Yolcu360 Blog
ocakta-gezilecek-yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ocak Ayı Tatil Rotaları: Ocakta Gezilecek En İyi 20 Yer

Ocak Ayı Tatil Rotaları: Ocakta Gezilecek En İyi 20 Yer

Ocakta gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Kış mevsiminde haliyle havalar soğuyor ancak bu tatile çıkmak, yeni yerler gezmek ve keşfetmek için bir engel değil. Tatili kış aylarında planlamanın da birçok avantajı var. Hem daha cazip fiyatlarla istediğiniz yerlere gidebilirsiniz hem de kalabalığa maruz kalmadan tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Kış tatilinin avantajlarından faydalanmak isteyenler için ocak ayında gezilecek yerleri araştırdık. Sizin için ocak ayında gidebileceğiniz en iyi on iki rotayı listeledik. Listemizde hem yurt içi hem de yurt dışı rotalar var. Ocak ayında nereye gitsem de 2024’e güzel bir başlangıç yapsam diyenlerdenseniz yazımız tam size göre. 

Ocakta gezilecek yerler

Yalova, Termal

Yalova doğal güzellikleri ve şifalı kaplıcaları ile kış tatili düşünenler için çok güzel bir seçenek. Üstelik İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın bir mesafede yer alıyor. Bu nedenle oldukça tercih edilen bir şehir. 

Gelişmiş termal tesisleri, tarihi dokusu, görülmeye değer şelaleleri ve meşhur Yürüyen Köşk’ü ile Yalova, oldukça ilgi çekici bir yer. 

Bolu, Abant Gölü

Abant Gölü, doğal güzellikleri ve çam ağaçlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Ocak ayında bir kartpostalı andıracak olan görüntüsüyle Abant Gölü, keyifli bir kış tatilini mümkün kılıyor. Ayrıca özellikle fotoğrafçılık ile ilgilenenler için iyi bir seçenek. 

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere uzak bir konumda yer almıyor. Bu nedenle de tercih edilesi.

İstanbul, Ağva

Ağva İstanbul’a yakınlığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Büyük şehirlerin kalabalığından yorulanları, sakinliği ile dinlendiriyor. Ocak ayında huzurlu bir doğa tatili yapmak isteyenler için fırsat niteliğinde. 

Yeşil ve maviyi buluşturan Ağva’da, nehir kenarındaki restoranlarda birbirinden güzel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca nehirde tekne turu da yapabilirsiniz. Eğer vaktiniz kalırsa Ağva’nın şirin köylerini ziyaret etmenizi de tavsiye ediyoruz. 

Nevşehir, Kapadokya 

Kapadokya’nın tarihi peri bacaları, görünümü itibariyle kartpostal gibi bir yer. Bu güzelliğiyle öyle bir üne kavuşmuş ki her yıl, Kapadokya‘yı görmek amacıyla binlerce turist Nevşehir’i ziyaret ediyor. 

Hele ocak ayında, peri bacaları karlar altında büyülü bir atmosfer yaratıyor. Buna tanık olmayı düşünüyorsanız, kış tatili için elbette Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz. Üstelik düzenlenen balon turlarına katılarak şehre tepeden bakma şansına erişebilirsiniz. 

Acıgöl, Derinkuyu ve Kaymaklı adındaki yeraltı şehirlerini gezebilirsiniz. Gelmişken Ürgüp, Göreme ve Avanos turu atmayı da unutmayın diyoruz.

Erzurum, Palandöken

Ocak ayı ya da kış tatili deyince insanların aklına Palandöken‘de bulunan kayak merkezi geliyor. Burası kış turizmi için en ideal yerlerden birisi. 

Kayak merkezinde, her seviye kayakçı için özel pist var. Ünlü otelleri ve kış manzarasıyla, keyfine doyum olmayacak tatiller için iyi bir alternatif. 

Ocak Ayı Tatil Fikirleri

Bursa, Uludağ

Uludağ, Türkiye’nin en gözde kış turizmi yeri. Burada bulunan konaklama tesisleri, oteller oldukça iyi hizmet veriyor. Ziyaretçiler için neredeyse her şey düşünülmüş. 

Kış festivallerinden tutalım, renkli ve eğlenceli partilere kadar herkese hitap eden bir etkinlik var. Her yönden memnun kalacağınız bir tatil için Uludağ’ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca buralara kadar gelmişken Uludağ Milli Parkı’nı da gezebilirsiniz, bizden söylemesi. 

Kars, Sarıkamış

Bir Alp Dağları’nda bir de Sarıkamış‘ta tanık olabileceğiniz kristal kar yağışından söz etmiş miydik? Sırf bu kar yağışı için bile bu seyahat değer dediğinizi duyar gibiyiz. 

Doğal güzellikleri, karlarla kaplı çam ağaçları manzarası ve tarihi dokusuyla Sarıkamış’a hayran olmamak elde değil. Ayrıca amatör ve profesyonel kayakçılara yönelik pistleri de bünyesinde barındırıyor. Unutmadan söyleyelim, Mıcıngert Kalesi ile Katerina Köşkü de şehrin mutlaka gezilmesini tavsiye ettiğimiz noktalarından. 

ocakta gezilecek yerler, karlı yolda giden otomobil

Kütahya, Simav 

“Ocak ayında ne işimiz var Kütahya’nın Simav’ında” diyorsanız, Simav Eynal Kaplıcaları hakkında bilginiz yok demektir. Anadolu’nun en temiz kaplıca sularından biri bu bölgede bulunuyor. Etrafında hiç maden işleme tesisi yok. Bu da şu demek “ yeraltı suyuna kimyasal karışma olasılığı çok zayıf. Sıcacık kaplıca suyunda kemiklerinizi ısıtmak için de Ocak soğuklarından iyi zaman mı bulacaksınız 🙂  Eynal Kaplıcaları için rezervasyon yaparak ve bölgeye kolayca ulaşım sağlayarak bu şirin Ege kasabasında dinlenebilirsiniz. Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları, konaklama bakımından farklı seçenekler sunuyor. 4 yıldızlı bir otel seçeneği de var, içinde mutfağı ve banyosu olan pansiyon tipi konaklama seçenekleri de var. Bu tek katlı müstakil ev formundaki pansiyonlarda uzun dönemli konaklama da yapabilirsiniz. Alanda çocuklar için oyun parkları da olduğu için çocuklarla Ocak ayından tatil arayışına da cevap verebilir. Gitmişken meşhur tahin helvası, tahinli pide, güveçte et, hodo dondurması gibi lezzetleri de tadın. Tahinli ekmek, helva ve Simav kuru fasulyesini de yanınızda götürmek isteyebilirsiniz. 

Kapadokya 

“güzel atlar ülkesi” Kapadakya, Türkiye’de yaz, kış ve baharda en unutulmaz tatilleri geçireceğiniz yerler arasında. Yöreye özgü içecekler eşliğinde dingin ve masalsı bir manzarayı izlemek, içinde sıcak su havuzu ya da küveti olan odalarda keyif yapmak size çok iyi gelebilir. Kar manzarası seviyorsanız yine bölgede Ocak ayı genellikle karlı geçtiği için romantizm, kar tatili, dinlenme gibi ihtiyaçları bir arada karşılama şansınız var. Özellikle fotoğrafçılığa merakınız varsa ve Ocak ayında nerede tatil yapılır diye düşünüyorsanız Kapadokya seçeneklerine bi’ bakın, deriz. 

Antalya 

“gezesim değil dinlenesim var” diyenlere de önerimiz mevcut. Butik turizm, sürdürülebilir turizm gibi bilinçli tatil seçimleri önemli. Ama kabul edelim ki her şey dahil otellerin sunduğu konfor da hani Anadolu’da derler ya; ‘bey de yok’ be kardeşim 🙂 Bin bir çeşit kahvaltı seçeneği, yemek alternatifi, içecek, eğlence, gösteri, kapalı yüzme havuzu hepsi elinizin altında. Özellikle de çocuklu aileler için Ocak ayında tatil arayışında bu konforun yerini başka ne tutar ki 🙂 Salın çocukları çocuk kulübüne bi’ nefes alın 🙂 Aradığınız böyle dinlenme odaklı bir tatil ise Antalya her şey dahil otelleri Ocak ayında size uygun fiyat seçenekleri de sunabilir. 

Pamukkale 

Öyle şanslıyız ki dünyanın en eşsiz doğal oluşumlarına ev sahipliği yapan bir coğrafyada yaşıyoruz. Coğrafyanın kader olması konusuna bi’ de burdan bakın 🙂 Ama siz, bu ülkede yaşayıp da hala Pamukkaleyi, Kapadokya’yı, Karadeniz yaylalarını, Egenin cam gibi denizi görmeye zahmet etmediyseniz coğrafyanın sadece kötü kaderine maruz kalıyor olabilirsiniz. Anadolu coğrafyasının en güzel yerleri diye bir liste yapılsa ki binlerce kez yapılmıştır, hepsinde Pamukkale geçer. Bugün travertenlerde keyif yapmak pek mümkün değil ama bölgedeki termal otellerde o şifalı sudan faydalanmak mümkün. Ocak ayında içinizi ısıtacak bir tatil için Pamukkale termal otellerini de değerlendirebilirsiniz. Elbette bölgeyi gezmek de keyiflidir. Ocak ayında gezilecek yerler deyince iklimi nispeten yumuşak olan bu bölgeyi değerlendirmeniz önerilir. 

Bozcaada 

Bozcaada, size hemen yüzmeyi çağrıştırmış olabilir. Tabi Ata Demirer de gelmiştir aklınıza illa ki :)) Evet, yaz sıcaklarında cam gibi denizi ile Bozcaada müthiş bir yaz tatili cennetine dönüşür. Bu konuda haklısınız. Ata Demirer filmlerinin adeta arka fonu olduğu konusunda da haklısınız. Ha! film demişken Kıvanç Tatlıtuğ’un son zamanlarda yaptığı en etkileyici filmlerden biri olan Boğa Boğa da bu bölgede çekildi. Bozcaada’da kışın romantik bir dinlenme tatili yapabilir ve bölgeyi keyifle keşfedebilirsiniz. Özellikle kendi aracınızın olmasını şiddetle önereceğimiz bu gezide bölgedeki küçük köyler size şaşırtıcı keyifle sunabilir. Ocak ayında adanın gerçek atmosferini hissetmeniz daha kolay olacaktır.

Rize, Ayder Yaylası

Rize’nin Ayder Yaylası, yazları bunaltıcı sıcaklardan şikayet edenleri memnun ediyor. Ocak ayında şifalı kaplıca suları ile ilgi çekiyor. 

Asırlık çam ağaçları, eşsiz manzarası ve Karadeniz evleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatıyor. Karadeniz yemekleri ve kültürüne meraklıysanız kesinlikle ziyaret etmelisiniz. 

İzmir, Bozdağ

İzmir ilinin Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ, adeta yeryüzündeki bir cennet. Kışın soğuğunu hafifletmek ve çam ağaçlarının kokuları eşliğinde kış kampı yapmak isteyenler için iyi bir seçenek. 

Ovacık, Çayır, Gündalan, Gölcük ve Çavdar bölgedeki kampa elverişli, en bilindik yaylalar. Kış kampı ve yeni maceralar için mükemmel bir fırsat.

Muğla, Bodrum

Herkesin dilinde olan, şarkılara ve şiirlere konu olmuş bir yer Bodrum. Yaz aylarının en güzel tatil güzergahlarından biri. Fakat kışın da oldukça ideal bir seçenek. 

Yazları kalabalığın curcunası, sıcak hava nedeniyle Bodrum’un keyfini süremeyebilirsiniz. Kış aylarında ise beyaz şirin evleri, nefis gün batımı manzarası ve daha nice güzelliklerinin sakince tadını çıkarabilirsiniz. 

Stockholm, İsveç

Stockholm çok güzel bir şehir ama kışın ortasında burada ne işim var diyebilirsiniz. Bu rotayı neden listemize eklediğimizi hemen açıklayalım. 

Elbette büyüleyici parkları, sokakları, ilginç metro istasyonları için değil. Herkesin hayallerini süsleyen şu meşhur Aura yani Kuzey Işıklarını görmeniz için ekledik! Bu nefes kesici Kuzey Işıklarını görmek için Kiruna Bölgesi’ne gidebilirsiniz. 

Ünlü Buz Oteli de ziyaret etmeyi unutmayın diye ekleyelim. Hafızalarınızdan silinmeyecek bir tatil olacağına şüphe yok doğrusu! 

İsveç gezi rehberi içeriğimize şimdi göz atın!

Tayland, Koh Phangan

Ocak ayında gezebileceğiniz yurt dışı rotalarından biri de sıcak bir yer olsun istedik. Koh Phangan, Tayland’ın en güzel adalarından birisi. Ama gelmişken Bangkok, Chiang Mai, Pattaya ve Phuket gibi rotaları da ziyaret edebilirsiniz. 

Tayland güneş, beyaz kum ve masmavi denizin yanında harika tapınaklar ve büyüleyici bir doğa vaat ediyor. Maymunlar, filler ve daha nicelerini yakından gördüğünüz bir tatil olacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte ilginç lezzetler bulacağınız sokak yemeklerini tadabilirsiniz. 

Ocak ayında bir kış tatili planlayanlara, şimdiden iyi tatiller dileriz. On iki rotadan hangisini tercih edecek olursanız olun tatilin tadını çıkarın! 

Endonezya, Bali 

Türkiye’de havanın iyice soğudu Ocak ayında denize girmek ve güneşlenmek için Bali’ye gidebilirsiniz. Bali gezisi ile bölgenin farklı kültürel dokusunu ve doğasını keşfedebilirsiniz. Burada doğanın sundukları ile insanın sosyal anlamda nasıl şekillendiğini görerek çok ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

İskandinavya 

“kışı dibine kadar yaşamak istiyorum” diyenler için imkanlar da uygunsa İskandinavya seyahati önerilebilir. Norveç, İsveç ve Finlandiya gibi ülkeleri kapsayan bu seyahatte sizi bekleyen çok sayıda güzellik var. Örneğin şu seçenekler sizi heyecanlandırabilir:

  • Kuzey ışıklarını gözlemleme fırsatı
  • Kayak yapmak heyecanı
  • Kış sporlarını izleme ve deneyimleme 
  • Kar manzaralarının içinde kaybolmak
  • Her Türk gibi bu soğuk, kıraç ama zengin ülkelerin nasıl gelişmiş ve öyle kalmış olduğunu anlamaya çalışmak 🙂
  • Kültürel şoklarla unutulmaz anılar deneyimlemek

Dubai, BAE

Dubai, kimilerinin çok antipati duyduğu yapay bir yaşam alanı iken kimileri için çok cazip bir tatil rotası. Aşırılıklar diyarı. Hangi tarafta olursanız olun bi’ kez olsun bu ilginç ülkeyi daha doğrusu emirliği görmek isteyebilirsiniz. Ama inanın Dubai’yi kışın görmek istersiniz 🙂 Ocak ayı bu nedenle Dubai seyahati için harika bir zamanlama sunar. Ocak ayında Dubai’de hava koşulları Türkiye Mayıs ayı gibidir. Bu nedenle rahatça ülkeyi gezebilirsiniz.  

Ocak Tatiliniz için Kiralık Aracınız Yolcu360’da!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle