Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sarısu Nerede? | Sarısu Gezilecek Yerler | Sarısu’da Kamp

Sarısu Nerede? | Sarısu Gezilecek Yerler | Sarısu’da Kamp

Sarısu her ne kadar Antalya‘nın Kadınlar Plajı olarak ün yapmış olsa da Sarısu Çayı ile de oldukça görülesi bir ziyaret noktası. Instagram’ın fenomen gezgini Dogasaclikadin sizin için Sarısu Çayı‘nı gezdi ve Sarısu nerede? / Sarısu gezilecek yerler yazısını hazırladı. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Sarısu Çayını ve kamp seçeneklerini değerlendirmeye ne dersiniz? 🙂

Sarısu Gezilecek Yerler

Antalya‘nın Konyaaltı İlçesi’nin Sarısu mahallesi‘nde bulunan Kadınlar PlajıSarısu Çayı‘nın denizle buluştuğu bir plajdır. Yaz sezonunda sabah 08:00 akşam 19:00’a kadar 9 yaş üstü erkeklerin içeriye girmesi yasaktır.19:00-24:00 arası girişler karmadır. Kış ve bahar mevsimlerinde erkeklerin de gezip görebileceği bir yerdir. Burayı özel yapan Sarısu Çay’ı ve yemyeşil doğasıdır. Ayrıca park alanı içerisinde küçük bir çarşı, lokantalar, cafeler, oyun parkı gibi pekçok alan mevcuttur.

Çayda balık tutabilir ya da yüzebilirsiniz. Çayın karşı tarafına geçebileceğiniz kocaman bir köprü bile vardır. Karşıya geçince isterseniz yürüyüş yapabileceğiniz ağaçlık bir alan mevcuttur. Çayın suyu çok soğuk değildir. İsmi her ne kadar Sarısu olsa da etrafını kaplayan sazlıkların ve ağaçların suya yansıması nedeniyle suyun rengi yeşildir.

Sarısu Plajı aynı zamanda Tünektepe Teleferiği‘nin başlangıç yeridir. Yaz sezonunda her ne kadar buraya erkekler giremese de  teleferikten kuş bakışı görüntüsünü seyredebilirsiniz. Kıvrılan ırmağın görüntüsü teleferikten adeta bir tabloya benzemektedir.

Antalya Akvaryum gezisi için tıklayınız.

Sarısu Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Antalya merkeze olan uzaklığı 7.9 km’dir yani 15 dk’dır. Buraya gelmişken Tünektepe Teleferiği’ni denemenizi tavsiye ederim.  Araç kiralama ile ulaşım oldukça kolaydır. Yolcu360 ‘tan Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Sarısu’nun Kadınlar Plajı dışında herkesin ortak kullabildiği plajı da vardır. Sadece girişleri farklıdır. Burada isterseniz piknik yapabilirsiniz. Birçok mangal ocakları mevcuttur. Orman içi mesire alanı projesi olarak yapılmıştır. Sezon dışında otopark ücreti yoktur. Yaz sezonunda 5 tl günlük otopark ücreti vardır.

Korsan Koyu yazısı için tıklayınız.

Sarısu ‘da Ne Yenir?

Kadınlar Plajı içerisinde her türlü ihtiyacınız düşünülmüştür. Cafeler, restaurantlar, elbise alışverişi yapabileceğiniz butikler mevcuttur. Normal Plaj kısmında kamping ve mangal ocakları vardır.

Aspendos Antik Kenti yazısı için tıklayınız.

Sarısu ‘da Kamp Yapmak İsteyenler Dikkat:

Kış sezonunda plaj boyunca kamp yapabilirsiniz, yaz sezonunda kadınlar plajına erkekler giremez. Çayın diğer tarafındaki plaja girebilirler.Sezon haricinde kamp ücreti,otopark ücreti ya da giriş ücreti yoktur.Tatlı su, wc mevcuttur. Irmak kıyısına da kamp kurmak isterseniz kurabilirsiniz. Fakat teleferik ve plaj nedeniyle kalabalık olacaktır. Irmağın diğer tarafı yani kadınlara ait olmayan tarafta kamp alanı ve kampingler mevcuttur.

Yorum ekle