Yolcu360 Blog

Seferihisar Gezi Rehberi

Seferihisar nerede ya da Seferihisar’a nasıl gidilir soruları çok sorulmaya başlandı. Seferihisar’da gezilecek yerler ya da Seferihisar’da görülecek ne var diye epey merak ediliyor. Aslında ilçeyi bu kadar popüler kılan şey; yeni yapılan otoban hattı, Ata Demirer filmleri ve sadece organik ürünlerin girişine izin verilen halden ürün almayan Sığacık pazarı. Yönetmen Çağan Irmak’ın memleketi Seferihisar’ı sizin için araştırdık. İzmir merkeze yaklaşık 50 dakika mesafedeki Seferihisar’ın gezilip görülecek yerlerine baktık. İşte keyifli bir Seferihisar Gezi Rehberi

Seferihisar Gezi Rehberi

Seferihisar Ege Bölgesi’nde bulunan İzmir ilinde, şehrin güneybatısında kalan ve 1884 yılında ilçeleşmiş olan enfes bir ilçedir. M.Ö. 1000 yıllarından bu yana insanlar için yuva olan bu yer, zeytini, mandalinası, üzümü ve Atat Demirer filmleri ile ünlüdür. Bunların yanında, Seferihisar 2009’da Cittaslow üyesi olan tek Türk yerleşkesi olmuştur. Toplam dokuz köyü ve iki beldesi mevcuttur.

Seferihisar’da Gezilecek Yerler

Seferihisar’a eğer sıcak bir mevsimde gitmişseniz, öncelikle soluklanmak için 27 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde bulunan, birbirinden güzel plajlarda, koylarda yüzmek, güneşlenmek ve rahatlamak isteyebilirsiniz.

Seferihisar, tarihi M.Ö. 11-10. yüzyıllara değin uzanan, İyonyalılarca,  kral Athamas devrinde kurulmuş Teos Antik Kenti’nin üzerine kuruludur bir nevi. Seferihisar’ın en eski ve en önemli tarihi kalıntısı olan Teos Antik Kenti, bizce, Seferihisar’a gidildiğinde kesinlikle uğranması gereken noktalardan biridir. Teos Antik Kenti’ni gezerken, Arkaik Tapınak (Hekatompedon), antik liman, akropolis, akropolisin eteğinde bulunan antik tiyatro, tiyatronun yakınlarındaki agora, Agora Tapınağı, sarnıç ve Bouleuterion da unutulmamalı, şöyle bir uğranıp eğer mümkünse tarihsel dokunun tadı çıkarılmalı.

Bunun yanında Seferihisar’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan, Seferihisar’ın en ünlü noktası, turizm açısından kendine has bir şanı bulunan Sığacık, Seferihisar gezintisinin olmazsa olmazıdır. 2009 yılından bu yana ünü katlanarak artan Sığacık’a gidildiğinde, yine tarihi noktalardan biri olan Sığacık  Kalesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında, yine çok ünlü olan Sığacık Pazarı’na bir Pazar günü uğranmalı ve alışveriş yapılmalıdır bizce.

Sığacık Pazarı

Sığacık Pazarı Hakkında

Sığacık Pazarı, tüm Ege Bölgesinin en popüler ve kalabalık pazarı olabilir. Her Pazar günü kurulan bu pazara halden ürün getirmek yasaktır ve pazarcılar civar köylerde yaşayan halk olup ürünler de onların bizzat kendilerinin ürettikleri, yaptıkları ve sunduklarıdır. Bu arada Sığacık Pazarında naylon poşet kullanımının da yasak olduğunu hatırlatalım.

Seferihisar’da Ne Yapılır?

Seferihisar geze geze bitiremeyeceğiniz, tarihi dokusuyla, dar sokaklarıyla, doğal güzellikleriyle, sahilleri, plajları ve koylarıyla şehir hayatının tam zıttı niteliğinde bir huzur, ferahlık vaad ediyor. Bu yüzden, öncelikle söyleyebiliriz ki Seferihisar’da en çok yapılması gereken gezmek, bol bol gezmektir.

Bunun haricinde Seferihisar pek çok Ege ve Akdeniz yerleşkesi gibi balıkçılık ve su ürünleri için uygun bir yer. Bu sebeple sevdiğiniz deniz mahsullerini bir de Seferihisar’da tatmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanında yine yörenin ünlü öğelerinden olan zeytinyağlı yemekler ve şarabı tatmayı unutmayınız.

İzmir Adnan Menderes Havalimanından Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanından Seferihisar’a her saat başı kalkan otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçları ile ulaşılabilir. Bunu yapmak için havalimanından İzmir Otogarı-İzotaş’a gitmek oradan da Seferihisar’a otobüslerini kullanmak gerekmektedir.  50 kilometrelik bu yol yaklaşık olarak 45 – 50 dakika sürmektedir.

Yorum ekle