Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mallorca’da nerede denize girilir? / Mallorca gezi rehberi / İspanya

Mallorca’da nerede denize girilir? / Mallorca gezi rehberi / İspanya

Mallorca muhteşem denizi ve iyi korunmuş doğasıyla İspanya’nın turizmde parlayan yıldızı olma özelliğini taşıyan çok özel bir şehir. Mallorca’yı ziyaret edenler genelde bu güzel kentin plajlarını ve denize girilecek noktalarını merak ediyorlar.

Neden Mallorca ? Çünkü herkes buraya geliyor!

İspanya’nın son yıllarda giderek popülerliği artan adalarından biri Palma de Mallorca. Öyle ki 2018 yılında dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirleri listesinde 15. sırada yerini almayı başardı. Açıkçası Mallorca’ya gitmeden önce bu kadar büyük bir ada ile karşılaşacağımı beklemiyordum ☺ Adayı baştan sona gezmek isteseniz birkaç haftanızı ayırmanız gerekiyor. Keşfedilecek öyle yerler var ki gördüğünüz güzellikler karşısında adeta büyüleniyorsunuz.

Peki bu kadar büyük bir adayı rahatça nasıl gezeceğiz? İşte bu noktada Yolcu360‘tan bir araç kiralamak en mantıklı çözüm olarak ortaya çıkıyor. Yola revan olmadan Palma de Mallorca Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmayın.

Mavinin en güzel tonlarına sahip koyları ve altın kumlu plajları ile Mallorca deniz tatili yapmak için en ideal yurt dışı rotalarından biri. Adada 200’ü aşkın plaj var, hazırsanız Mallorca’nın en güzel plajlarını keşfetmeye başlayalım. Mallorca’da nerede denize girilir? İşte bu sorunun cevabı…

Mallorca ‘da nerede denize girilir?

  • Alcudia Plajı

Adanın kuzeyinde Alcudia bölgesinde yer alan plaj incecik beyaz kumları ve sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler için en ideal plajların başında geliyor. Su sporları ile tatilinize adrenalin katabileceğiniz Alcudia Plajı’nın yanı başında bir şeyler atıştırabileceğiniz kafe ve restoranlar da mevcut.

  • Portals Nous Koyu

Kendinizi bir anda Maldivler’deymiş gibi hissedeceğiniz küçük ve sakin bir koy Portals Nous. Palma’nın batısında yer alan koy merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafede. Mavi bayraklı koyda dilerseniz şemsiye ve şezlong kiralayabilir, gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Cala Deia  

Mallorca seyahatinizi unutulmaz kılmak istiyorsanız listenize Cala Deia’yı mutlaka eklemenizi tavsiye ederim. Adanın batı kısmında yer alan Deia köyünü ziyaret ederken keşfettiğimiz Cala Deia kristal berraklığındaki denizi ile adadaki favori plajımız oldu. Plajda şemsiye ve şezlong yok, bu yüzden çoğunlukla tenha oluyor. Eğer popüler plajlar yerine ıssız yerlerde denize girmeyi seviyorsanız Cala Deia tam size göre. Dönüşte seyir terasına çıkıp nefes kesen deniz manzarasına bir de tepeden bakmayı sakın unutmayın.

  • Paguera Plajı

Mallorca’daki konaklamamızı Paguera bölgesinde yaptığımız için en sık gittiğimiz plaj Paguera Plajı oldu. Uzun sahil şeridi boyunca isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz havlunuzu kumlara serip ücret ödemeden de denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Su oldukça berrak ve ılık, ama öğle saatlerinden sonra kalabalık arttığı için erkenden gitmekte fayda var.

  • Cala Fornells

Paguera bölgesinin en güzel plajlarından biri de kayalıkların ardına gizlenen Cala Fornells. Denizi sığ olduğu çocuklu ailelerin güvenle tercih edebileceği plajda makul bir ücret karşılığında şezlong kiralayabilirsiniz.

Artık Mallorca’da nerede denize girilir sorusunun yanıtını bildiğinize göre, size sadece yola çıkmak kalıyor. Bir sonraki gezi rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle