Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Göcek Gezilecek Yerler | Göcek Gezi Rehberi

Göcek Gezilecek Yerler | Göcek Gezi Rehberi

Muğla’da Fethiye ilçesinde yer alan Göcek, mavinin ve yeşilin buluştuğu tam bir cennet. Temiz havası ve kaostan uzak huzur dolu kasabası ile tatil için ideal bir yer. Özellikle sizde yaz tatillerinizi sakin bir şekilde geçirmek istiyorsanız, Göcek tam size uygun bir yer. Göcek gezilecek yerler için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, tatiliniz esnasında konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz. Göcek otelleri, Göcek ulaşım gibi bilgilerinde yer aldığı Göcek gezi rehberi kapsamında seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Göcek Nerede?

Göcek, Fethiye ilçesinin bir mahallesi. Ama bildiğimiz mahalleler gibi değil. 🙂 Tatlı mı tatlı, güzel mi güzel bir tatil beldesi. Fethiye merkez ve Göcek arasındaki mesafe 27,1 kilometre. Kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak, D400 üzerinden 28 dakika içerisinde buraya kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Muğla Fethiye araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

Göcek Plaj Listesi

  • D-Marin Göcek

Hem Göcek gezilecek yerler hem de yaz tatili için listenizde bulunması gereken yerler arasında olan D-Marin, her sene yat yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Eğer fırsatınız olursa kesinlikle bu yarışları seyretmenizi tavsiye ederiz. Çok heyecanlı geçiyor. Ayrıca, burası Göcek merkez’de denize girebileceğiniz tek yer ve plajının bir özelliği var. Bu plajın kumları Mısır’dan getirilmiş. Marinanın çevresi çam ağaçları ile sarılmış durumda. Plajın uzunluğu yaklaşık 250 metre ve mavi bayraklı. Tam da dinlenmek bir yer olduğunu rahatlıkla belirtebiliriz. Bir yandan güneşlenirken bir yandan da manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • İnlice Plajı

Burası aslında halk plajı ve yaklaşık 800 metre uzunluğunda. Plajın kumlarının rengi hafif koyu renkte. Denizi hafif taşlık ama çok güzel. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip. Göcek gezilecek yerler arasında olan plajı, yaz tatili için tercih edebilirsiniz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin tercih ettiği plaja çam ağaçlarının kokusu eşlik ediyor. Fethiye Belediyesi, plaj içerisine duş, soyunma kabinleri ve tuvalet de koymuş. Aynı zamanda acıkırsanız veya susarsanız, kullanabileceğiniz bir kafede mevcut. İnlice plajı piknik içinde tercih edilebilir. Burada piknik masaları da bulunuyor. Dilerseniz denize girdikten sonra piknikte yapabilirsiniz. Konaklama açısından ise Göcek’te otel ya da pansiyonda kalmak istemiyorsanız da İnlice plajı kamp içinde elverişli. 😊

Göcek araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Bedri Rahmi Koyu

Bu koyun adı neden Bedri Rahmi diye sizde merak ettiniz mi? Bedri Rahmi Eyüboğlu, 1974 yılında buraya gelmiş ve bu koyu çok sevmiş. O kadar çok sevmiş ve beğenmiş ki kendisinden bir şey bırakmak istemiş. O da büyük bir taşın üzerine ana çerçevesi balığı anımsatan bir resim çizmiş. Ama aslında resme dikkatli bakarsanız içerisinde altı hayvanın tasvirini görürsünüz. Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan önce burası Taşyaka olarak biliniyormuş. Ziyaretinden ve eserinden sonra ise koyun adı değişmiş. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun burayı neden bu kadar çok beğendiği ise aşikar. Harika bir manzarası var. Denizi ise muhteşem. Bizde burayı en az onun kadar çok sevdik. 😊 Bu güzel yer kesinlikle Göcek gezilecek yerler listenizde bulunmalı.

Fethiye Günlüklü Koyu yazısı için tıklayınız.

Göcek Gezilecek Yerler

  • Domuz Adası

Göcek gezilecek yerler arasında bulunan Domuz Adası, değişik isminden ötürü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Adanın ismi tepelerinde yaşadığı düşünülen yaban domuzlarından geliyor. Domuz Adası, Simavi ailesine ait. Domuz Adası ve çevresinde çok sayıda tarihi kalıntı bulunuyor. Bu kalıntıların bazıların suyun içerisinde bazıları ise suyun dışında. Bu nedenle buraya teknelerin yanaşması biraz zor. Ancak adayı saran su o kadar berrak ve güzel ki mutlaka görmelisiniz.

Fethiye Yeşilüzümlü gezi rehberi için tıklayınız.

  • Göcek Çarşısı

Göcek Çarşısı denildiğine bakmayın aslında burası için Göcek merkez diyebiliriz. Küçük evler, güzel dükkanlar ile sarıp sarmalanmış durumda şirin bir tatil kasabası. Akşamları burada kahve içebilir veya yemek yiyebilirsiniz. Ya da güzel bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz. Ayrıca çarşı içinde gezinmekte çok eğlenceli. Çünkü sıcak davranışları ile Göcek halkı, kalbinizi çeliyor. 🙂 Göcek gezilecek yerler için seyahatiniz biterken, dönüşte sevdiklerinize buradan hediyelik eşyalar alıp, götürebilirsiniz.

  • Tersane Adası

Eski ismi Telandria olarak geçen Tersane Adası, Göcek gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. Çünkü çok güzel bir yer. İsmini Osmanlı’dan kalan tersaneden alıyor. Kışın dahi korunaklı bir liman olduğu için yaz-kış fark etmeden gidebilirsiniz. Ada içerisinde bir de restoran yer alıyor. İsterseniz akşam yemeğini yedikten sonra geri dönebilir, isterseniz de burada konaklayabilirsiniz.

Göcek Otelleri

Göcek bir tatil beldesi olduğu için konaklama konusunda misafirlerine birçok fırsat sunuyor. Bizde sizler için en çok tercih edilen apart ve otelleri araştırdık. 🙂

  • Lykia Resort Göcek
  • Göcek D-Resort
  • Yağmur Apart Göcek
  • Nirvana Otel Göcek
  • Doğan Apart Göcek
  • Göcek Rixos Otel

Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Göcek Ulaşım

İstanbul Göcek kaç km? İstanbul ve Göcek arası mesafe 768 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-5 üzerinden üzerinden 8 saat 20 dakikada Göcek gezilecek yerler için tatil beldesine varılabilir. Özellikle Muğla turu yapmak isteyenler, kiralık araba seçeneklerine bakarak tatilleri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Ankara Göcek kaç km? Ankara ve Göcek arasındaki mesafe 655 kilometre. Ankara’dan Göcek gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D650 üzerinden 7 saat 50 dakika içerisinde tatillerine başlayabilirler. 🙂

İzmir Göcek kaç km? İzmir üzerinden Göcek tatili için yola çıkanlar, E87 ve D550 üzerinden 307 kilometrelik yolu İzmir araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 3 saat 46 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Yorum ekle