Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Lara Plajı mı yoksa Konyaaltı mı? / En güzel Antalya plajları

Lara Plajı mı yoksa Konyaaltı mı? / En güzel Antalya plajları

Antalya plajları sadece ülkemizin değil dünyanın da büyük ilgisini çekiyor. Doğanın ve tatilin eğlence ile bir araya geldiği Antalya’da birbirinden güzel plajlar var. Peki en güzel plaj hangisi?

Tatil denince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Antalya’dır. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya deniz tatili yapmak isteyenler için harika seçenekler sunuyor. Eğer siz de tüm yılın yorgunluğunu geride bırakacağınız bir tatil düşlüyorsanız rotanızı buraya çevirin ve birbirinden güzel Antalya plajları arasında dilediğinize havlunuzu atın.

Peki Antalya plajları arasında mekik dokurken en mantıklı yolculuk tercihi hangisi? Yola çıkmadan önce Yolcu360’ın Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine yada Antalya Alanya Havalimanı araç kiralama tekliflerine mutlaka bakın. Kiralık araçla Antalya plajları nı keyfinizce gezin.

Konyaaltı Plajı

Sadece Antalya’nın değil ülkemizin en gözde plajları arasında yer alan Konyaaltı hem ulaşım kolaylığı hem de upuzun sahili ile öne çıkıyor. 7.5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı’nda deniz sezonu Mayıs ayında açılıyor, Ekim ayının sonuna kadar devam ediyor. Sahilde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi havlunuzu kuma serip hiçbir ücret ödemeden deniz keyfi yapabilirsiniz. Denizi taşlık olduğu için deniz ayakkabınızı yanınıza getirmenizi tavsiye ederim.

Lara Plajı

Antalya’daki Mavi Bayrak sahibi plajlar arasında yer alan Lara Plajı piknik yapmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği yerler arasında. Ağaçların arasında mangal keyfi yaptıktan sonra kendinizi Akdeniz’in berrak sularına bırakabilirsiniz. Lara Plajı’nın en önemli avantajıysa geniş bir kumsala sahip olması. Lara Plajı merkeze 30 dakika uzaklıkta yer alıyor. Özel aracınızla gelebileceğiniz gibi otobüslerle de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adrasan

Antalya’nın gizli hazinelerinden biri olan Adrasan cam gibi denizi ile görenleri adeta büyülüyor. Olimpos ile komşu olan Adrasan’a aracınızla gelebileceğiniz gibi tekne turları ile de bu mavi cenneti keşfedebilirsiniz. İki kilometre uzunluğundaki sahili ile özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında fazlasıyla sakin olan Adrasan’da konaklayabileceğiniz pansiyon ve bungalovlar da mevcut.

Çıralı

Antalya tatillerimin vazgeçilmez adresi Çıralı Akdeniz’in en güzel sahillerinden biri. Olimpos’un yanı başındaki sakin güzel Çıralı’nın sahili ve denizi taşlık. Suyu ise cam gibi. Yanınıza deniz ayakkabısı ile birlikte şnorkelinizi almayı sakın unutmayın. Ilık deniz seviyorsanız Çıralı sizin de favoriniz olacak ☺

Patara Plajı

Antalya’nın en güzel plajlarından bir diğeri de 12 kilometre uzunluğundaki Patara Plajı. Ülkemizin en geniş ikinci kumsalına sahip olan Patara Plajı’nın bir diğer özelliği de caretta carettaların üreme alanı olması. Kalkan’a 15, Kaş’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Plajı’na giriş ücretli. Patara Antik Kenti içerisinden geçilen plaja Müzekart’ınız varsa ücret ödemeden girebilirsiniz.

 

Yorum ekle