Yolcu360 Blog
antalya-gezilecek-yerler-0.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya Gezi Rehberi: Antalya’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Antalya Gezi Rehberi: Antalya’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Antalya güneşin ve mutluluğun adresi olmaya devam ediyor. Tıpkı Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.” Gelin bu dillere destan güzelliği birlikte keşfedelim.

Antalya’da gezilip görülecek yerler nereleri, Antalya’da ne yenir ve Antalya’da mutlaka görülmesi gereken neler var? Antalya kiralık araç seçeneklerine ek olarak yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ı inceleyebilirsiniz!

Antalya Nerede?

Akdeniz’in gözbebeği olarak bilinen, turizmin başkenti Antalya pek çok ile yakınlığı ile bilinmektedir. Havası, dokusu ayrı bir enerji veren şehir Akdeniz illerinden biridir. 

Antalya Nasıl Gidilir?

Konum itibari ile de ulaşım açısından epey kolaydır. Komşu illerden sıklıkla ziyarete gelenlerin yanı sıra yurt dışından da pek çok misafiri ağırlamaktadır. Ankara’ya yaklaşık 6 saatlik mesafede yer alırken, İstanbul-Antalya arası ise 8 saattir. İster kendi aracınız ile ister uçak ile dilediğiniz zaman Antalya’ya seyahat edebilirsiniz.

Antalya Tarihi

Antalya güzelliği ve turizminin yanı sıra tarihi ile de görenleri büyülüyor. Bölgede yerleşim tarihçesi günümüzden yaklaşık 500.000 yıl öncesine kadar uzanıyor. Aynı zamanda insanlık tarihine de ışık tutan bu geçmişin izlerine Karain Mağarası’nda rastlanıyor. Bu sebeple Antalya, Anadolu’da yerleşim izine en erken devirlerde rastlanan yerlerden biri. Bunun yanı sıra bir şehir olarak tarihçesi M.Ö. 12-13. yüzyıla, Hititlere kadar uzanmaktadır. Şehrin ismi ise ayrı bir anlam ifade ediyor. M.Ö. 2. yüzyılda Bergama Kralı Attalos’un, askerlerine: “Gidin ve bana yeryüzündeki cenneti bulun!” emrini vermesi üzerine seçilen yeri beğenip, buraya bir liman kenti kurdurması sonunda şehre “Attaleia” denilmesinden gelmektedir. İşte bu yüzden Antalya’ya aynı zamanda “Attalos yurdu” da denmektedir. 

Antalya görselleri

Antalya Aquarium / Antalya Akvaryum / Antalya Gezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya’da keşfetmeniz gereken pek çok güzellik mevcut. Birbirinden ilginç manzaralar sizleri bekliyor. İşte Antalya’da görmeniz gereken 7 yer:

  • Aspendos Antik Kenti

antalya-gezilecek-yerler-2.jpg

Antalya, yüzyıllar öncesinden başlayan tarihi geçmişi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış. Hal böyle olunca antik kentler açısından da epey zengin bir şehir. Bunlardan en bilineni Aspendos Antik Kenti. Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan antik kent, meşhur tiyatrosu ile sizleri karşılıyor. İhtişamlı duruşu ve yüzyıllardır anlatılagelen hikayeleri ile sizleri tarihte yolculuğa çıkarıyor. Antalya’da görmeniz gereken 7 yer listemizde ilk sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra Side Antik Kenti, Termessos Antik Kenti ve Myra Antik Kenti de mutlaka ziyaret listenizde bulunmalı. 

  • Konyaaltı Sahili

antalya-gezilecek-yerler-.jpg

Özellikle yaz aylarında ana haber bültenlerinde adını sıkça duymaya alışık olduğumuz “dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili” Antalya gezisinde sizleri bekliyor. Masmavi, sakin ve huzurlu görünümü ile ruhunuzu dinlendiriyor. Üstelik sahil boyu yer alan kafe ve restoranları ile de iştahınızı kabartıyor. Konyaaltı Sahili, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Nitekim yaz mevsiminde  “iğne atsan yere düşmez.” deyimini bizzat doğruluyor. Ilık su sıcaklığı, güneşin bronzlaştırıcı etkisiyle buluşunca misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. 

  • Kaleiçi

antalya-gezilecek-yerler-1-1.jpg

Yıllar öncesinde Antalya halkının evlerinin olduğu eski bir yerleşim yerine sizleri davet ediyoruz. Burası Antalya Kaleiçi. Dar sokakları, tahta evleri ve otantik havası ile geçmişin kapılarını aralıyor. Portakal çiçeği kokuları ve Akdeniz meltemi eşliği gezmek size iyi gelecek. Antalya’da görmeniz gereken 7 yer listemizde yer alan Kaleiçi’nde dilerseniz hediyelik dükkanlarından alışveriş yapabilir ya da kale manzarasında birbirinden lezzetli yemekler deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Antalya tarihinde önemli bir yere sahip olan Yivli Minare’yi de ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. 13.YY’dan kalan bu şaheser Selçuklu Devleti’ne ait. Çok sayıda yapıya içerisinde bulunduran bir külliye olarak tasarlanan Yivli Minare, turistlerin uğrak noktalarından biri.

  • Olympos 

antalya-gezilecek-yerler-2-1.jpg

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Olympos, Antalya gezinizde rotalarınız arasında mutlaka yerini almalı. İ.Ö. 167-168 yılları arasında kurulduğu bilinen liman şehri Olympos’ta Roma ve Helenistik Dönem’den kalan pek çok kalıntı bulunmaktadır. Olimpos Dağları’nın arasına gizlenen bu güzellik sizlere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Yüzyıllar öncesinde keşfedilen kent, ticaret ve turizmin odağı haline gelmiş. Hatta rivayetlere göre Olympos’ta korsanların yaşamış olduğu da söyleniyor. Olympos’a kadar gelmişken Çıralı’ya uğramadan olmaz. Antalya’da görmeniz gereken 7 yer listemizde yerini alan Yanartaş’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Yanartaş’ın bin yıldır yandığı söyleniyor. Bin yıldır sönmeden yanan bu taşın efsanesi de yıllardır anlatıla geliyor. Rivayete göre vaktiyle Likya kralı genç birine ejderhaya benzeyen Khimera adlı hayvanı öldürme emri veriyor. Bu genç, Pegasus adındaki dev kanatlara sahip olan atı ile bu hayvana saldırıyor. Bu düellonun ardından Khimera toprağa gömülüyor. Fakat hikaye o ya toprağın altından ateşler saçmaya devam ediyor. İşte o gün bugündür Yanartaş aralıksız ateşi ile efsaneyi yaşatıyor. 

  • Düden Şelalesi 

antalya-gezilecek-yerler-3.jpg

Antalya merkeze sadece 10 kilometre mesafede yer alan Düden Şelalesi, adeta şehrin nefes alan yönü. Yaklaşık 40 kilometre yükseklikteki falezlerden denize dökülen şelale, şehrin ortasından akıp, geliyor. Buz gibi akan suyu seyretmenin verdiği huzur paha biçilemez. Akdeniz’in kalbine doğru akan Düden Şelalesi kış aylarında bile binlerce turisti ağırlıyor. Ayrıca falez boyunca yer alan yeşillik bölgede koşu parkurları, oyun parkı gibi sosyal imkanlar da mevcut. 

  • Alanya Kalesi

antalya-gezilecek-yerler-4.jpg

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Alanya Kalesi, şehrin sembollerinden biri. Pek çok medeniyetin izlerini taşıyan bu kale, tarihe ışık tutan bir tanık. Helen, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın hüküm sürdüğü dönemleri bizzat yaşamış. Antik Çağlardan, Bizans Dönemi’ne kadar sayısız olaya şahitlik etmiş. Alaaddin Keykubat dönemine gelindiğinde ise başkent olmuş. 6.5 kilometre uzunluğa sahip Alanya Kalesi, M.Ö. 2.YY’a kadar Akdeniz’i seyretmiş. Antalya’da görmeniz gereken 7 yer listesinde yerini almayı başarıyor. 

  • Kaş

antalya-gezilecek-yerler-5.jpg

Herkesin aşık olduğu, manzarasına, güneşine tutulduğu yer Kaş. Antalya gezisinde mutlaka rotanızda yerini alması gereken Kaş, sizi de kendine aşık edecek. Masmavi denizi, kızgın kumsalı ile kucak açıyor. Zengin denizaltı, yemyeşil doğası ile adeta açık hava müzesi. Bize sorarsanız Kaş’a birkaç gününüzü ayırmalısınız. Hatta Kaş’ta popüler olan tatil villalarında konaklayıp, doğanın uyanışını seyretmelisiniz. 

Üçağız gezi rehberi : Kekova’nın cennet köşesi / Demre / Antalya

Antalya’da Ne Yenir?

Antalya tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile iştahınızı kabartan bir şehir. Gezilecek, görülecek yerlerin yanı sıra keşfetmeniz gereken ünlü lezzetleri de barındırıyor. “Antalya’da ne yenir?” sorusuna verilecek en lezzetleri cevapları araştırdık.

  • Piyazcı Ahmet

Antalya’nın en meşhur lezzetlerinden olan piyazı mutlaka denemelisiniz. Yıllardır hizmet veren Piyazcı Ahmet, sizlere gözümüz kapalı önerebileceğimiz yerlerden biri. Tahinin verdiği aroma ile sıra dışı bir lezzet piyaz. Bunun yanı sıra Piyazcı Ahmet’te köfte, tavuk şiş, fırında kabak tatlısı gibi tatları da keşfedebilirsiniz. Genellikle öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilen restorana mutlaka uğramalısınız.

Piyazcı Ahmet Adres: Altındağ Mahallesi, 166. Sokak, 29/A, 07050, Muratpaşa/ ANTALYA.

  • Köfteci İsa Şimşek

1980 yılında Aksu’da hizmet vermeye başlayan Köfteci İsa Şimşek, yıllardır lezzetin vazgeçilmez adresi. Akşam yemeğiniz için sakin bir rota arıyorsanız mutlaka tercih etmelisiniz. Birbirinden lezzetli köfteleri, güleryüzlü hizmet anlayışı ve ikramları ile müşterilerini mutlu etmeyi biliyor. Zengin menüsü, geleneksel Türk mutfağından pek çok çeşit yemek mevcut. Cep yakmayan fiyatları dacabası. 

Köfteci İsa Şimşek Adres: Merkez Barbaros Mahallesi, Serik Caddesi Üzeri, No: 103, Aksu Ziraat Bankası Yanı, Aksu/ ANTALYA.

  • Kaleiçi Meyhanesi

Antalya Konyaaltı’nda hizmet vermekte olan Kaleiçi Meyhanesi, Antalya’da en güzel balık restoranlarından biri. Canlı müziğin de yer aldığı meyhanede unutulmaz bir akşam geçirebilirsiniz. Pek çok çeşit meze, ara sıcak ve değişik lezzetleri tadabileceğiniz bir alternatif sunuyor. 

Kaleiçi Meyhanesi Adres: Balıkpazarı Sokak, No: 14, Muratpaşa/ ANTALYA.

Damlataş Mağarası / Antalya gezi rehberi

 

Yorum ekle