Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Antalya Aquarium / Antalya Akvaryum / Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Aquarium / Antalya Akvaryum / Antalya Gezilecek Yerler

Yaz tatili veya kış tatili hiç fark etmez, her zaman gezebileceğiniz bir yer burası. Su altı canlılarının inanılmaz dünyasını keşfetmekle kalmayıp, sevdikleriniz ya da ailenizle harika bir vakit geçirebileceğiniz Antalya Akvaryumu için biz ne desek az kalır. O yüzden en iyisi araç kiralama imkanlarından faydalanarak, doğruca burayı kendi gözlerinizle görün. Biz burayı çok sevdik, çok eğlendik. Antalya Aquarium sizler tarafından da görülsün ve keşfedilsin istedik. Antalya gezilecek yerler kapsamında bu güzel ve inanılmaz su altı dünyası için gezi yazısını Yolcu360 ekibi sizlere ithafen hazırladı.

Antalya Akvaryum

Dünyanın en büyük akvaryum yapılarından biri olan Antalya Aquarium, su altının ilginç dünyasını sizlerle buluşturmakta. Dünyanın dört bir yanından 40 tematik akvaryumu sizlere tanıtmak ve göstermekle kalmıyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük tünel akvaryumu özelliğine sahip. Tünel akvaryumun uzunluğu 131 metre, genişliği ise 3 metre. Çocuklar için oldukça eğlenceli imkanlara da sahip.

Çocuklar Kar Dünyası ya da Buz Müzesi’nde kar topu oynarken, siz de WildPark’da zehirli ve ilginç canlı türleri arasında tropik dünyaya adım atabilirsiniz. Veya ailecek Oceanride XD Cinema ile çok boyutlu sinema teknolojisi imkanından yararlanabilirsiniz. Antalya Aquarium turunuzu Hollywood yeşil perdesi sayesinde unutulmaz kılabilir ve hediyelik eşyalar alarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Antalya Aquarium

15 Ağustos 2012 yılında hizmet vermeye başlayan Antalya Aquarium30 dönüm arazi içerisinde 15.000 metrelik kapalı bir alan olarak kurulmuş. 2013 Turizm sezonunda Antalya ve çevresinde en çok satılan tur olan Antalya Aquarium, Antalya turistik yerler listesine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış.

Antalya Aquarium nerede? Dumlupınar Bulvarı Arapsuyu Mahallesi No: 502 Konyaaltı, Antalya. Antalya Konyaaltı araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Antalya Aquarium iletişim : 0 (242) 245 65 65 / info@antalyaaquarium.com

Antalya gezilecek yerler

Antalya - Alanya Korakesion Sahili

  • Üçağız gezi rehberi: Üçağız, kalabalık tatil sevmeyenler için harika bir yer. Burada kamp yaparak, sabah gözlerinizi huzurlu, samimi bir ortama açabilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerden gelenler için tam bir dinlenme yeri diyebiliriz.
  • Korsan Koyu: Korsan Koyu, tertemiz ve turkuaz renginde denizi ile yaz tatili için eşsiz bir fırsat. Dalgasız ve dümdüz denizi ile denize girmek için ideal. Koyun adı ise antik çağda bu bölgenin korsan kralı Zeniketes’in eline geçmesinden gelmekte.
  • Damlataş Mağarası: Antalya’nın Alanya ilçesi içerisinde yer almakta. Damlataş mağarası astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği düşünüldüğü için her yıl binlerce turisti ağırlamakta. Mağara uzun bir zaman önce deniz sularının kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Yağmur yağdığı zaman mağaranın tavanından kireçli su aktığı için Damlataş Mağarası olarak tanınmış. Mağaraya rahat bir ulaşım için Alanya araç kiralama olanaklarını değerlendirebilirsiniz.
  • Aspendos Antik Kenti: 2000 yıllık büyük bir geçmişe sahip Aspendos. Aspendos antik kenti, M. Ö. 10. yüzyılda Akalılar tarafından kurulmuş. Antik kent içerisinde tiyatro, agora, hamam, stadyum ve sarnıçlar bulunmakta. Antalya Aquarium dışında  Antalya Side araç kiralama olanaklarından yararlanarak, Aspendos’u gezebilirsiniz.
Antalya’ya nasıl gidilir?

İstanbul Antalya kaç km? İki şehir arası mesafe 694,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, D650 üzerinden 8 saat 56 dakika’da Antalya’ya varılabilir. Özellikle Antalya turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Antalya kaç km? Ankara ve Antalya arasındaki mesafe 482,4 kilometre. Ankara’dan Antalya için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D695 üzerinden 6 saat 27 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle