Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Paşabağ Vadisi : Kapadokya’nın dokusu / Rahipler Vadisi

Paşabağ Vadisi : Kapadokya’nın dokusu / Rahipler Vadisi

Paşabağ Vadisi ülkemizin vitrininde her zaman kendine yer bulan manzaralarıyla en gözde turistik noktalardan biri. Rahipler Vadisi olarak da bilinen, Kapadokya‘nın bu en popüler gezi rotasını, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü yazdı…

Paşabağ Vadisi (Rahipler Vadisi)

Ülkemizin en çok turist ağırlayan noktalarından biri Kapadokya Bölgesi. Farklı coğrafik yapısı ve sahip olduğu peri bacaları, insanlardaki merak duygusunu arttırırken, o bölgeyi görme isteğini de kamçılıyor. Görür görmez büyüleniyor zaten insan, kendini bir filmin ya da bir dizi setinin içinde hissediyor.

Her yanı ayrı özel her yanı ayrı güzel olan Kapadokya’da en görülesi noktalardan biri, hatta görmeden geri dönülmemesi gereken özel bir yer Paşabağ Vadisi, daha az bilinen adıyla da Rahipler Vadisi. Dünyanın dört bir yanından bir çok gezgin ve seyahatsever ülkemizdeki bu eşsiz doğal oluşumları görmeye gelirken yoksa siz hala gitmediniz mi? Hadi siz hazırlanmaya başlayın biz de size Paşabağ Vadisi’ni anlatmaya başlayalım. ☺

Paşabağ Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?

Paşabağ Vadisi, Kapadokya’da çoğunlukla gezilmesi tercih edilen yerlerin yakınlarında yer alıyor. Göreme Açık Hava Müzesi’ne 7 km yani yaklaşık 10 dakika mesafede, Zelve Açık Hava Müzesi’ne 1 km yaklaşık 2 dakika, Avanos’a yaklaşık 5 km, süre olarak 6 dakika mesafede yer alıyor. Zelve Yolu üzerinden ilerleyerek Paşabağ Vadisi’ne ulaşabilirsiniz. En mantıklı gezi planını Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak yapmanız mümkün. Dilerseniz Kayseri Erkilet Havalimanı araç kiralama tekliflerine bakabilir ya da Nevşehir Ürgüp araç kiralama fiyatlarına göz atabilirsiniz. Bölgeye gelenler Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini de değerlendiriyorlar. Siz de tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.

Paşabağ Vadisi Hakkında Bilgiler

Paşabağ Vadisi, çok şirin şapkalı peri bacalarının olduğu oldukça geniş bir bölge. Kapadokya’da meşhur her yerde olduğu gibi Paşabağ Vadisi’nin de önünde de büyük tur otobüsleri ve hediyelik eşya satan tezgahlar görebilirsiniz. Panik yapmayın, alan geniş. Kalabalık olsa bile sizi rahatsız etmiyor. Zaten vadiye adım atar atmaz ortamın büyüsüne kapılıp gittiğiniz için kalabalık olması pek de rahatsızlık vermiyor açıkçası. Hem bu kadar ilgiye boğulduğuna göre burası görülesi bir bölge diye düşünün.

Paşabağ Vadisi’ne gittiğinizde etrafta ilginç ve eğlenceli manzaralar sizi bekliyor olacak. Farklı büyüklükte ve mantar şeklinde peri bacaları, taşlardan oyulmuş yaşam alanları ve her köşe başında devenin üzerinde vadide tur atan turistler görebilirsiniz. 🙂 Ayrıca Paşabağ Vadisi’nin içerisinde gezebileceğiniz birçok farklı alan bulunuyor. Buraya ziyarete geldiğinizde bizim gibi her yere girmeyi isteyebilirsiniz çünkü vadinin her açısı farklı bir güzelliğe sahip. Ancak şöyle tepeden bir vadi manzarası görmek isterseniz biraz yukarılara doğru çıkmanız gerekecek.

Bu bölgeye verilen bir diğer ismi olan Rahipler Vadisi’nden de anlaşılacağı gibi Paşabağ Vadisi, bir zamanlar Hristiyan din adamları tarafından inzivaya çekilme ve korunma amaçlı kullanılmış. Buralara sığınarak dünyadan elini eteğini çekmiş ve kendilerini dinlerine adamışlar. Dolayısı ile yumuşak yapıya sahip kayaları oyarak buralarda yaşam alanları oluşturmaya başlamışlar. Kapadokya’nın bundan yüzyıllar önce Hristiyanlık alemi için önemli bir dini merkez olduğunu da burada belirtmeden geçmeyelim.

Son olarak burası hakkında ilginç bir bilgi daha vererek Kapadokya’da gezilecek yerler listenize girmesini garantileyelim. Kapadokya Bölgesi’nde bütün peri bacalarının birbirine benzediğini sansak da aslında durum pek öyle değil sayın gezginler. Mesela Zelve’de daha sivri çatılı peri bacaları varken Paşabağ Vadisi’ne mantar tipindeki şapkalı peri bacalarını yoğunlukta görebilirsiniz ve bunlar da aslında o bildiğimiz ikonik peri bacalarının ta kendisi.

Yorum ekle