Yolcu360 Blog
yurt-disinda-kayak-tatili-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Yurt Dışında Kayak Tatili İçin En İyi 18 Yer

Yurt Dışında Kayak Tatili İçin En İyi 18 Yer

Yurt dışında kayak tatili yapabileceğiniz ülkeleri inceliyoruz. Tatil denince çoğumuzun aklına yaz tatili gelse de kış tatilinin tadı bir başka. Kış mevsimi yaklaşırken elbette kar için geri sayıma başladık bile. yapmaya başlarız. Nitekim şu günlerde kış mevsimi de kendini inceden inceden hissettirmeye başladı.

Çam ağaçlarının arasında büyüleyen kar manzaraları eşliğinde bir kış tatiline ne dersiniz? Elbette hepimizin cevabı “Evet” olur. Gündüzleri kızakla kaydığınız, akşamları ise sevdiğiniz ile şömine karşısında sıcak bir şeyler yudumlamanın da keyfi bir başka. İşte bu kış değerlendirebileceğiniz yurt dışında kayak tatili için en iyi alternatifleri listeliyoruz.

Yurt dışı kayak tatili rotalarını keşfetmek için bir araca ihtiyacınız varsa  ve dünyanın 180 ülkesinde Yolcu360 yanınızda! Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyerek ideal aracınızı, en iyi fiyatlarla bir dakika içerisinde kiralayabilirsiniz!

Vizesiz Kış Turizmi Yapabileceğiniz 10 Ülke

  • Bansko, Bulgaristan

yurt-disinda-kayak-tatili.jpg

Kar tatili yapmak istiyorsunuz. Fakat Türkiye’den fazla uzağa da gitmek istemiyorsunuz. O halde sizlere güzel bir önerimiz var. Son dönemlerin en popüler kar tatili rotalarından olan Bansko. Bulgaristan’da bulunan Bansko şehri kar pistleri ve kayağı ile epey ünlü. 

2.600 metreye kadar uzanan pistler, farklı zorluklarda hazırlanmış parkurlar sizleri bekliyor. Yalnız baştan söyleyelim. Böylesine zorlayıcı pistlerde kayak yapmak cesaret ister. Toplam 65 kilometre uzunluğa sahip tam tamına 19 pist bulunuyor. Eğer cesursanız ve kayak sporuna ilginiz varsa sizi Bansko’ya davet ediyoruz. Tabi ki Bulgaristan’a gelip de sadece kar pistini ziyaret etmeyeceksiniz. Balkanlara uğrayıp da Bulgar kebabından, Plevne tavuğundan yemeden dönmek olmaz. Siz iyisi mi birkaç günlük Bulgaristan gezi planınızı hazırlayın. 😉 

  • Leysin, İsviçre

yurt-disinda-kayak-tatili-.jpg

Kayak tatili listemizde elbette İsviçre’den bahsetmeden geçemeyiz. Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz Heidi’nin köyü. 🙂 Leysin Kayak Merkezi ise Cenevre Havalimanı’na yakın. Yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alıyor. Özellikle Leysin, kış mevsiminde pek çok kayak festivaline ev sahipliği yapıyor. Aralık ayında başlayan festivaller Mart ayına kadar hız kesmeden devam ediyor. Alplerin eteklerinde yer alan küçük bir kasaba olan Leysin, turizm sezonu ile birlikte canlılık kazanıyor. Öyle ki 5.000 kişilik kasaba birden yüzbinleri bulabiliyor. Ayrıca bu bölgenin İtalya ile demiryolu bağlantısının olması da ilgiyi artırıyor. Ulaşımın kolaylıkla gerçekleşiyor olması turistler için avantaj oluyor. Kayağa henüz yeni başlayanlar için özel kayak okulları da hizmet veriyor. Seviyenize en uygun hocadan özel ders talebinde bulunarak hemen kayak sporuna başlayabilirsiniz. 

  • Zermatt, İsviçre

yurt-disinda-kayak-tatili-1.jpg

Kayak tatili listemizde İsviçre’den birkaç tane rota olmasından daha doğal ne olabilir? Nitekim Alp Dağlarına yaslanmış bir ülkeden bahsediyoruz. Tabi ki de en güzel, en başarılı kayak merkezleri İsviçre’de mevcut. Manzarası ile akıllara durgunluk veren Zermatt’a bu kış mutlaka uğramalısınız. Trenle yolculuğun ardından bu muhteşem manzaraya ulaşıyorsunuz. Matterhorn Dağı’nın iki yamacı arasına kurulan bu kayak merkezi için ne söylesek az kalır. Toplamda 360 kilometrelik uzunluğa sahip olan kayak merkezinde 54 pist bulunmaktadır. Başlangıç seviyesinden, profesyonelliğe kadar her seviyeye uygun kayak yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra Zermatt, Avrupa’nın en yüksek kaya bölgesi özelliğine de sahiptir. Turistler için konaklama imkanlarının da düşünüldüğü, birbirinden konforlu dağ evlerinin yer aldığı kayak tatili alternatifini mutlaka değerlendirmelisiniz. 

  • Sestriere, İtalya

yurt-disinda-kayak-tatili-2.jpg

Akdeniz ülkesi İtalya’da kayak mı olur demeyin. Çünkü oluyor. 🙂 Sestriere de İtalya’nın en ünlü kayak merkezlerinden biri. Fransa sınırına yakın olan bu bölge yaklaşık 17 kilometrelik mesafede bulunuyor. Kış sezonunda 20.000’den fazla ziyaretçi ağırlıyor. Sadece kışın değil, yaz sezonunda da golf tutkunlarına hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra Sestriere, 2006 yılında Torino Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği de yapmıştır. Torino merkeze 1 saatlik mesafede bulunması da bölgenin cazibesini artırıyor. 400 kilometrelik ucu bucağı olmayan pistlerde dilediğiniz gibi kayak yapabilirsiniz. Kayak takımlarınızı kiralayabilir hatta dilerseniz özel ders talebinde bile bulunabilirsiniz. Yurt dışında kayak tatili için en iyi 10 alternatif listemizde yerini alıyor. 

  • St. Moritz, İsviçre

yurt-disinda-kayak-tatili-3.jpg

Size şaşırtıcı bir bilgi verelim. Burası dünyanın en güneşli kayak merkezi. Evet yanlış duymadınız. St. Moritz her ne kadar İsviçre’de yer alan bir kayak merkezi olsa da güneşli gün sayısı bu bölgeye göre epey fazla. Her yıl Şubat ayında düzenlenen White Turf etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu tarihlerde yerli yabancı pek çok turisti ağırlayan kayak merkezinde birbirinden keyifli yarışmalar düzenleniyor. Donmuş göl üzerinde düzenlenen at yarışları, karda kırmızı toplar ile oynanan golf oyunu bunlardan sadece birkaçı. Tüm bunları bir kenara bırakırsak donmuş göl manzarasını seyretmek bile oldukça keyifli. Kayak pistinin ortasına özel bir jetin indiğini görürseniz şaşırmayın. Çünkü St. Moritz ünlüler tarafından da tercih edilen bir kayak merkezi. Kendinizi bir film sahnesinin içindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Bol seçenekli otelleri, dağ evleri ile kayak tatilinizi dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz. 

  • Whistler, Kanada

yurt-disinda-kayak-tatili-4.jpg

Whistler bölgesi Kanada’nın en dik sıradağlarının bulunduğu bölge. Dağların yüksekliği 2.000 metrenin de üzerinde. Tıpkı kartpostallardaki gibi bembeyaz bir örtü ve ağaçlarla kaplı yamaçlar. Toplam uzunluğu 300 kilometreyi bulan 20’den fazla kayak merkezi yer alıyor. En uzun kayak pisti bile yaklaşık 12 kilometreyi buluyor. Zorluk derecesine göre farklılık gösteren pistler her düzeyden kayakçı için uygundur. Whistler, yurt dışında kayak tatili için en iyi 10 alternatif listemizde yer alıyor. Ayrıca çam ormanlarının arasına konumlanan dağ evlerinde konaklamaktan büyük keyif alacaksınız. Bu yüzden kayak tatiline çıkmadan önce mutlaka Whistler Kayak Merkezi’ni arayarak fiyatlar ve rezervasyon hakkında bilgi almanızda fayda var.

  • Rovaniemi, Finlandiya

yurt-disinda-kayak-tatili-5.jpg

Sizi Finlandiya’nın Rovaniemi kasabasında kayak yapmaya davet ediyoruz. Yurt dışında kayak tatili için en iyi 10 alternatif listemizde yer alan bu küçük yerleşim yeri çok sevimli. 200.000 kişilik nüfusa sahip olan bu kasabayı çok seveceksiniz. Farklı bir kayak deneyimi arayanların adresi. Kayaklı koşu ile güneşi selamlayabilir ardından atlama kulelerinde eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Aynı zamanda bu bölge Laponya olarak adlandırılan ünlü turizm bölgesinin de sınırları içerisinde yer alıyor. Sıcaklıkların -40 dereceye kadar indiği kış aylarında dikkatli olmanızda fayda var. Hatta Finlandiya kayak tatili için kalın polarlar, kazaklar, yün içlikler götürmenizi tavsiye ediyoruz. “Finlandiya’ya gelmişken Kuzey Işıklarını da görelim.” diyorsanız Aralık ve Mart aylarında bölgeyi ziyaret etmelisiniz. 

  • Garmisch, Almanya

yurt-disinda-kayak-tatili-6.jpg

Avrupa’nın en gözde kayak merkezlerinden birindeyiz: Garmisch. İlkbahar aylarının sonuna kadar hizmet veren kayak merkezinin hem manzarası hem de doğa  ile iç içe duruşu görenleri büyülüyor. Aynı zamanda Garmisch, 2011 yılında Alpler Dünya Kayak Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmıştır. Her yıl yaz aylarında ise GAP adı verilen yaz kampı düzenleniyor. Birbirinden eğlenceli partilerle unutulmaz anlar yaşanıyor. Kayak tatili sırasında Riesser Gölü’nü mutlaka görmelisiniz. Bunun yanı sıra kış eğlencelerinin vazgeçilmezi olan Zugspitze Yaylası Eğlence Parkı’na da uğramalısınız. Bu bölge her ne kadar dışarıdan bakılınca kendi halinde bir dağ kasabasını andırsa da; lüks restoranları ve yeme-içme alternatifleri ile de hizmet vermektedir. 

  • St. Anton, Avusturya

yurt-disinda-kayak-tatili-7.jpg

St. Anton, Avrupa’nın en iyi kayak merkezleri listesinde her yıl ilk 5’te yer alıyor. Avusturya’nın Arlberg bölgesinde bulunan kayak merkezi her sene binlerce turisti ağırlıyor. Uluslararası havaalanlarına uzaklığı ise yaklaşık 3 saat. Toplam 85 liftin yer aldığı St. Anton Kayak Merkezi’nde her zorluk seviyesine uygun pistler bulunmaktadır. Buradaki pistlerin toplam uzunluğu 300 kilometreyi geçiyor. Eğer uygun fiyatlı bir kar tatili yapmak istiyorsanız erken rezervasyon indirimlerinden yararlanabilirsiniz. 

  • Chamonix, Fransa

yurt-disi-kayak-tatili.jpg

Avrupa’nın en bilinen dağlarından biri Mont Blanc sizleri karşılıyor. Türkçe karşılığı “Beyaz Dağ” olarak bilinen bu görkemli dağa adeta aşık olacaksınız. İşte bu dağın merkezinde, Fransa’nın en eski kayak kasabası bulunuyor. Yurt dışında kayak tatili için en iyi 18 alternatif listemizin ilk sırasında Chamonix Kayak Merkezi yer alıyor. Özgün coğrafyası sayesinde 1924 yılında düzenlenen ilk kış oyunlarının da ev sahipliği yapmıştır. Cenevre Havalimanı’ndan sadece 85 kilometre mesafede bulunuyor. Zirvedeki karın erime süresi uzun sürdüğü için sezon da hayli uzun sürüyor. Toplam 41 adet teleferiğe sahip olan merkezde; 20 dakika içinde kendinizi bin metreden 3 bin 800 metreye yükselmiş buluyorsunuz. Buradaki pistlerin toplam uzunluğu tam 450 kilometre. Dünyanın en uzun pistlerinden biri de, tam 22 kilometre uzunluk ile yine Chamonix’te. 19 adet piste sahip kayak merkezinde konaklama için de birçok alternatifiniz var.

  • Kitzbuhel, Avusturya

yurt-disi-kayak-tatili-.jpg

Kayak tatili denince akla gelen bir diğer adres ise Avusturya’nın Kitszbuhel kasabası. Burada 81 kolay, 69 orta ve 13 zor düzey olmak üzere toplam 163 tane kayak pisti bulunuyor. Tüm bu pistlerin toplam uzunluğu ise 158 kilometreye kadar uzanıyor. Bunun yanı sıra kayakçıların kullanabileceği 2 tane büyük teleferik, 27 tane teleskiye ve 28 tane de telesiyeje sahip. Kitzbuhel Kayak Merkezi’nde kayak yapmanın dışında kar motosikleti, çamur banyosu, balon gezintisi ya da curling gibi birçok farklı aktiviteyi de değerlendirebilirsiniz. 

  • Bjelasnica Kayak Merkezi

yurt-disi-kayak-tatili-1.jpg

Bjelasnica Kayak Merkezi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da. Burası şehir merkezine sadece 40 dakikalık bir mesafeye sahip. Bjelasnica Kayak Merkezi’nin farklı zorluk seviyelerine sahip kayak pistleri oldukça keyifli. Özellikle orta düzey kayakçılardansanız burası sizin için büyük bir fırsat. Bunun yanı sıra kayak merkezi, National Geographic Dergisi tarafından da “En İyi 10 Macera Rotası” listesine dahil ediliyor. Pistlerin uzunluğu da göz dolduruyor diyebiliriz. 550 metre ile 3200 metre arasında değişiklik gösteriyor. Kayak sporunda yeni olan ziyaretçiler, Bjelasnica’da doğayla iç içe olmaktan büyük keyif alacağınıza eminiz. Ayrıca Bona Hersek’in yerel mutfağı ve vizesiz seyahat imkanı sayesinde kayak tatilinde alternatif bir rota olarak karşımıza çıkıyor. Boşnak böreğinden, Boşnak mantısına pek çok lezzeti tadabilirsiniz. 

  • Mont Tremblant, Kanada

yurt-disi-kayak-tatili-2.jpg

Sizleri Doğu Kanada’nın en iddialı kayak merkezine davet ediyoruz. Burası Quebec eyaletinde yer alan Mont Tremblant Kayak Merkezi. Tremblant Milli Parkı içerisinde bulunan, 875 metre yüksekliğinde enfes bir rota. 90 adetin üzerinde kayak pisti bulunan büyük bir alanı kaplıyor. İçlerinden sadece 30’u kolay, diğerleri ise daha zor pistler. Ayrıca Mont Tremblant’ta kros kayak, buz tırmanışı ve atlı kızak gezintisi gibi farklı aktiviteleri de deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Kuzey Amerika’nın en iyi kayak merkezi olarak da seçilen bir nokta. Yılın hemen hemen yarısında kar kaplı bir dağ olduğunu söyleyebiliriz. Konaklama düşünen ziyaretçiler için de kasaba evleri, butik oteller değerlendirilebilir.

  • Aspen, ABD

yurt-disi-kayak-tatili-3.jpg

Şimdi de okyanusların ötesinden bir rotaya götürüyoruz sizleri. Burası yurt dışında kayak tatili için en iyi 18 alternatif listemizde bulunan, Aspen Kayak Merkezi. Burası tüm kıtanın en ünlü kayak merkezi diyebiliriz. Başta sanatçılar olmak üzere pek çok ünlü ismi ağırlamaktadır. Özellikle geleneksel hale gelen “Winter Games” adında düzenlenen yarışmalara da ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkıyor. Oldukça devasa bir kar parkına sahiptir. 94 kayak pistinin yer aldığı Aspen’deki en uzun pist ise 8 kilometrenin üzerinde uzunluğa sahip. Nitekim Aspen’deki toplam pist uzunluğu da 240 kilometreye kadar uzanıyor. 44 adet liftin olduğu, her yanı dağ evi görünümünde butik otellerle kaplı olan Aspen’i bu kış mutlaka deneyimlemelisiniz.  

  • Les 4 Vallees, İsviçre

yurt-disi-kayak-tatili-4

Les 4 Vallees, Türkçe adıyla “Dört Vadiler” olarak bilinmektedir. İsmini ise  Vebier, La Tzoumaz, Nendaz ve Thyon kayak merkezlerinin bir araya gelmesinden alıyor. Her seviyeye uygun pistlerle keyifli bir kış tatili geçirebilirsiniz. İster acemi kayakçı olun ister deneyimli kayakçı Les Vallees tam size göre. İsviçre’deki bu dört merkezin herhangi birindeki tesislerden yararlanabilirsiniz. Hatta dilerseniz diğer merkezlere geçişlerde ücretsiz aktarma alternatiflerini de tercih edebilirsiniz. Bu sayede konaklama ve ulaşım imkanlarınızın daha da artacağını belirtmeden de geçmeyelim. 

  • Cortina, İtalya

yurt-disi-kayak-tatili-5.jpg

“Dolomitlerin kraliçesi” olarak da bilinen Cortina, İtalya’nın tam kalbinde taht kurmuş. İki metreyi bulan kar yükseklikleri ile karşılaşmanız mümkün. Nitekim dağlardaki vadiler soğuklara karşı oldukça korunaklı konumda. Bunun yanı sıra Cortina’da eşsiz gün batımlarını seyretmek de ayrı bir keyifli. Buradaki vadilerde yer alan 11 siyah pist, kayak yeteneğine güvenenler için oldukça zor parkurlar diyebiliriz. Özellikle Christmas döneminde kasaba ışıl ışıl aydınlanıyor. Hemen hemen dünyanın her yerinden yarışçılar Cortina’ya akın ediyor. İtalya’da yer alan Cortina aynı zamanda Unesco Dünya Mirası listesinde de yer alıyor. Hem Snowboard Cross European Cup yarışlarına katılmak hem de yılbaşı heyecanına ortak olmak isterseniz Aralık ayı sonunu değerlendirebilirsiniz. Şubat ayında düzenlenen Dolomiti Karnavalı’na kayak tatilinizi denk getirmenizi tavsiye ediyoruz. Müziğe, eğlenceye doyacağınız bir tatil için Cortina’yı tercih edebilirsiniz. 

  • Kolaşin, Karadağ

yurt-disi-kayak-tatili-6.jpg

Vizesiz gidebileceğiniz bir kayak tatiline ne dersiniz? Cevabınız “evet”se sizleri Kolaşin Kayak Merkezi’ne bekliyoruz. Burası Balkanların en uğrak rotası Karadağ’da yer alıyor. Balkanların kuzeyinde yer alan bu şehir, her seviyeden kayak severin rahatlıkla kullanabileceği farklı pistleri sunuyor. Vize için zaman kaybetmeden sadece valizinizi hazırlayıp, Kolaşin’e yola çıkabilirsiniz. Yurt dışında kayak tatili için en iyi 18 alternatif listenizde mutlaka yer alması gereken bir nokta.

  • Helsinki, Finlandiya

yurt-disi-kayak-tatili-7.jpg

Kuzey Avrupa denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Finlandiya, kayak tatiliniz için güzel bir rota. Burası Kuzey Avrupa’nın en kuzeyinde bulunan Helsinki. Kayak sezonu yılın yarısından fazla ayları kapsıyor. Özellikle kuzey ışıkları ile ön plana çıkan Finlandiya kayak tutkunlarının da vazgeçilmezi. Şehir merkezinde yer alan iki kayak noktasını değerlendirebilirsiniz. Keskuspuisto ve Hietaniemi. Sahilin aşağı kısmında bulunan alanlardan ise kış boyunca kayak malzemeleri kiralayabilirsiniz. Hiateniemi aynı zamanda Finlandiya’nın kısa yaz döneminde kumsal olarak da hizmet veriyor. Bunun yanı sıra futbol sahalarından ve halka açık saunalardan da faydalanabilirsiniz. Keskuspuisto ise Finlandiya şehir merkezinin doğusunda yer alıyor. Genişliği 10 kilometreden fazla diyebiliriz. Turistler burada bulunan ormanın içindeki eğlenceli parkurlardan faydalanarak, tehlikesiz bir şekilde kayak sporu yapabiliyorlar. Helsinki şehir merkezinde ise daha çok orta ve başlangıç düzeyindeki kayak severlere uygun pistler mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle