Yolcu360 Blog
kışın balayı yerleri, kış balayı otelleri, karlar üzerinde evlenen gelin ve damat
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kışın Balayı için Gidilecek Yerler: Kış Balayı Rotaları

Kışın Balayı için Gidilecek Yerler: Kış Balayı Rotaları

Kışın balayı için nerelere gidebiliriz? Kış soğuğu sanki balayı için uygun değil diye düşünüyoruz. Dolayısıyla sonbahar ve kış aylarında evlenen çiftlerimiz balayı tatili için yer seçmekte kararsız kalabiliyor. Ancak hem bütçenizi göz önünde bulundurarak hem de romantik önerileri değerlendirerek unutulmaz yeni tatil yerleri keşfedebilirsiniz.

Düğün tarihleri kış mevsimine denk gelen çiftlerimiz tatil yeri seçme konusunda aslında oldukça alternatife sahipler. Dileyenler doğayla iç içe olup yeşilin seyrine dalabilecekleri gibi dileyenler de romantik şehir gezileri yapabilir. İşte detaylar Kışın balayı için gidilecek yerler neresi? Aralık’ta balayı için nereye gidilir? Ocak ve Şubat’ta balayı için nereye gidilir? Kış balayı yerleri, kış balayı mekanları yazımızda. Keyifli okumalar…

Kış balayı mekânları konusunda endişeniz hiç olmasın. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok seçeneğiniz mevcut. İlk olarak balayı rotanızı karar vermeden önce bir liste hazırlamak işinizi kolaylaştıracak. Müstakbel eşinizle yapmaktan keyif alacağınız aktiviteleri kâğıda not alın. Sonraki adımda ise ortak noktalarınız nelerse belirleyin ve ona göre rotanızı çizin.

kışın balayı yerleri, kayak yapan mutlu çift

Kayak Sevenler İçin Kışın Balayı Yerleri

Kışın balayı için Kartepe, Ilgaz, Palandöken, Uludağ ve Kartalkaya’yı tercih edilebilirsiniz. Sadece kayak yapmakla kalmayıp, şömine başında çayınızı, kahvenizi yudumlayarak baş başa kalabilirsiniz. Hem kışın hem de karın keyfini çıkarmak isterseniz tercihinizi bu lokasyonlarda bulunan otellerden yana kullanabilirsiniz. İşte Aralık, ocak, şubat aylarında balayı için gidebileceğiniz rotalarınız hazır…

kışın balayı yerleri, fotoğraf çeken mutlu çift

Aralıkta Balayı İçin Nereye Gidilir?

‘Kışın balayı mekanı’ arayan çiftlere bir öneri de doğayla iç içe olabilecekleri yerler… Ekonomik ve şehre yakın olsun isteyen çiftlerimiz, bu rotaları tercih edebilirsiniz. Sapanca, Abant Gölü, Yedigöller, Şile, Ağva ya da Polonezköy’den size uyacaktır. Gerek İstanbul’a gerekse Ankara’ya yakınlıklarıyla tercih edilebilecek olan rotalar, sessizliği arayan çiftlerimize oldukça iyi gelecektir. Buralarda doğanın tüm harikalarını bir arada bulabileceksiniz. Aralık’ta balayı için nereye gidilir sorusunu soran çiftlerimiz, rotalarınıza buraları ekleyebilirsiniz.

Dinlenmek İsteyenler İçin Kışın Balayı Yerleri

Kışın balayı yeri arayan çiftlerimiz tercihlerini dinlenmekten yana kullanmak isterse bu seçenek tam onlara göre… Bursa, Afyon, Bolu ve Gönen’de bulunan termal oteller, size keyifli bir kış balayı sunacaktır. Balayını özellikle bir dinlenme fırsatı olarak görüyorsanız bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Her bütçeye uygun termal otelleri bulabilirsiniz.

kışın kapadokya balayı tatili, manzara izleyen çift

Kapadokya’da Unutulmaz Balayı Tatili

Yerli ve yabancı turistler tarafında büyük ilgi göre Kapadokya, kışın balayı düşünüyorsanız mükemmel bir seçim. Özellikle kar yağışlarının başlamasıyla birlikte eşsiz manzara sizleri adeta büyüleyecek. Tam manasıyla kafa dinlemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Peribacaları üstünde yapacağınız balon turlarıyla büyüleneceğiniz kesin!

cunda adası tabela, seyahat, yolculuk

Cunda Adası’nda Kışın Balayı Tatili

Dört mevsim boyunca eşsiz güzelliğini koruyan Cunda Adası, özellikle yaz sonu itibarıyla kapılarını balayı çiftlerine açıyor. Butik otelleriyle her keseye uygun konaklama imkânı sunan Cunda Adası’nda aşıklar tepesine çıkarak, günübirlik turlara katılabilirsiniz. Adada ayrıca fotoğraf çekebileceğiniz birbirinden güzel yerler var. Eğer siz de balayı tatilinizde dinginlik arayanlardansanız Cunda Adası’nı listenize ekleyebilirsiniz.

Cunda Adası Gezilecek Yerler

kışın balayı yerleri, bozcaada ve gökçeada

Bozcaada ve Gökçeada

Düğün koşturmacası, hazırlıklar vs. derken biliyoruz çok yoruldunuz. Tabi bunlar tatlı yorgunluklar…☺ Balayında kalabalıktan uzak olalım derseniz Bozcaada ve Gökçeada sizin için iyi bir tercih olacaktır. Özellikle sonbaharla birlikte yazlıkçıların adalardan ayrılmasıyla dinginlik hâkim olur. Ayrıca sakin sokaklar ve bağ evleri, adaları ziyaret eden misafirler tarafından oldukça tercih ediliyor.

kıbrıs balayı otelleri

Ocakta Balayına Nereye Gidilir: Kıbrıs’ta Balayı Tatili

Dört tarafı denizlerle çevirili olan Kıbrıs, dünyanın birçok ülkesinden tatil için tercih edilen bir yer…

Gerek tarihi mekânları, gerek doğa güzellikleri gerekse de plajlarıyla pek çok alternatif burada! Kıbrıs, ayrıca tüm sezon için misafirlerine kapılarını aralıyor. Ocak/Şubat ayında balayına nereye gideceğiz telaşesi yapmanıza gerek yok. Kışın balayı tatilini Kıbrıs’tan yana kullanmak isteyen çiftlerimiz, hem sessiz hem eğlenceli tatili burada bulabilirsiniz. Özellikle denize sıfır otelleriyle rüya gibi bir balayı tatili sunan Kıbrıs’ta kesenize uygun otelleri bulabilirsiniz.

kış balayı yerleri, avrupa'da balayı için gidilebilecek yerler

Yurt Dışında Kışın Balayı Yerleri

Kışın balayı yapabileceğiniz yerlerin bir bölümünü sizler için içeriğimizde derledik. Şimdi dilerseniz kışın yurt dışında balayına gidilebileceğiniz ülkelere göz atalım.

Aslında çoğu çiftin hayalidir; yurt dışında balayı yapmak. Özellikle kışın evlenen çiftlerimiz sıcak ülke seçimi yaparak tatilini birçok ülkede yapabiliyor. Tabi bunun için öncesinde bazı prosedürleri tamamlamak gerekiyor. Özellikle yurt dışı planı yaparken vize işlemleri veya masraflarla ilgili ön araştırma yapmanız oldukça önemli.

Şubatta Balayına Nereye Gidilir: Dubai’de Balayı

Özellikle son yıllara ilişkin kısa bir araştırma yaptığımızda Dubai, tatil konusunda en popüler yerlerden… Özellikle alışveriş fırsatı, kumsalları, romantik otelleri, çölde safari aktiviteleriyle balayı çiftlerinin tercih sebebi. Kışın balayına gidecek çiftlerimiz, Dubai’yi Türkiye’ye olan yakınlığı ve her bütçeye uygun seçeneğiyle listenize dahil edebilirsiniz.

Viyana – Budapeşte’de Balayı

Kışın balayı yeri arayan sanat tutkunu çiftlerimize bir alternatif de ViyanaBudapeşte turları. Farklı bir deneyim ve sanat doyumu yaşamak isteyen çiftlerimiz, bu tatil tam size göre olacak. Büyüleyici anlar peşindeyseniz, Viyana – Budapeşte turu tam size göre!

Kış Ayında Yaz Mevsimi Arayanlara Tayland Tatili

Tayland, hem denizi hem de doğal güzellikleriyle misafirlerini adeta büyülüyor.

Ayrıca her keseye uygun ekonomik otelleri, balayının keyfini sürdürmek isteyen çiftlerin tercih sebebi. Mavinin, yeşilin bir arada olduğu bölgede, doğa gezileriyle birlikte kültür turu yapmanızı da tavsiye ediyoruz.

kışın balayı otelleri, Cape Bodrum Luxury Hotel

Kışın Balayı Otelleri: Türkiye’de Kışın Gidebileceğiniz 5 Balayı Oteli

  • Cape Bodrum Luxury Hotel & Beach
  • Kempinski Hotel The Dome Belek
  • Regnum Carya
  • Concorde De Luxe Resort
  • Alesta Yacht Hotel

Kışın balayı otelleri, Gstaad Palace

Kışın Balayı Otelleri: Dünyada Kışın Gidebileceğiniz 5 Balayı Oteli

  • The Resort at Paws Up – Montana, ABD
  • Gstaad Palace – İsviçre
  • The Retreat at Blue Lagoon – İzlanda
  • Arctic TreeHouse Hotel – Norveç
  • Hotel Villa Pamphili Roma – İtalya

yolcu360 blog arama banner

Balayınızda Araç mı Lazım? Yolcu360 ile Akıllıca Kiralayın!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ile 1 dakikadan kısa sürede hayalinizdeki aracı kiralayabilirsiniz. En iyi araç kiralama fiyatları için www.yolcu360.com,  ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle