Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Nevşehir Gezi Rehberi / Nevşehir Gezilecek Yerler

Nevşehir Gezi Rehberi / Nevşehir Gezilecek Yerler

Nevşehir, İç Anadolu Bölgesi‘nde yer alan bir il. Nevşehir; Kayseri, Yozgat, Niğde ve Aksaray ile komşu olmakla birlikte Hodul Dağı, Delice Irmak Vadisi ve Erdaş Dağı gibi çeşitli doğa harikalarına da ev sahipliği yapmakta. Kültür turizminin doğa turizmi ile birleşmesi sonucunda meydana gelen büyülü atmosferi ile ünü Türkiye’nin sınırlarını aşan bir şehir. Nevşehir gezilecek yerler dediğimizde akla ilk gelen tabi ki Peribacaları ve Üç Güzeller olsa da, Nevşehir turistik yerler açısından oldukça zengin.  Nevşehir gezi rehberi için araç kiralama yapılarak konforla gezilecek ve görülecek yerleri, Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Nevşehir gezi turu

Nevşehir gezisi için ilk durağımız Göreme Kasabası ve Göreme Açık Hava Müzesi. Göreme tarih ile doğal güzelliklerin karışımından oluşan muhteşem bir yer. Burada en gözde yerlerin başında ise Göreme Açık Hava Müzesi bulunmakta. Nevşehir gezilecek yerler rehberinizde olması gereken müze, 1985 yılından beri Unesco Dünya Miras listesinde. Nerdeyse her kaya bloğunun içerisinin oyulması ile ibadet merkezi ve yaşam alanı oluşturulmuş. Öyle ki Kapadokya’da yaklaşık 350 adet oyma kilise bulunmakta. Ayrıca açık hava müzesinde Elmalı kilisesi, Aziz Basileus kilisesi, Yılanlı kilise, Karanlık kilise, Çarıklı kilise ve Aziz Barbara kilisesi görülmeye değerdir. Nevşehir gezilecek yerler için müzeden bağımsız olarak Tokalı kilisesi de mutlaka görülmeli. Kilisenin içerisindeki fresklerin yüzyıllardır hala var olması bu kiliseyi özel kılıyor. Nevşehir Göreme araç kiralama fırsatlarına göz atarak, Göreme’yi daha detaylı gezebilirsiniz.

Nevşehir gezi

  • Ürgüp Balon turu

Nevşehir gezilecek yerleri karadan keşfedebileceğiniz gibi şehre kuş bakışı bakarak da şehrin bütün güzelliğini gözlemleyebilirsiniz. O kadar değişik bir atmosferle sarıp sarmalanacaksınız ki her şey birbiriyle uyum ve ahenk içerisinde. Balon turu için Ürgüp’e ulaşmak isteyen seyahat severlerimiz Nevşehir Ürgüp araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, rahat bir yolculuk yapabilirler. Ürgüp’ü daha detaylı keşfetmek için Ürgüp gezilecek yerler adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Sarıhan Kervansarayı

1217 yılında yaptırılan kervansaray Selçuklu mimarisine ait izler taşımaktadır. Selçuklular tarafından yaptırılan son han olduğu için sultan hanlarının sonuncusu olarak adlandırılmaktadır. Nevşehir gezilecek yerler listeniz için kültür turu yapmak istiyorsanız, kervansarayı mutlaka listenize eklemelisiniz.

  • Ihlara Vadisi

Nevşehir gezilecek yerler listesi için turistik yerlerden biri de Ihlara Vadisi. Ortasından Melendiz Çayı’nın geçtiği Ihlara Vadisi’ne girer girmez bir nevi huzura da adım atmış oluyorsunuz. Şırıl şırıl akan suyun sesinden ve kuşların cıvıltılarından başka bir ses duymak neredeyse imkansız. Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini de değerlendirerek, buraya konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Nevşehir gezisi planı

  • Kaymaklı yeraltı şehri

1984 yılında da Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi‘ne giren yeraltı şehri, yerin tam 8 kat altına kadar yaşam alanlarına sahip olması ile dikkat çekiyor. Kaymaklı Yeraltı Şehri, dar geçitlerle birbirine bağlanan odalar, kilerler, ahır, depolar, su mahzenleri, havalandırma bacaları ve sürgülü kapılardan oluşuyor. Evet yanlış okumadınız, o dönem sürgülü kapı yapmışlar.

Kaymaklı Yeraltı Şehri ziyaret günleri: 15 Nisan-2 Ekim tarihlerinde sabah 8:00 akşam 19:00, 3 Ekim-14 Nisan tarihlerinde sabah 8:00 akşam 17:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Kaymaklı Yeraltı Şehri adres: Nevşehir’e 21 kilometre uzaklıkta olan Ihlara Yolu üzerindeki Kaymaklı Kasabası’nda bulunuyor.

Kaymaklı Yeraltı Şehri giriş ücreti: 2019 yılı için giriş ücreti 42 TL. Müzekart sahipleri ücretsiz girebilirler. Nevşehir araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, Nevşehir gezilecek yerler için rahat bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

  • Nevşehir Kalesi

12. Yüzyılda Selçuklular döneminde Bağdat Kervan Yolu’nun güvenliğini sağlamak için yapıldığı düşünülen kalenin çevresinde yeraltı şehirleri keşfedilmiş.

  • Nevşehir Mazı Köyü – Mazı Yeraltı Şehri

Köyün tarihi oldukça zengin. Köy yeraltı şehri, kaya mezarlıkları, seramik fırın ve ayrıca Helenistik Döneme ait kaya içerisine oyma kiliselere ve 2000 yıldan daha eski olduğu düşünülen mezarlara sahip. Mazı Yeraltı Kenti‘nin en ilginç özelliği 8 kat aşağı inilebilmesi.

  • Damat İbrahim Paşa Külliyesi

Nevşehir merkez’de yer alan külliye oldukça büyük bir alana sahip. 18. Yüzyılda Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan külliyenin içerisinde cami, medrese, imaret, kervansaray, çeşmeler,hamam ve sübyan mektebi bulunmakta. Külliye’nin en çok göze çarpan yeri ise Lale Dönemi özelliklerini taşıyan Kurşunlu Camii.

  • Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi

Türbe o kadar ilginç bir yer ki kendine has bir üne ve özelliklere sahip. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Hacı Bektaş Veli Türbesi dut ağacı hikayesi de oldukça meşhur. Hikayeye göre, Hoca Ahmet Yesevi’nin Türkistan’dan fırlattığı bir kökten kara dut ağacı yetişir. Yöre halkı 700 yıllık kara dut ağacı altında dilek tutarak, dallardan dut düşmesini bekler. Böylece dilekleri gerçekleşmiş olur. Hacı Bektaşi Veli Türbesi içerisinde bir tane deliklitaş bulunmakta. Hacı Bektaşi Veli Türbesi deliklitaş inancına göre deliklitaş’tan çıkan kişilerin kalbinin temiz olduğuna inanılıyor.

Hacı Bektaş Veli Türbesi ziyaret saatleri: Yaz dönemi ziyaret saatleri 08:00-19:00 arası, kış dönemi ise 08:00-17:00 arasında.

Nevşehir nerede yenir?

Nevşehir’in yerel lezzetleri arasında Ağpakla, Nohutlu Yahni, Sütlü Çorba, Gendime, Çömlek Kebabı ve Kayısı Dolması yer almakta. Nevşehir’de nerede yemek yenir sorusu aklınızda varsa, hiç merak etmeyin sizler için en iyi restoranları araştırdık ve bulduk 🙂

  • Kadın Girişimciler Restoranı
  • Haliçi Tavacı Mustafa
  • Saklı Konak Restaurant
  • Van Kahvaltı Sarayı
  • Seki Restaurant
  • Reserved Restaurant & Lounge
Nevşehir Konaklama / Nevşehir Otelleri

Nevşehir kalınacak yerler açısından birçok olanağa mevcut. İster otel, ister pansiyon isterseniz de butik otel tercih edebilirsiniz. Nevşehir nerede kalınır diye soruyorsanız, Yolcu360 ekibi sizler için en iyi yerleri listeledi.

  • Mahzen Cave
  • La Casa Cave
  • Kayadibi Cave Otel
  • Antik Stone House
  • Oread Cave Suites
  • Wings Cappadocia Hotel

Nevşehir turu için gezilecek yerler

Yorum ekle