Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kışın Gezilecek Yerler: En İyi 25 Kış Tatili Rotası

Kışın Gezilecek Yerler: En İyi 25 Kış Tatili Rotası

Kışın gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Kış mevsiminde seyahat etmeyi seviyorsanız, sizin için en iyi kış rotalarını listeledik.

Kışın gezilecek en iyi 25 yer ile ilgili tüm detayları sizin için derledik. Hemen, kışın tatil yapabileceğiniz yerler arasından birini seçin ve yola çıkın. Şimdiden söyleyelim; kışın yol manzarasının keyfini çıkarmak için araba yolculuğunu tercih edin. Elbette uzun ve keyifli bir müzik listesini de unutmadan. İşte kışın gezilecek yerler!

Kışın Gezilecek Yerler

1 – Sarıkamış, Kars (Kışın Gezilecek Yerler)

Doğu ekspresi ile Kars turu son yılların favori gezi trendlerinden biri. Bu da Sarıkamış’ın daha çok turist almasını sağlıyor. Kar manzarasına doymak istiyorsanız siz de Sarıkamış’ı mutlaka gezmelisiniz. Kışın gezebileceğiniz yerler arasındaki Sarıkamış kayak merkezinde tatil yapabilirsiniz. Ayrıca şehrin tarihi yerlerini gezebilirsiniz.

2 – Pamukkale, Denizli

Pamukkale’ye gidip sadece travertenlerde yürüdüyseniz muhteşem bir deneyimi kaçırmış olabilirsiniz. Pamukkale travertenlerinin hemen üstündeki alanda Hierapolis Antik Kenti bulunuyor. Antik Kent içerisindeki antik havuzun suyu kışın dahi 36 derece. Ayrıca Kleopatra havuzu olarak da bildiğimiz bu yerde kışın havuza girmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

3 – Maşukiye, Kocaeli (Kışın Gezilecek Yerler)

İstanbul’a yakın kışın gezilecek yerler listesinin başında Maşukiye geliyor. Kuş ve dereden gelen su sesi ile sabah yürüyüşü yapıp ardından lezzetli bir kahvaltı yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kışın ortalarına doğru Maşukiye’ye giderseniz kar yağışı da görebilirsiniz. Çünkü Maşukiye, Kartepe’nin eteklerinde!

4 – Erzurum, Palandöken

Palandöken dağı, Erzurum şehir merkezine 5.5 km mesafede. En meşhur kayak merkezlerinden olan Palandöken Kayak merkezindeki otellerde konaklayabilirsiniz. Böylece tertemiz dağ havasını içinize çekip kayak yapabilirsiniz. Ayrıca Erzurum’a gitmişken göz kamaştırıcı tarihi eserleri de görmeden dönmeyin.

Anadolu’da Kışın Gezilecek Yerler

5 – Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya’nın geniş vadilerini sadece gün ağarırken değil bir de kar yağarken görmelisiniz. Beyaza bürünmüş peri bacaları üzerinde balona binebilirsiniz. Ayrıca kış sakinliğine bürünen Ürgüp ve Göreme’nin sokaklarını adımlayabilirsiniz. Kapadokya’da neler yapabileceğinizi öğrenmek için de Kapadokya’da Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz.

6 – Abant, Bolu

Fotoğrafları bir kartpostalı andıran Abant Gölü’nü, kar altındayken kendi gözlerinizle görmeye ne dersiniz? Göl etrafındaki otellerde konaklayarak sabaha zinde tutan bir yürüyüşle başlayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz de gölün tepelerindeki trekking alanlarında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu tektonik gölün çevresinde pek çok ağaç çeşidi bulunduğunu da doğa severler için not düşelim.

7 – Ilgaz, Kastamonu

Ankara’ya yakın bir kış tatili merkezi arıyorsanız Ilgaz Dağı tam size göre. Ilgaz Kayak Merkezi aralıktan nisana kadar kayak severlere hizmet veriyor. Ilgaz Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezinde kar sporları yapabilirsiniz. Ayrıca muhteşem ağaç çeşitliliğini gözlemleyebilirsiniz.

Afyonkarahisar kış manzarası, kışın gezilecek yerler

8 – Afyonkarahisar

Kışın gezebileceğiniz yerler elbette karla kaplı şehirlerle sınırlı değil. Kışın soğuğundan kaçmak ve rahatlamak istiyorsanız Afyonkarahisar’ı tercih edebilirsiniz. Afyon, kaplıcaları ile ünlü bir şehir. Gerek Afyon merkezde gerek Sandıklı, İhsaniye gibi ilçelerde termal otellerde konaklayabilirsiniz. Hatta Kapadokya’ya gitmeden peri bacaların görme şansını da yakalayabilirsiniz. Evet, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde İscehisar peri bacaları var.

9 – Saklıkent, Antalya

Akdeniz’de kışın gezebileceğiniz yerler denildiği zaman aklınıza sadece ılıman yerler mi geliyor? Bir de Antalya’nın Korkuteli ilçesini görün deriz. Korkuteli ilçesinde Saklıkent Kayak Merkezi var. Saklıkent’te kar kalınlığı zirvede 5 metreyi bulabiliyor.  Ayrıca ortalama kar kalınlığı ise 100-230 santimetre. Antalya’nın yazın yakıcı sıcağından sonra Saklıkent molası size iyi gelebilir.

10 – Ağva, İstanbul

Ağva, İstanbul’da kışın gezilecek yerler arasında açık ara rağbet gören bir adres. Ağva’daki Yeşilçay deresinin iki yanında da konaklama mekanları var. Dere kenarında kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Ayrıca derede tekne turu yapıp Ağva’nın köylerini keşfe çıkabilirsiniz.

Kışın Gezilecek Yerler

11 – Ayder Yaylası, Rize

Doğu Karadeniz yayla turları da yine son yılların gözde seyahat tercihlerinden. Yaylaların her mevsim kendisine has bir güzelliği var. Rize Ayder Yaylası da yazı ayrı kışı ayrı güzel olan mekanlardan. Karlara gömülü yaylada ahşap evlerin arasında sakinliği yaşamak için bu kış Ayder Yaylası’na gidebilirsiniz.

12 – Sapanca, Sakarya

Sapanca, İstanbul’a yakın hafta sonu kaçamağı adreslerinden birisi. Ayrıca kar manzarası fotoğrafı çekebileceğiniz ideal yerlerden. Çünkü karlar altında Sapanca gölü çok büyüleyici bir hal alıyor. Sapanca’da pek çok konaklama seçeneği bulunduğunu da hatırlatalım.

13 – Uludağ, Bursa

Uludağ, kar tatilinin ikonik yerlerinden birisi. Uludağ kayak merkezinde kayak yapabilirsiniz. Öncesinde bir iki gününüzü Bursa’ya ayırabilirsiniz. Ayrıca Bursa merkezde bulunan termal otellerden birinde konaklayarak kaplıca rahatlığını tadabilirsiniz.

14 – Efes, İzmir

Gelelim Ege’de kışın gezebileceğiniz yerler önerisine. Efes’i İzmir’in yaz sıcağında gezmek yerine kışın serinliğinde ziyaret etmenizi öneririz. Hem bu mevsimde turist de az olacağı için Efe Antik Kenti’ni rahatlıkla gezebilirsiniz.

Türkiye’de Kışın Gezilecek Yerler

15 – Van

Kışların sert ve karlı geçtiği için Van, ikonik kış manzaralarını görebileceğiniz destinasyonlardan birisi. Bunun yanı sıra Van’da gezilecek yerler için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

16 – Yalova Termal

Yalova Termal, Türkiye’nin en ünlü kaplıcalarından birisi. Kışın soğuğundan biraz olsun kaçmak için İstanbul’a çok yakın bu termal merkeze gidebilirsiniz.

17 – Polonezköy, İstanbul

İstanbul’da oturuyorsanız hafta sonu kahvaltısı için en azından bir kez Polonezköy’e gitmiş olabilirsiniz. Bu sefer, Polonezköy’den insanların çekildiği kış mevsimini tercih edebilirsiniz. Böylece tabiatla doyasıya baş başa kalabilirsiniz.

18 – Gönen, Balıkesir

Gönen’de, hem Kuş Gölü Milli Parkı ve mozaik müzesi gibi gezi noktalar var. Aynı zamanda da kaplıcaları ile meşhur. Gönen, keyifle gezebileceğiniz bir yer. Üstelik akşam olduğunda ise termal merkezlerden birinde konaklayabilirsiniz. Böylece kışın dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz.

19 – Yedigöller, Bolu

Bolu’nun karı meşhurdur. Karlarla kaplı bir tabiat manzarasının en muhteşem halini ise Yedigöller’de bulabilirsiniz. Kar içerisinde uzun bir doğa yürüyüşü veya foto trekking yapabilirsiniz. Ancak kışın Yedigöller’e gitmeden önce yolun kapalı olup olmadığını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Kışın Gezilecek Yerler

20 – Kartepe, Kocaeli

Kartepe’de kışın dilerseniz Ormanya ya da Kuzuyayla Tabiat Parkı gibi yerleri gezebilirsiniz. Dilerseniz de Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak tatili yapabilirsiniz.

kışın gezilecek yerler, safranbolu kar manzarası

21 – Safranbolu, Karabük

Safranbolu’nun geleneksel evlerini bir de karla kaplıyken görmenizi öneririz. Safranbolu sokaklarını adımlarken kendinizi bir eski zaman filminde hissedebilirsiniz.

22 – Şirince, İzmir

Şirince’nin taş sokakları ve mimari karla kaplandığı zaman eşsiz bir görüntüye kavuşur. Kışın Şirince’ye gitmenin bir diğer güzel yanı ise huzuru tadabilmenizdir. Yazın kalabalığına göre kışın Şirince kendi içine çekilmiş bir yere döner.

23 – Eskişehir

Şehir içinin düzenli ve ulaşım imkanlarının kolay oluşu sayesinde Eskişehir’i kışın rahatlıkla gezebilirsiniz. Eskişehir Odunpazarı’nda harika kar fotoğrafları çektirebilirsiniz.

kışın gezilecek yerler, karlı yol üzerinde tekerlek

24 – Erzin, Hatay

Hatay, Türkiye’nin gurme şehirlerinden birisi. Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden tattıktan sonra Erzin ilçesinde konaklayabilirsiniz. Termal merkezlerin bulunduğu Erzin, kışın vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirebileceğiniz güzel yerlerden.

25 – Mardin

Mardin’in taş evlerini büyülü bir halde görmek için şehre kışın gitmelisiniz. Karla kaplı Mardin manzarası bu tatili sizin için unutulmaz kılabilir.

yolcu360 blog arama banner

Kış Tatilinizde Yolcu360 Yanınızda!

En keyifli kış rotaları hakkında bilgi aldınız. Şimdi sıra bu keyfi en güvenli şekilde yaşamanın yolunu öğrenmekte: Araç kiralama. Kiralık araç seçeneklerine bakarak tabiatın kucağına doğru yapacağınız yolculuğu konforlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle