Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Budapeşte Müzeleri | Budapeşte Gezi Rehberi

Budapeşte Müzeleri | Budapeşte Gezi Rehberi

Budapeşte nerede diye merak ediyorsanız, Macaristan‘ın başkenti olan çok ama çok güzel bir şehir. Budapeşte gezilecek yerler açısından oldukça fazla sayıda tarihi ve turistik yerlere ev sahipliği yapıyor. Eğer bu yıl Budapeşte için bir tatil planı yaptıysanız veya yapmak istiyorsanız, buradan çok keyif alarak geri döneceğinize emin olabilirsiniz.

Budapeşte Gezi Rehberi

Budapeşte’de tarihi yerleri ve doğal güzellikleri gördükten sonra sıra geldi müzeleri gezmeye. Şehirde keşfetmeye değer birbirinden güzel müzeler bulunuyor. İyi bir planlama yaparsanız 3 günlük bir Budapeşte gezisinde en az üç-dört tane müze görme şansı bulabilirsiniz.

Budapeşte yeme-içme önerileri için tıklayınız.

Budapeşte Müzeleri

  • Güzel Sanatlar Müzesi

Budapeşte müzeleri için gezi listenize eklemeye değer ilk yer olan Güzel Sanatlar Müzesi Macaristan’ın zengin sanat koleksiyonunu ziyaretçilerine sunuyor. Antik Mısır döneminden başlayan koleksiyonlar arasında yağlı boya tabloların yanı sıra heykel ve çizimler de yer alıyor. Başta Leonardo da Vinci olmak üzere Raphael, Vincent van Gogh, Paul Cezanne’ın çizimlerini müzede görme şansı bulabilirsiniz. Kahramanlar Meydanı’nda bulunan Güzel Sanatlar Müzesi Salı-Pazar günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

  • Macaristan Ulusal Galerisi

Şehrin Buda yakasına geçtiğinizde Budapeşte müzeleri kapsamında Macaristan Ulusal Galerisi’ni ziyaret etmeden dönmeyin. Buda Kalesi’nde yer alan Macaristan Ulusal Galerisi ülkenin tarihini ve sanatını yakından tanımak isteyenler için eşsiz bir fırsat. Görkemli binası ile hayranlık uyandıran müze 1957 yılından günümüze sanatseverleri ağırlıyor. Macaristan resim ve heykel sanatının seçkin örneklerini görebileceğiniz müzeyi Pazartesi günleri hariç diğer günler 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Terör Müzesi

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında Macar halkının gördüğü işkenceleri çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren Terör Müzesi Budapeşte müzeleri arasında bulunan en etkileyici olanı diyebilirim. İşkence odaları ile birlikte hayatını kaybedenlere ait fotoğraflar, videolar ve objelerle tarihin acımasız gerçekleriyle baş başa kalacağınız müze Andrassy Caddesi üzerinde bulunuyor. Müzeyi Salı-Pazar günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Ludwig Müzesi

Modern sanat tutkunları için kaçırılmaması gereken ve Budapeşte müzeleri arasında olan bir diğer yer ise Ludwig Müzesi. 1960’lı yıllardan günümüze uzanan zengin bir çağdaş sanat koleksiyonuna sahip müzede Orta ve Doğu Avrupalı pek çok ressamın eserlerini bir arada görebilirsiniz. Ludwig Müzesi Pazartesi günleri hariç diğer günler 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeye Büyük Pazar’dan ortalama yarım saatlik keyifli bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

Budapeşte Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Macaristan Vizesi

Türk vatandaşlarının Budapeşte müzeleri ve gezileri için Macaristan vizesi almaları gerekiyor. Macaristan için alınan vize ise Schengen vizesi. Macaristan vize başvuruları için Türkiye’de İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen kurumlara, vize merkezlerine ve turizm/seyahat acentelerine gidebilirsiniz.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Macaristan Konsolosluğu, Macaristan vize çeşitlerini Macaristan’a yapılacak olan seyahatin amacına ve süresine göre temel olarak iki gruba ayırmaktadır.

  • Ulusal / Uzun süreli Macaristan Vizesi: Uzun süreli Macaristan vizesi Schengen vizesi değildir. 90 günü aşan ikamet hakkı tanıyan bu vize eğitim, çalışma, oturum gibi durumlarda başvurulması gereken Macaristan vizesidir.
    Macaristan Schengen vizesi: Macaristan Schengen vizesi ’A’ tipi ve ’C’ tipi olarak ikiye ayrılır.
  • Macaristan A Tipi Schengen Havalimanı Transit Vizesi: Başka bir ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatlerinde Macaristan’dan transit olarak geçmesi gereken Macaristan vizesi tipidir. Macaristan transit vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanmamaktadır.
  • Macaristan C tipi Schengen vizesi: 90 güne kadar konaklamayı mümkün kılan Macaristan vizesidir. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili vatandaşları pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa Macaristan Schengen vizesine başvuru yapmak zorundadırlar. Bu vize tüm Schengen alanında geçerlidir.

Macaristan vizesi, ülkeye yapılacak seyahatin amacına bağlı olarak aşağıda belirtildiği gibi kategorilere ayrılmaktadır. Macaristan vizesi başvurusunda bulunan kişilerden yapacakları seyahatin amacına uygun evrak ibraz etmeleri talep edilmektedir. Dolayısıyla Macaristan vizesi başvurusunda bulunan kişiler gerçekleştirecekleri Macaristan seyahatinin amacına uygun Macaristan vizesi türüne başvuru yapmalıdır. Seyahat amacına göre Macaristan vizesi türleri aşağıda belirtildiği gibi kategorilere ayrılmaktadır.

  • Macaristan Turistik Vize
  • Macaristan Ticari Vize
  • Macaristan Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi
  • Macaristan Kültürel Amaçlı Vize
  • Macaristan Erasmus Vizesi
  • Macaristan Transit Vize
  • Macaristan Resmi Amaçlı Vize
  • Macaristan Sağlık Sebepli Vize
  • Macaristan Sportif Amaçlı Vize
  • Macaristan AB Vatandaşı İle Evli Kişiler İçin Vize
  • Macaristan Şoför Vizesi
Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?

Budapeşte’ye Türkiye’den direkt uçuş seferleri mevcut. Budapeşte uçak bileti alınırken Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı‘nı seçmelisiniz.

Budapeşte müzeleri ve gezi rehberi için seyahat listesini tamamlayıp İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama ya da İstanbul araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Budapeşte müzeleri ve gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araç fırsatları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Budapeşte müzeleri ve gezisi için tatilini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle