Yolcu360 Blog
mallorca-11
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mallorca’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Mallorca’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Mallorca, Balear Adaları arasında sakinliğini korumayı başarmış gözüküyor. İspanya’nın gözde turizm merkezlerinden olan adada eşsiz manzaralardan, tarihi yapılara ne ararsanız var. İşte Mallorca’da görmeniz gereken 7 yer!

Mallorca Nerede?

Balear takım adalarının en büyüğü olan Palma de Mallorca, İspanya’da yer alıyor. İbiza adasına komşu olmasına rağmen epey sakin olan Mallorca’nın merkezi ise Palma’dır. Aslına bakarsanız gezi rotanızı Palma’yı dikkate alarak oluşturmanızda fayda var. Bizden söylemesi. 😉

 

Palma de Mallorca  Gezisi

Mallorca ada mı yoksa şehir mi? Aslında Palma de Mallorca, Mallorca namı diğer Mayorka Adası’nın tek şehri. Akdeniz ile canlanan ada, manzarası ve huzuru ile turistlerin vazgeçilmez tatil rotaları arasında yerini almayı başarıyor. 

Yemyeşil doğanın kadim tarih ile buluştuğu Mallorca’da Endülüs mimarisine ait benzersiz eserleri keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra eşsiz İspanyol lezzetlerinin tadını çıkarırken, adanın tarihi dar sokaklarında ruhunuzla baş başa kalabilirsiniz. Mallorca’nın sokaklarını rahat rahat dolaşabilmek adına Mallorca kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Yolcu360 ile Mallorca’da ve 110 ülkede dakikalar içerisinde kolayca araç kiralayabilirsiniz!

Mallorca  Gezilecek Yerler

Balear Adaları’ndan olan Mallorca’da yaşam yaklaşık 2500 yıl öncesinde başlamış. Romalılar tarafından keşfedilen bölge 13.YY itibari ile Emevilerin eline geçiyor. Balear Adalarını oluşturan İbiza, Cabrera gibi hareketli bölgelerin yanı sıra Mallorca oldukça huzurlu. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Palma’da neler yapılır, Mallorca gezilecek yerler neresidir birlikte öğrenelim. 

  • Katalan Mimari Palme Katedrali

mallorca-palma-katedrali.jpg

Katalan mimarisinin en güzel örneklerinden olan Palme Katedrali, eski Palma şehrinde yer alıyor. 1299 yılında Aragonlu James I tarafından inşasına başlanan görkemli katedral, 1601 yılında tamamlanıyor. 44 metre yüksekliğe sahip tarihi yapı gotik silüeti ile Mallorca gezilecek yerler arasında ilk sırada yerini alıyor. 

  • Bir Zamanlar La Almudaina Kraliyet Sarayı

mallorca-1

Pek çok kültürün etkisi altında olan İspanya’da haliyle çeşitli medeniyetlere ait eserleri görmek mümkün. İşte o eserlerden biri de La Almudaina Kraliyet Sarayı. 11.YY’da bölgeyi fetheden Araplar buraya yerleşmeye başlıyor. Müslüman halifeler tarafından yaptırılan saray, 1309 yılında Mayorka James II tarafından yeniden inşa edilmiş. 1300’lü yıllarda kraliyet sarayı olarak kullanılan La Almudaina, günümüze kadar sağlamlığını koruyabilmiş. 

  • Adanın Gözdesi Bellver Kalesi

Palma’da yer alan Bellver Kalesi 1300’lü yıllardan bu yana ayakta kalmayı başaran ender tarihi yapılardan biri. Adanın en gözde lokasyonlarından olan kale en çok turisti ağırlıyor. 18.YY’a kadar kraliyet ailesi tarafından kullanılan Bellver Kalesi, zamanla işlevini yitirerek askeri hapishaneye dönüştürülmüştür. Surlarla çevrili kale, dairesel tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Günümüzde tarih müzesi olarak hizmet veren kale ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Akdeniz’e Bakan Formentor Deniz Feneri 

mallorca-fener.jpg

Akdeniz’e kucak açan İspanya elbette deniz feneri olmadan düşünülemez. Mallorca Adası’nın en kuzeyinde bulunan Formentor Deniz Feneri, eşsiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Tüm koyları çepeçevre görebilen, güneşin doğuşundan ay ışığına kadar her ana tanıklık eden bir fener. Avrupa’nın en güzel manzarasına sahip yerlerinden biri diyebileceğimiz bu noktada harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. 

  • Yeşillikler İçinde Valldemossa Charterhouse

mallorca-2.jpg

Kraliyet Carthusian Manastırı olarak da bilinen bu tarihi yapı sanat ve kültürün buluşma noktası. Yıllara meydan okumayı başaran bu eser Mallorca gezisi sırasında görülmeye değer güzellikler arasında. Uzun yıllar kraliyet ailesinin ikametgahı ve manastırı olan Valldemossa Charterhouse binasında yeşillikler içerisinde keyifli bir manzara sizi bekliyor. Hatta sırf çevresindeki huzur dolu manzara için bile ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

  • Uzaklarda Bir Yerde Deia Köyü

mallorca-deia.jpg

Portakal kokusuyla sarıp sarmalanmış Deia Köyü, Valle de los Naranjos (Portakal Vadisi)’ta. Minik taş evleri, kiremit çatıları ile tipik Akdeniz mimarisini yansıtıyor. Sanatçıların ilham kaynağı olan narenciye ruhu pek çok değerli esere katkı sağlamıştır. Hatta ünlü şair Robert Graves uzun yıllar huzur dolu bu kasabada yaşamış. 

Deia Köyü kendine özgü küçük plajları, gözlerden uzak sakin koyları da barındırıyor. İspanya’yı farklı bir açıdan deneyimlemek ve huzur dolu birkaç gün için bu köyü tercih edebilirsiniz.

  • Akdeniz Tazeliği Cala Figuera

mallorca-.jpg

Akdeniz’e sahip olup da balıkçılık faaliyetleri eksik olamazdı herhalde? Cala Figuera tam hayallerdeki balıkçı köylerinden biri. Günlük olarak avlanan çeşit çeşit balıkların olduğu bölgede sayısız restoran ve balık evi de var. Bize sorarsanız ay ışığına karşı sakin bir akşam yemeği Mallorca gezinize mola vermenin en keyifli yolu. 

 

 

Yorum ekle