Yolcu360 Blog
Teos Sahilinde
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir Seferihisar Teos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir Seferihisar Teos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi, İzmir Seferihisar Teos Antik Sahili ile devam ediyor. Seferihisar’da nerede denize girilir? Seferihisar sahili nasıldır? Teos sahili nasıl? Seferihisar Teos’ta denize girmek ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir Seferihisar Teos Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Bu sorudan yola çıktık ve yolumuz  İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Teos Antik Sahiline düştü. Peki Teos sahili hakkında neler biliyoruz? Seferihisar Teos sahili hakkında söylenecek en güzel ve en net tanımlama ise “özgünlük”.

Teos Hakkında

Teos Sahilinde Antik liman kenti Teos’un kalıntıları İzmir’in Seferihisar ilçesinde Sığacık sahilinde yer alıyor. Denizciliğe çok elverişli bir noktada konumlanan kent, Antikçağ’da İonyanın en zengin kentlerinden biriydi. O zaman da şimdi olduğu gibi, bağcılık önemli bir geçim kaynağıydı.

Teos Sahilinde sizi, muhteşem bir manzara, sadece çevredeki halkın bahçesinde yetişen ürünlerin satıldığı pazar, güzel şirin evler, taş sokaklar, ve deniz bekliyor.

Teos’ta denize girmek için Sığacık sahilini kullanabilirsiniz. Buradaki Dionisos Tapınağı da çok önemli. Bugün, burada Dionisos Tapınağı, bir agora, odeon ve uzayıp giden surlar dikkat çekiyor.

Seferihisar’ın 3km dışındaki Karagöl de önemli bir rota olabilir. Karagöl, hem doğası ile temiz ve düzgün bir kamp alanı sunuyor hem de yanı başındaki harabe gezilebilir.

Vaktiyle Teos Antik Kentinde şarap festivalleri düzenlenirmiş. Çok uzaklardan Dionisos şarap festivaline insanlar gelir, şenlikler günlerce devam edermiş. Bugün de mandalina bahçeleri göz kamaştırıyor.

İzmir'in Köyleri

Seferihisar Araç Kiralama Fiyatları

Seferihisar araç kiralama fiyatları için yolcu360.com ana sayfasındaki online araç kiralama modülünü kullanabilirsiniz. yolcu360.com ile Seferihisar kiralık araba fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanından araç kiralayarak bölgeye yaklaşık 1 saat içinde ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle