Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İspanya San Sebastian’da Görmeniz Gereken 9 Yer

İspanya San Sebastian’da Görmeniz Gereken 9 Yer

Avrupa tatili denince alışılagelmiş şehirler dışında başka seçenek arayanlara müjde! Venedik’ten, Roma’dan sıkılanlar için yeni rotamız oluşturuluyor. İşte karşınızda San Sebastian. Son yıllarda cheesecake’i ile adını sıkça duymaya başladığımız San Sebastian aslında İspanya’da doğal güzelliklerle dolu bir liman kenti! Gelin San Sebastian’da görmeniz gereken 9 yer neresi birlikte inceleyelim.

San Sebastian Nerede?

Güzelliği ile aklımızı başımızdan alan San Sebastian şehri İspanya’da. Uçak ile seyahat düşünenler için alternatif seçenekler mevcut. Örneğin İstanbul-Bilboa üzerinden sadece 4 saatlik bir uçuş ile San Sebastian’a kolayca ulaşabilirsiniz. Ardından hemen havalimanından Yolcu360 San Sebastian araç kiralama seçeneklerini inceleyerek dilediğiniz aracı kolayca kiralayabilir, San Sebastian’ı keşfetmeye başlayabilirsiniz!

San Sebastian Gezisi

“Donostia” olarak bilinen bu bölge için henüz keşfedilmemiş desek abartmış olmayız. Sonsuz kumsalları, keskin rüzgarıyla hem tatilcilerin hem de sörf severlerin aşık olacağı bir şehir. Barcelona ya da Madrid kadar popüler bir olmaması huzurlu zaman geçirmek isteyenler için ideal bir alternatif. Yaz bitmeden güneşin ve sessizliğin tadını çıkarmak isteyenler için San Sebastian gezisi tam size göre.

San Sebastian Gezilecek Yerler

Şimdiye kadar gördüğünüz tüm Avrupa şehirlerini unutun. Tarihi ve doğal güzelliği ile sizleri büyülemeye geliyor. San Sebastian gezisi sırasında neler yapılır? San Sebastian’ın en güzel plajları hangileri? İşte San Sebastian gezilecek yerler listesi.

  • Beyaz Kumsal La Concha

“La Perla” adı ile de bilinen La Concha plajı 1 km uzunluğundaki sahili ile dikkatleri çekiyor. Bembeyaz kumsalının Akdeniz turkuazı ile muhteşem uyumu sahil şeridine büyüleyici bir hava katıyor. 

Tüm gün güneşin keyfine vardıktan sonra akşam ay ışığını seyretmenin de tadı bir başka. Özellikle yakamoz eşliğinde sahilde yürüyüş yapmanızı öneriyoruz. Şehrin kalbi olarak nitelendirilen La Concha Körfezi San Sebastian gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alıyor. 

  • Gotik Mimari San Sebastian Katedrali

san-sebastian-1

İspanya’nın alışılagelmiş mimari silüeti olan gotik tarz, San Sebastian Katedrali’nde de kendine yer buluyor. Görkemli duruşu, büyüleyici iç dizaynı ile İspanya’nın en ünlü dini yapılarından biri. 1880 yılında mimar Manuel de Echave tarafından tasarlanan katedral görenleri kendine hayran bırakıyor.

Monte İgueldo’da bulunan kumtaşları San Sebastian Katedrali inşasında kullanılmıştır. 75 metre yüksekliğe  sahip kulesi ve 1915 metrekarelik geniş alanı ile göz dolduran bu tarihi yapı şehrin en önemli simgeleri arasında. 

  • Tarihi ve Eğlenceli Old Town

Hemen hemen her şehrin ilk ortaya çıktığı bir nokta vardır. Genellikle de “old town (eski şehir)” olarak adlandırılan bu oluşum noktaları şehrin tarihine de ışık tutar. Tıpkı San Sebastian’daki Old Town gibi. Tarihe meydan okuyan eski binalar, geçmişten gelen küçük izler bölgenin dokusunu oluşturuyor. 

“Parte Vieja” olarak da anılan Old Town’da bir zamanlar boğa güreşlerinin yapıldığı alanmış. Hatta şehrin merkezi olan bu bölgede geniş yer kaplayan Plaza de la Constitucion var. 

16.YY’dan kalan San Vicente Kilisesi, Old Town’a gotik bir silüet kazandırıyor. Şehrin en eski kilisesi unvanına sahip kilisede 1584 yılına ait eserleri inceleyebilirsiniz. Bask tapaslarının lezzeti ile ünlü Eski Şehir’de gece hayatı oldukça eğlenceli. Müzikler, eğlenceler günün ilk ışıklarına kadar devam ediyor. 

  • Eşsiz Manzara Monte İgueldo

san-sebastian-2

Monte İgueldo, her ne kadar dağlık bölgede yer alsa da benzersiz manzarası için keşfetmeye değer rotalardan biridir. Her yaştan turistin keyif alabileceği bu şirin kasaba San Sebastian gezilecek yerler listesinde yerini almayı başarıyor. 

En tepede şehrin manzarasına hakim olabileceğiniz seyir noktaları mevcut. La Concha Körfezi’nin batı kesiminde yer alan Monte İgueldo’ya gelin ve gün batımı turuncusuna yakından bakın. 

  • Miramar Kraliyet Sarayı

san-sebastian-3.jpg

İngiliz kraliyet sarayları örnek alınarak yapılan Miramar Kraliyet Sarayı, San Sebastian gezilecek yerler listesinde. 1888 yılından mimar Selden Rownum tarafından tasarlanan sarayı Benito Olasagasti tamamlıyor. 

İngiliz Tutor tarzının eşsiz örneklerinden olan tarihi yapı denize karşı konumuyla daha da değer kazanıyor. Vaktiyle İspanyol kraliyet ailesi adına bir tatil evi olarak yapımına başlanan Miramar Kraliyet Sarayı, İspanya’nın gözde saraylarından biri olmayı başarıyor. Sekizgen kule şekli, ahşap işçiliği ile tarih ve mimarinin kusursuz uyumunu yakalıyor. Bunun yanı sıra saray bahçesinin güzelliği de kendisi kadar dillere destan. Siz iyisi mi San Sebastian gezinizde Miramar Kraliyet Sarayı’na bir uğrayın. 😉 

  • Geçmişe Doğru San Telmo Müzesi

san-sebastian-4.jpg

İsmi bölge ile özdeşleşen San Telmo Müzesi, bizleri geçmişe götürüyor. Güzel sanatlar, arkeoloji ve etnoloji başta olmak üzere birçok bölümden oluşan müze Bask kültürüne ışık tutuyor. Özellikle güzel sanatlar bölümündeki çizimler, heykeller arasında El Greco, Alonso Cano ve Ribera gibi ünlü isimlere ait resimleri inceleyebilirsiniz. Arkeoloji bölümü ise daha çok sikkeler ve seramikler ile ön plana çıkıyor. Her bir bölümü ayrı bir keyif veren San Telmo Müzesi siz değerli ziyaretçilerini bekliyor. 

  • Zurriola Plajı

San Sebastian plajları içinde sörfçülerin uğrak noktası Zurriola Plajı da görülmeye değer. Seyahatiniz ilkbahar veya sonbahar aylarına denk geliyorsa iyot kokusunu içinize çekerek deniz kenarında yürümek gibisi yok! Yüzmek isteyenler için suyun çok sıcak olmadığını söylemekte fayda var.

  • Constitucion Meydanı

Her daim cıvıl cıvıl Constitucion Meydanı’nın gündüzü ayrı gecesi ayrı bir keyif veriyor. San Sebastian’da gezilecek yerler arasında alışveriş yapmak için en uygun yerlerden biri. Burada alışveriş yapabilir, tarihi kiliseleri ziyaret edebilir, balık pazarına uğrayarak şehrin yerlilerini yakından gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz.

  • San Sebastian İsa Heykeli

Urgull Tepesi’ndeki devasa İsa heykeli şehrin adeta simgesi konumunda. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız heykelin yanına çıkabilir ve San Sebasitan manzarasını bir de tepeden seyredebilirsiniz.

Bonus: San Sebastian Cheesecake Nerede Yenir?

Son birkaç yıldır ülkemizde fazlasıyla popüler olan San Sebastian cheesecake’i kendi yerinde deneyimlemek isterseniz misiniz? En iyi San Sebastian cheesecake için gezi listenize La Vina restoranı mutlaka eklemelisiniz.

 

2 yorum

    • Selamlar, yurt içinde ve yurt dışında araç kiralama kriterleri araç kiralama firmalarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı bilgi için wwww.yolcu360.com’u ziyaret edebilir ya da 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi’mize 7/24 ulaşabilirsiniz.