Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kızılçukur Vadisi : Günbatımı burada bir başka güzel / Kapadokya

Kızılçukur Vadisi : Günbatımı burada bir başka güzel / Kapadokya

Kızılçukur Vadisi Kapadokya bölgesinde mutlaka ziyaret etmeniz noktaların başında geliyor. En büyük sebebi ise eşsiz günbatımı manzarası! Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, bu muhteşem seyahat rotasını sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü ve yazdı…

Kızılçukur Vadisi gezi rehberi

Ülkemizin, hem yerli hem de yabancı en çok turist ağırlayan yerlerinden biri Kapadokya Bölgesi. E bu da gayet normal. Çünkü Kapadokya, Peri bacaları, taş konakları, yer altı şehirleri ve günün hemen her saatinde gökyüzünde asılı duran rengârenk balonlarıyla masal diyarı gibi bir yer. İnsan bu topraklarda seyahat ederken kendini bir düşün içinde ya da sadece masallarda olacağına inanılan o büyüleyici yerlerden birinde gibi hissediyor.

Ayrıca Kapadokya öyle bir yer ki sadece hissedilen güzel şeylerle sınırlı kalmıyor seyahatiniz. Burada yapılacak pek çok aktivite, gezilecek onlarca yer var. Yani büyüleyici olduğu kadar turistik açıdan da fazlasıyla zengin bir bölge burası. Hangisinden başlasa, neresinde bitirse şaşırıyor insan. Hatta mümkünse uzunca bir süre hiç bitmesin istiyor. 🙂

Kapadokya’nın 2 tane popüler aktivitesi var. Bunlardan biri, gün ışırken balonun içinden kuş bakışı Kapadokya’yı seyretmek ve diğeri de akşam olurken kızıllaşan vadilerde güneşi batırmak. Tamam da balon çok pahalı be kardeşim derseniz eğer size evet, çok haklısınız, balon fazla pahalı, deriz. dolayısı ile yükselen rengârenk balonların içinden kuşbakışı Kapadokya’yı seyretmek yerine cebe zararı dokunmayan, kızıllaşan Kapadokya vadilerinde günü batırmak isimli aktiviteyi kaçırmayın deriz.

Peki, Kapadokya’da hangi vadide batırmak lazım günü? Bizce bunun için en güzel adreslerden biri Kızılçukur Vadisi. Hatta Kapadokya’da yoldan geçen birine günün en güzel battığı yer neresi diye sorsanız, ondan da muhtemelen Kızılçukur Vadisi cevabını alırsınız.

Kızılçukur Vadisi nerede ve nasıl gidilir?

Ürgüp ilçe sınırında yer alan Kızılçukur Vadisi’ne NevşehirÜrgüp yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Ürgüp yolu üzerinde ilerlerken Üç Güzeller’den yaklaşık 4 kilometre sonra karşınıza çıkan kavşaktan sağa dönerseniz kısa bir süre sonra Kızılçukur Vadisi’ne varacaksınız. En mantıklı gezi planını Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak yapmanız mümkün. Dilerseniz Kayseri Erkilet Havalimanı araç kiralama tekliflerine bakabilir ya da Nevşehir Ürgüp araç kiralama fiyatlarına göz atabilirsiniz. Bölgeye gelenler Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini de değerlendiriyorlar. Siz de tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.

Kızılçukur Vadisi ‘nde ne yapılır?

Ürgüp ilçe sınırında yer alan Kızılçukur Vadisi, Kapadokya’nın en meşhur destinasyonlarından biri. Burası misafirlerine eşsiz bir panoramik bir manzara sunuyor. Aracınız ile Kızılçukur Vadisi’ne geldikten sonra tepeden vadiyi alabildiğine seyredebilir, manzaraya duyabilirsiniz.

Trekking yapmayı sevenlerdenseniz eğer, burada vadi yürüyüşü yapma imkânı da mevcut. Hem de bu eşsiz coğrafya ile iç içe olduğunuz, çok güzel bir rotaya sahip. Yürüyüş boyunca karşınıza Direkli Kilise, Üzümlü Kilise ve Haçlı Kilise gibi birçok eski yapı da çıkacak. Anın ve o atmosferin tadın doyasıya çıkarın, bol bol fotoğraf çekin, huzur bulun, nefes alın. O anlarda şehir hayatından biraz olsa da uzaklaşmayı başarabilmiş şanslı insanlardan olduğunuzu unutmayın deriz.

Kızılçukur Vadisi’ne sadece gün batımını izlemek için gidiyorsanız eğer, kendinize güzel bir yer bulabilmek için güneşin batmasına en fazla 1 saat kala orada olun deriz. Boşuna meşhur değil burası. Fazlasıyla kalabalık olacağını göz önünde bulundurun. Güneşin peri bacalarını kızıllaştırarak,  nazlı nazlı batışını en güzel yerden izleyebilmek için zamanında orada olun, yanınızda sevdiğiniz ile sarılacak bir battaniye ya da kalın bir şeyler mutlaka bulundurun, Kapadokya’nın karasal iklime sahip olduğunu unutmayın. Tüm bunları hallettikten sonra günün yorgunluğunu burada unutacak ve eşsiz bir manzaraya şahit olacaksınız. Yani beklediğinize değecek. O yüzden Kızılçukur Vadisi’ni Kapadokya gezi planınızın arasına eklemeyi aman ha atlamayın. 🙂

Yorum ekle