Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’a yakın plajlar / İstanbul civarında denize girilecek 5 yer

İstanbul’a yakın plajlar / İstanbul civarında denize girilecek 5 yer

İstanbul’a yakın plajlar özellikle yaz ayları yaklaştıkça denize hasret kalan İstanbullular tarafından sıklıkla aranıyor. İstanbul civarında denize girilecek 5 yer listesini sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan hazırladı. İşte İstanbul’a yakın en güzel 5 plaj.

Yaz yaklaşırken özlemler çığ gibi büyüyor içimizde. Birimiz; ‘ah bir güneş açsa, havalar iyice ısınsa, atsak kendimizi kumsallara’ diyoruz. Öbürümüz; ‘Güneşte kızan tenimizi serin sulara bıraksak da ferahlasak.’ diye iç geçiriyoruz. Neyse ki doğa ana yine bize kıyağını geçmeyi ihmal etmiyor. Herkesin içinden bambaşka hayaller geçerken, yaz yavaş yavaş yaklaşıyor.

Bakmayın canım havanın hala serin olduğuna. Mart yine kafa tutuyor sıcak aylara. Onun da çoğu gitti azı kaldı zaten. Ne kadar zaman var şunun şurasında? İyisi mi siz şimdiden hazır edin planlarınızı. Edin ki sonra ‘ay nereye gitsek bu hafta sonu yaa’ diye dertlenmeyin boş yere.Tabi İstanbul’da yaşamak ve yazın bu hayallere kavuşmak zor. İstanbul’a en yakın güzel plajlara ulaşabilmek içinse araç kiralama en mantıklı tercih gibi gözüküyor.

İstanbul’a yakın plajlara nasıl gidilir?

İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın. Yolcu360 bu noktada en uygun fiyatları sizlere sunuyor.

Yaz aylarında güzel hafta sonu rotaları çıkarabilmek için biraz yardım hiç fena olmuyor. Elbette biz de bu konuda boş durmadık. Tam anlamıyla kurduğunuz hayallerin karşılığını verecek, sizi İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaştıracak, daha şimdiden bile hafta sonu planı yaptırıp takvimleri dolduracak efsane güzellikte, İstanbul’a yakın 5 plaj ile geldik. Hadi yine iyisiniz. ☺

İstanbul’a yakın plajlar ve denize girilecek yerler

  • Akçakese Akkaya Plajı (Şile)

Şile, İstanbullular için yaz aylarında en çok tercih edilen hafta sonu kaçamağı rotası diyebiliriz. Haliyle özellikle Şile’nin merkezi bayağı kalabalık oluyor. Sonuçta 30.000 kişilik nüfusu yaz aylarında milyonlara yaklaşan bir tatil yerinden bahsediyoruz.

E hani kafa dinleyecektik, ne işimiz var böyle kalabalık yerlerde diye düşünmeyin hemen. Şile’nin merkezini geçtikten sonra sahil köylerine saptığınızda sıradan 2. Köy olan Akçakese Köyü’nün plajı özellikle hafta içlerinde oldukça sakin. Hafta sonları nispeten daha kalabalık olsa da tüm o hengameye değecek güzellikte, harika bir denize sahip burası.

Uzun lafın kısası, ışıl ışıl denizi, kumlu ve uzun plajıyla İstanbul’a yakın denize girilecek yerler listesine girmeyi kesinlikle hak eden bir plaj Akkaya. Denizin ortasında yer alan kayalıkların ortamın güzelliğine güzellik kattığını da söylemeden geçmeyelim.

Kiralık araba İstanbul için İstanbul Şişli araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

  • Madam Martha Koyu (Burgazada)

İstanbul’a yakın denize girilecek yerler denildiği an ilk akla gelen yerler Prens Adaları oluyor genellikle. Tabi bunların arasında en çok bilineni de Büyükada. Ancak ne yazık ki son yıllarda oranın İstanbul’un herhangi bir semtinden pek farkı kalmadı bizce. Buna doğru orantılı olarak yazın Büyükada’nın plajları da oldukça kalabalık.

Bizim Öner’imiz olan Burgazada ise Prens Adaları’nın içinde en sakin olanlarından. Tamam orası da son dönemde iyice popülerleşmeye başladı ama en azından hala Büyükada’ya göre çok daha sakin.

İşte Burgazada’da bulunan Madam Martha Koyu da İstanbul’a yakın olan bir başka cennet olarak karşımıza çıkıyor. Temiz denizi ve yeşile bürünmüş çevresi ile Madam Martha Koyu yaz aylarında İstanbul çevresinde  tercih edebileceğiniz güzel plaj seçeneklerinden bir diğeri.

Rent a car İstanbul için İstanbul Ümraniye araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

  • Kilimli Koyu (Ağva)

‘Ben biraz yol yaparım, hem kafa dağıtırım hem de İstanbul’dan ne kadar uzaklaşsam kardır’ diyorsanız eğer demek ki Ağva yollarına düşmeniz an meselesi. ☺ Karadeniz’in en güzel sahillerinden birine sahip olan Ağva, Şile’den sonra yarım saat daha yol alarak ulaşabileceğiniz tatlı bir sahil kasabası.

Ağva’da bulunan Kilimli Koyu’nun denizi ise tertemiz, ışıl ışıl ve insanı hipnoz ederek kendine çekilerek türden. Üstelik etrafı da yemyeşil. Burada yüzmek gerçekten ayrı bir keyif. Aynı Akçakese Plajı’nda olduğu gibi buranın da manzarasına güzellik katan kayalıkları bulunuyor.

Bu arada hem Akçakese hem de Kilimli Koyu için minik bir uyarı yapmakta da fayda var. Kayalar dalgaları genel olarak kesiyor ve deniz sakin oluyor ancak yine de çok rüzgârlı havalarda dalga olabilir. Dikkatli olmak gerek.

Araç kiralama İstanbul için İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

  • Kerpe Halk Plajı (Kocaeli)

Taaa Akdenizlere gitmeye gerek kalmadan, İstanbul’un hemen yanı başında, mavi bayraklı bir plajda yüzmek isterseniz eğer, sizi Kerpe Halk Plajı’na alalım. Kandıra’ya bağlı bir doğal güzellik olan Kerpe Plajı 500 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip. Tahmin edeceğiniz üzere, denizi ışıl ışıl ve etrafı yemyeşil buranın da. Zaten biz size kötü önerilerle gelir miyiz hiç? 😊

Neyse efendim burada denizin dibi kum, taş yok. Suyunun sıcaklığı da fena değil. Ayrıca Kerpe Halk Plajı’nda duş, wc, kabin, şezlong gibi birçok ihtiyacınızı da karşılanabiliyorsunuz. Buranın diğer saydığımız yerlere göre tek dez avantajı ise halk plajı olması nedeniyle sezonda biraz fazla kalabalıklaşabilmesi.

Araba kiralama İstanbul için Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

  • Erikli İtalyan Koyu

Son olarak Avrupa Yakası’nda oturanlar için de İstanbul’a yakın bir kaçamak noktası yazalım. Erikli özellikle metropolün diğer tarafında oturan İstanbullular için güzel bir hafta sonu alternatifi. Belki biraz uzun diyebileceğimiz bir yolculuğu göze almanız gerekecek ancak buna değecek.

İtalyan Koyu’na ya da yerlilerinin söylediği adıyla Kale Koyu’na vardığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. İnsana, iyi ki geldik buraya, dedirten bir güzellik sizi bekliyor olacak. Mesafenin biraz daha uzak olmasının da katkısıyla bakir bir plaj olarak kalan İtalyan Koyu’nun (Kale Koyu), berrak sularında yüzerken kendinizi akvaryumda yüzüyorum sanacaksınız.

Marmara bölgesinde gezilecek&görülecek şehirler

Yorum ekle