tatilde rotanızı Rize’ye çevirmenizi öneriyoruz. Rize Çamlıhemşin’de bulunan Pokut Yaylası büyüleyici bir tabiata sahip. 2050 metre yükseklikteki yaylada ailece bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.

sömestir tatilinde gezilecek yerler, iğneada koy deniz

İğneada

Çok da uzağa gitmeden Karadeniz tabiatına ulaşmak için İğneada’ya gidebilirsiniz. Bulgaristan ile komşu İğneada, altın gibi kuma sahip plajı ve longoz ormanı ile meşhur.  Kesinlikle Sömestir Tatilinde Gezilecek Yerler arasında!

Amasra

Amasra, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile cezbeden bir liman kasabası. Bartın’a bağlı Amasra’da Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı, ağlayan ağaç ve Gürcüoluk mağarasını gezebilirsiniz.

Kars

Kars’a kasım ara tatilinde gitmeyi seçerek kar altındaki şehrin büyüsüne tanık olabilirsiniz. Kars’ta Ani harabelerini, Kars kalesini, Çıldır gölünü ve Sarıkamış’ı gezebilirsiniz. Tarih kokan sokakları ile Kars, çocukların da çok seveceği bir yer!

Sömestir Seyahatinizde Aracınızı Yolcu360’dan Kiralayın, Fiyat Avantajından Hemen Yararlanın!

En iyi araç kiralama fiyatları için yolcu360.com ve Yolcu360 mobil uygulamamızdan yararlanabilirsiniz. Sömestir Tatilinde Gezilecek Yerler arasından dilediklerinizi seçip, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı rezerve edebilir ve yola çıkabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimizden 7/24 size desteğe hazır! Ayrıca ücretsiz iptal ve iade haklarınızla mutluluğunuz her zaman planımızda!

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle