Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Mallorca’da Ne Yenir Nerede Yenir? / İspanya Gurme Rehberi

Mallorca’da Ne Yenir Nerede Yenir? / İspanya Gurme Rehberi

Mallorca plajları ve Mallorca gezi rehberi sonrasında şimdi de İspanya’nın bu güzel adasının lezzet duraklarını keşfediyoruz!

Mallorca ’ya nasıl gidilir?

Birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklerden önce bu güzel adaya nasıl ulaşacağımız konusunu bir çözelim isterseniz 🙂 Mallorca’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Adaya en kolay Barselona ya da Madrid üzerinden ulaşılabiliyor. Biz Mallorca’ya Barselona’dan uçakla geçtik. Yolculuk oldukça kısa, 45 dakika sürüyor. Palma de Mallorca Havalimanı merkeze yaklaşık 25 dakikalık uzaklıkta. Buradan araç kiralama şansınız da bulunuyor. Şimdiden hatırlatmak isterim, ada oldukça büyük olduğu için toplu ulaşımla her yere gitmeniz mümkün değil. Adayı en keyifli şekilde gezmek için araç kiralamak şart. Bu yüzden Yolcu360‘tan Palma de Mallorca Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmayın.

Mallorca’da Ne Yenir Nerede Yenir?

Tarihi sokakları, cam gibi denizi, incecik kumlu plajları ve keşfedilmeye değer köyleri ile en güzel tatil rotalarından biri olan Palma de Mallorca zengin yeme-içme alternatiflerine sahip. Her bütçeye uygun restoran ve kafelerde meşhur İspanyol lezzetlerin tadına bakabileceğiniz Mallorca’da keyifli bir tatil sizleri bekliyor.

Mallorca’da Ne Yenir?

Mallorca mutfağında deniz ürünleri geniş bir yer kaplıyor. Balık çeşitlerinin yanı sıra ıstakoz, karides, kalamar, ahtapot gibi deniz ürünleri taze taze sofranıza geliyor. Porsiyonlar ise gayet büyük. Bir İspanyol klasiği olan tapas Mallorca’nın da vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Çoğunlukla küçük barlarda servis edilen kanepe ve mezeler ara öğün için en ideal atıştırmalıklar oluyor. Kızarmış karides, ahtapot, sosis, zeytin çeşitleri, ton balığı, cips de tapas barlarda servis edilen atıştırmalıklar arasında. Mallorca’nın meşhur Pa amb oli ekmeği de restoranlarda sıkça servis ediliyor. Zeytinyağı, sarımsak ve özel bir domates ile hazırlanan pa amb oli’yi yedikçe yiyesiniz geliyor☺ Seyahatinizde uğrayabileceğiniz en iyi tapas barlardan birkaçı şu şekilde:

  • Bar Espana

  • Bar Dia
  • La Botana

  • Bar 11
  • La Bodeguilla Tapas Bar Mallorca

Akdeniz Mutfağıyla Gün Batımı Keyfi

Muhteşem deniz manzarasına karşı yemek keyfi yaşamak isterseniz Port de Soller’de yer alan Nautilus’a uğramanızı tavsiye ederim.

Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini tadabileceğiniz restorana akşam üzeri giderseniz unutulmaz bir gün batımı manzarasına şahit olabilirsiniz. Fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde olsa da hem ortam hem de yemekler fazlasıyla memnun ediyor.

İspanya turu için görmeniz gereken 5 şehir yazısı için tıklayınız.

Mallorca’nın En Keyifli Mekanı

Palma merkezdeki en şık dekorasyon mağazalarından biri olan Rialto Living’in kafe bölümü adada keyif aldığım mekanlardan bir diğeriydi.

Çikolatalı mus ve kahve eşliğinde kısa bir mola verdiğimiz Rialto Cafe’de salata ve ana yemek seçenekleri de mevcut. Tatlılar 4 euro, ana yemekler 13 euro’dan başlıyor.

Mallorca Şarapları

Mallorca’ya gelip de nefis şaraplarını denemeden dönmek olmaz. Biz tıpkı lokaller gibi şarap alışverişimizi süpermarketlerden yaptık ve sahile giderek gün batımı eşliğinde kadehlerimizi kaldırdık.

Böylesi çok daha keyifliydi doğrusu☺ Adada sadece 1-2 euroya lezzetli şaraplar satın almanız mümkün. Yanınıza kadeh getirmeyi ise sakın unutmayın☺

San Sebastian gezi rehberi için tıklayınız.

Yorum ekle