Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Nişantaşı Mekanları / Nişantaşı Kafeleri ve Restoranları

Nişantaşı Mekanları / Nişantaşı Kafeleri ve Restoranları

Nişantaşı İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olarak, özellikle alışveriş meraklılarını tercih ettiği bir nokta. Peki Nişantaşı’nda hangi mekanları gezmeli, hangi mekanlarda ne yiyip içmeli? 

Nişantaşı Mekanları

İstanbul’un popüler semtlerinden biri olan Nişantaşı cıvıl cıvıl sokakları, her daim dolup taşan mekanları ile cazibe merkezleri arasında. Son günlerde Topağacı’nın da hızla yükselişe geçmesi ile birçoğumuz Nişantaşı’ndan çıkmaz olduk.

Siz de eğer Nişantaşı’nda keyifli bir gün geçirmek isterseniz, İstanbul Avrupa yakasında gidebileceğiniz daha pek çok nokta olduğunu göz önünde bulundurarak Yolcu360‘tan bir araç kiralayabilirsiniz. İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atmadan, yola çıkmayın.

Şimdi gerek nefis lezzetleri, gerek ambiyansı ve konseptiyle bizleri müdavimi yapan Nişantaşı yeme&içme mekanlarına hep birlikte göz atalım…

Kuzguncuk mekan rehberi için tıklayınız.

Nişantaşı Restoranları / Nişantaşı Kafeleri

  • Kozmonot

Akşam iş çıkışı uğrayıp içki ve atıştırmalıklarla keyif yapılası bir mekan Kozmonot. Bira menüsü hayli zengin. İngiltere’den Fuller’s, Almanya’dan Beck’s, Belçika’dan Westmalle… Seçim size kalmış. Akşam saatlerinde kalabalığın giderek arttığı Kozmonot gece bara dönüşüyor.

  • Grey Food&Drink

Topağacı’nın en şık mekanlarından biri de Grey Food&Drink. Dekorasyonu, yemekleri, hizmet anlayışı ile kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran mekan arkadaş buluşmalarının gözde adreslerinden. Pizzalar 38 liradan, ana yemekler 46 liradan başlıyor. Dilerseniz kahvaltı seçeneği de mevcut. İki kişilik serpme kahvaltının fiyatı 65 TL.

  • Socrates Bistro

Can Yayınları’nın çıkarmış olduğu Socrates Dergisi’nden adını alan Socrates Bistro geniş bir içki menüsüne sahip. Ana yemekleri ile de parmak ısırtan mekanda denediğim somon tava çok lezzetliydi. Yemek sonrası brownie ve kahve keyfi de yapabileceğiniz Socrates Bistro akşam saatlerinde gitmek isterseniz rezervasyon istiyor.

  • 400 Derece Pizza

Nişantaşı’nda pizza yemek için tercih edebileceğiniz mekanlardan biri olan 400 Derece Pizza küçük ama samimi havasıyla adeta dolup taşıyor. Erken gitmezseniz sıra beklemeniz muhtemel olan mekanda 32 farklı pizza arasında seçim yaparken zorlanabilirsiniz 🙂 Pizza Bambi ve Pizza 400 derece’yi denedim; kıtır kenarı ve ince hamuru ile lezzeti gayet yerindeydi. Pizza fiyatları 18 TL’den başlıyor 36 TL’ye kadar çıkıyor. Tiramisu’su da yedikçe yedirtecek cinsten, yemek sonrası yeriniz kalırsa bir deneyin derim.

Nişantaşı Mekan Önerisi

  • Voi Teşvikiye

Arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz, hatta bilgisayarınızı alıp bütün gün çalışabileceğiniz Voi Teşvikiye kahve ve tatlılarıyla sizi kendine çekiyor. Sağlıklı beslenenler için fit tatlı seçenekleri bulunan mekanın servisi de oldukça hızlı. Kahvelerini içtikten sonra tekrar tekrar gelmek isteyebilirsiniz.

  • MOC

Mahallenin en popüler kahvecisi hiç şüphesiz MOC. Ne zaman gitsem tıklım tıklım olan mekanda yer bulmakta zorlansak da dekorasyonu ve zengin kahve menüsüyle ayaklarımız yine buraya geliyor. Kahve fiyatları 8 TL’den başlıyor, yanında lezzetli bir sandviç isterseniz dana fümeli sandviçi tavsiye ederim. İçerisindeki ses yoğunluğu fazla olduğu için kitap okumak ya da çalışmak isterseniz rahatsız olabilirsiniz.

  • Grandma

Grandma’nın önünden ne zaman geçsem açık büfe tatlılarında hep gözüm kalır. Acaba hangisini denesem diye sizi ikileme düşürten Granmda bir bakery cafe. Burada birbirinden lezzetli kekler, poğaçalar, sandviç ve kruvasanlar sizi bekliyor. Bembeyaz konsepti ile içinizi açan mekana mutlaka aç gelin, yoksa pişman olabilirsiniz 🙂

  • Kase No.16

Nişantaşı’nın en yeni konsept mekanlarından biri Kase No. 16. Önce dekorasyonu sonra yemeklerinin lezzeti ile sizi müdavimi yapmakta iddialı mekanın duvarlarını süsleyen kaseler mekana adını verecek kadar güzeller. Başlangıçta isli domates çorbasını denemenizi tavsiye ederim, lezzeti gayet yerinde. Ana yemek seçenekleri ise hayli zengin. Hint mutfağından Çin mutfağına kadar uzanan 12 farklı kase, 12 farklı lezzet sunuyor. Ana yemekler 38 TL’den başlıyor salata fiyatları ise 22-30 TL. Kaselerin oldukça doyurucu olduğunu da ekleyeyim.

Yorum ekle