Yolcu360 Blog
ispanya (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İspanya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

İspanya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

İspanya turu yapmak isteyenler için hem eğlenceli hem de huzur dolu bir yazı ile karşınızdayız. Peki eğlence ve huzur nasıl bir arada oluyor? Karşınızda İspanya’da Görmeniz Gereken 5 Yer!

İspanya Gezisi

Etkileyici kültürü ve köklü tarihi ile sanatçılara ilham kaynağı olan büyüleyici şehir. Salvador Dali’den, Gaudi’ye; Picasso’dan Eduardo Chillida’ya İspanyol esintisini ruhunuzda hissedeceksiniz. Akdeniz İklimi’nin ılıklığı ile unutulmaz bir İspanya gezisine hazır olun. Limon ağaçları, begonviller Akdeniz kimliğine ait hemen hemen her çeşit ağaç sizleri karşılıyor. Geçmiş yüzyıllarda pek çok medeniyete ev sahipliği yapması ile de bilinen İspanya Fenikililerden, Araplara kadar geniş bir kültürü bünyesinde barındırıyor. Atlantik Okyanusu’nu kucaklayan İspanya bu yaz rotanızda mutlaka yer almalı. Keşfedilmeyi bekleyen İspanya’da ulaşımınızı kolaylaştırmak ister misiniz?  110 ülkede ve İspanya’da araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz!

İspanya Gezilecek Yerler

Sıcacık güneşi, içinizi kıpır kıpır eden lokasyonları ile İspanya gezilecek yerler listemiz çok canlı. Bize sorarsanız listemize göz atmadan İspanya turuna başlamayın deriz.

  • Başkent Madrid

ispanya-madrid.jpg

İspanya’nın başkenti olan Madrid aynı zamanda İspanya’nın en kalabalık şehri unvanına da sahiptir. İspanyol kültürünü sonuna kadar yaşayabileceğiniz cıvıl cıvıl bir şehir. Peki şehri gezmeye nereden başlamalı? Gelin size cevabı verelim. Elbette bir şehri tanımak istiyorsanız meydanını gezmelisiniz. Madrid’i hissetmenin, ruhuna dokunmanın yolu da Plaza Mayor meydanıdır. Aslına bakarsanız meydanı etkileyici kılan çevresinde bulunan kırmızı binalar. Meydanın tam ortasında yer alan III. Felipe’nin bronz atlı heykeli de bölgeye farklı bir görünüm kazandırıyor. 

İspanya turunuzda mutlaka değerlendirmeniz gereken diğer bir rota ise Gran Via. Bizdeki karşılığı olarak Nişantaşı Caddesi’ni düşünebilirsiniz. 100 yılı aşkın süredir tarihe tanıklık eden bu cadde İspanyol mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. 1300 metre uzunluğa sahip Gran Via’nın her iki tarafında da sayısız kafe, restoran ve tiyatro görmeniz olası. 

  • Eğlenceli İbiza

ispanya-ibiza.jpg

Eğlence denince akla ilk gelen adres İbiza. Balear Adaları’nın en hareketli üyesi İbiza, İspanya turunda mutlaka uğramanız gereken rotalar arasında yer alıyor. Burada her mevsim yaz, her mevsim eğlence. İbiza’nın merkezinde bulunan Dart Vila bölgesi zamanında kolonicilerin istilasına uğramış. Fakat buna rağmen kendini savunmayı başaran bölge surlar sayesinde halen ayakta. Orta Çağ’dan kalma mimari eserlerin bulunduğu bölgede gotik bir hava hakim. Ayrıca Dart Vila bölgesinde en çok ilgiyi San Maria Katedrali ve Santa Lucia Malikanesi çekiyor. 

Tabi ki İbiza’dan bahsederken enfes kıyılarından bahsetmeden olmaz. San Antonio bölgesi İbiza’nın en önde gelen tatil rotalarından biri. San Antonio için hız kesmeyen eğlencesi ve tertemiz sahili ile kusursuz desek abartmış olmayız. Tabi eğlence de bir yere kadar öyle değil mi? Yaz tatilinde insan biraz da huzur bulmak, kendine dönmek istiyor. Hal böyle olunca kaçış rotasına ihtiyaç duyuluyor. Formentera Adası tam da böyle bir yer. İbiza’ya 6 km uzaklıkta bulunan bu ada Karayipleri andırıyor. Doğal güzelliği ve el değmemiş sakinliği ile gözlerden uzak bir noktada. 

  • Biraz Gotik Biraz Barok Cordoba 

ispanya-cordoba.jpg

Barok ve gotik stil etkilerinin görüldüğü Cordoba Kalesi başta olmak üzere İspanya gezilecek yerler arasında çok fazla seçenek mevcut. Kale dense de aslına bakarsanız bir saray. Hem de yemyeşil ve pırıl pırıl bir saray. Aromatik bitkiler, rengarenk çiçekler ve şırıl şırıl akan dereler eşliğinde rüya gibi bir yer. Bunun yanı sıra Cordoba’da yer alan San Lorenzo Kilisesi de turistlerin ilgi odağı olan noktalardan biri. Burası daha önce cami olup, kiliseye çevrilen ve Katolik ibadet yeri olarak kullanılan bir yapı. İspanyol mimarisinin akıl almaz görünüşünü yansıtan bir kilise. 13.YY’a kadar uzanan Kilise’nin tarihi ve dış yapısı Cordoba’nın gotik silüeti ile adeta bütünleşiyor. 

  • Cıvıl Cıvıl Kanarya Adaları

ispanya-kanarya.jpg

İspanya’da görmeniz gereken 5 yer listesinin en canlı rotalarından biri Kanarya Adaları. Festivalleri ile meşhur bu bölgede enerji neredeyse hiç bitmiyor. Anlayacağınız boşuna “Kanarya” dememişler yani. Yeşil, mavi ve turuncunun hüküm sürdüğü; müzik sesinin hiç susmadığı rengarenk bir cennet. “Hem deniz olsun hem de eğlence.” diyenlerdenseniz yaz tatilinde mutlaka planlarınız arasına Kanarya Adalarını eklemelisiniz. 

  • Katalan Yıldızı Barselona

İspanya turu denince akla ilk gelen şehirlerden biri elbette ki Barselona ve bu şehir bambaşka. Ünlü Katalan Mimar Gaudi’nin eserleriyle adeta hayat bulan Barselona gezinize meşhur Sagrada Familia ile başlayabilirsiniz. Yapımına 1882 yılında başlanan ve “bitmeyen kilise” olarak ünlenen Sagrada Familia ile birlikte Park Güell ve Casa Mila’yı da mutlaka ziyaret edin. Eğer seyahatiniz yaz aylarına denk gelirse Barceloneta plajında güneşlenebilirsiniz.

Barselona’nın eşsiz eserlerini rahat bir şekilde gezebilmek için Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakabilirsiniz.

Yıllara meydan okuyan kültürü, damaklarınızı şenlendiren yemekleri ve dinlendirici yeşili ile İspanya turu “iyi ki”lerinizin arasına girmeye aday! 

Bize sorarsanız Sezen Aksu’nun da şarkısında söylediği gibi: Yaz bitmeden; yapraklar solmadan, narlar olmadan İspanya’ya gelin. 🙂

Yorum ekle