Yolcu360 Blog
created by dji camera
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Oce Köyü gezi rehberi / Ardeşen / Rize Gezilecek Yerler

Oce Köyü gezi rehberi / Ardeşen / Rize Gezilecek Yerler

Oce Köyü çok bilinmeyen ancak keşfedenlerin de aşık olduğu muhteşem bir gezi rotası. Rize gezilecek yerler kapsamında araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde Ardeşen / Oce köyü için yola çıkmaya ne dersiniz?

Karadeniz‘in yeşil doğasının kuytusunda gözlerden uzak ama masal gibi bir manzara sunan bu huzur noktasını, sizler için gezgin yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve kaleme aldı…

Oce Köyü

Ardeşen‘de bir Hemşin köyü Oce. Sevgili seyahat tutkunları size bugün yine popüler kültürün kurbanı olmamış bir köyü anlatacağım. Güzelim Oce Deresi ile huzur veren manzarası ile Oce Köyü tam bir sakin tatil ve dinlenme noktası. Öyle güzel bir noktada yaşıyoruz ki 10 dakikalık mesafelerde bile örf, adetlerimiz ve kültürlerimiz değişebiliyor. Rize’de Lazların yaşadığı Ardeşen ilçesin de olan 2 hemşin köyünden biri Oce (Yeniyol) köyüdür.  Bu köyün öyküsü Kafkaslardan gelip Marsis Dağı’nı aşıp Karadeniz’de yaşamaya karar veren 5 kardeşin öyküsüdür aslında. Tarihteki en eski bilinen adı Evce zamanla Oce ve son olarak Yeniyol olmuştur.

22 yıldır köy okulunun bahçesinde Oce Köyü kültür ve sanat şenliği düzenlenmektedir. Köyün gençleri elbirliği ile şenlik hazırlarını yapıp olanı hazırlıyor ve eğlenceler sabaha kadar devam ediyor. Oce Köyü’nde insanlar mutlu ve hayatları ile fazlasıyla barışık bir şekilde yaşıyorlar. Bu köyü ziyaret etmek için çok fazla sebebiniz olabilir. Sahil yoluna sadece 3 kilometre mesafede bulunuyor Oce Köyü’ne ilçe merkezine 15 dakika içerisinde varılır. Bu köyde eğitim düzeyi oldukça yüksektir. Geçmiş zamanlarda köy enstitülerinden biri de bu köyde bulunuyormuş. Zaman Oce Köyü’nde kültürün yok olmasına sebep olmamış. Benim için Oce her zaman neşeli, kendine has havası olan sımsıcak misafirperverliği ile insanı saran bir yer olmuştur.

 Detaylı Karadeniz gezilecek yerler / Karadeniz turu için yazımıza tıklayınız.

Oce Köyü’nde konaklama

Geçtiğimiz seneye kadar bu köyde herhangi bir tesis veya konaklama imkanı sunan bir yer mevcut değildi. Oce’nin mükemmel manzaraları yemekleri ve sizi sarmasını isteyeceğiniz huzurunu burada bulabilirsiniz. Benim tavsiyem kalmasanız da kahvaltı da ara bir öğün için mutlaka uğrayın pişman olmazsınız. Fındık bahçelerin arasında nazlı ve sakin bir tatil için doğru rota Oce Köyü sizi bekliyor olacak.

Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü

Oce Köyü ‘ne nasıl gidilir?

Oce Köyü’nün büyüsünü yaşamak için hemen Trabzon Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Havalimanından araba kiralama yaparsanız navigasyonla rahatlıkla Oce’ye ulaşabilirsiniz. Rize üzerinden ulaşacaklar da Rize araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

Güzel gününüzü Oce plajında gün batışını karadenize karşı izleyerek bitirmenin mutluluğunu size tarif edemeyeceğim. Rize’nin bakir saklı cennetlerini keşfe devam ediyoruz. Gezginkz der ki doğa ile kalın doğa da kalın.

Rize gezi rehberi için tıklayınız.

Rize’ye nasıl gidilir?

İstanbul Rize kaç km? İki şehir arası mesafe 1.141,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4, E80 ve D010/E70 üzerinden 13 saat 09 dakika’da Rize’ye varılabilir.

Ankara Rize kaç km? Ankara ve Rize arasındaki mesafe 813,6  kilometre. Ankara’dan Rize için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 10 saat 04 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Rize arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Rize'de keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle