Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dubai Gezilecek Yerler | Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai Gezilecek Yerler | Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

İhtişamlı, görkemli ve lüks yapıları ile dünyanın gözünü kamaştıran Dubai’ye daha önce hiç gitmiş miydiniz?1971 yılında Büyük Britanya’ya karşı bağımsızlık kazanan Birleşik Arap Emirlikleri federasyonunu oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, tam bir gökdelenler, limanlar ve plajlar şehri. Dünyanın en yüksek ve popüler gökdelenleri Dubai’yi işgal etmiş gibi. Su parkları ve plajları ise dillere destan durumda. 🙂 Hadi hep birlikte Dubai gezilecek yerler listesine göz atalım. Dubai plajları, Dubai vizesi nasıl alınır ve Dubai’ye nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Dubai gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Dubai Gezilecek Yerler

  • Dubai Müzesi

Eski Dubai’de inşa edilmiş olan Al Fahidi Kalesi’nin duvarlarının içinde şehrin geçmişine doğru gidebileceğiniz harika bir müze yer alıyor. Tarihi Dubai binası, tarih boyunca var olmuş olan Arap yaşamını tasvir eden çok çeşitli eserlere ev sahipliği yapıyor. Arap hane halklarının, pazarlarının ve camilerinin geleneksel sahnelerine yakından tanıklık edebileceğiniz müzede çöl yaşamına dair de çok çarpıcı bilgiler ile karşılaşacaksınız.

  • Dubai Çölü

Dubai’nin modernist sokaklarından arabaya atlayarak hemen 20 dakikada Dubai’nin asıl turistik adresine doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Evet, Dubai çölünden bahsediyoruz. 🙂 Off-road, dörtlü bisiklet ve sandboard gibi harika aktiviteler yaparak Dubai çölünü keşfedebilirsiniz. Ayrıca burada Bedevi yaşamına en yakından tanıklık edebilirsiniz. Hem kültürel hem de sportif bir tur olarak Dubai çölünü gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Burj Khalifa

Dubai’nin en popüler noktasından biri de tabi ki Burj Khalifa. 163 kattan oluşan yapı, dünyanın en yüksek binası. Dubai gezilecek yerler listenize burayı eklemezseniz seyahatiniz yarım kalmış olur. Çünkü binanın uzunluğu 829.8 metre. 148. kata çıktığınızda Dubai’nin en harika manzarasıyla karşılaşıyorsunuz.

  • Dubai Çeşmesi

Dubai’nin ikonik yapılarından biri olan Burj Khalifa’nın dibinde ve ünlü Dubai Alışveriş Merkezi’nin kapılarının hemen önünde bulunan Dubai Çeşmesi, dünyanın en büyük koreograflı çeşme sistemine sahip. Çeşmenin dans suyu gösterisi, su akışını havadaki 150 metreye kadar çıkarıyor. Bir de rengarenk ışıklı su gösterisi, dünya müzikleri ile taçlanınca Dubai’de ki en popüler şovlardan biri haline geliyor.

Dünyanın en yüksek 10 gökdeleni yazısı için tıklayınız.

  • Burj Al Arab

Bütün dünyada olmasa da Burj Al Arab, Ortadoğu’daki en ikonik yapılardan biri olma özelliğini taşıyor. Yelken şeklindeki yapı, konumu ile turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. 7 yıldızlı ultra lüks bir otel olarak hizmet veren bina, yerden 321 metre yüksekliğe sahip. Yüksekliği ve post modern mimarisi ile Dubai gezilecek yerler listenizde görmeniz gereken yerler arasında. 🙂

  • Laguna Su Parkı

Dubai’deki Laguna Su Parkı, hemen sahil şeridi olan La Mer’de bulunuyor. Aynı zamanda Orta Doğu’da tam 180 derecelik bir dalga makinesi bulabileceğiniz tek yer yine burası. Oldukça eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz su parkında bol bol fotoğraf çektirmeyi de unutmayın. 🙂

Dubai’nin En İyi Plajları

Basra Körfezi’nde bulunan Dubai, bütün bir yıl aşırı sıcak oluyor. Bu yüzdende şehirde çok sayıda altın kumlu plaj var. Dubai plajlarının da ne kadar ünlü olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bu yüzden Dubai gezilecek yerler listenizde mutlaka en iyi Dubai plajları da bulunmalı. 🙂

  • JBR Beach

JBR Plajı, Dubai’nin en popüler halk plajlarından biri. Çünkü Dubai Marina’daki restoranların, meyve suyu barlarının ve eğlence merkezlerinin hemen yakınında yer alıyor.

  • Jumeirah Plajı

Umm Suqeim Plajı olarak da bilinen Jumeirah Plajı , Burj Al Arab’ın muhteşem manzarasına sahip. Bu plajın en keyifli zamanı ise şafak vakti. Bu zamanda plaj son derece sessiz oluyor ve Körfezden yükselen güneşin harika bir manzarası ortaya çıkıyor. Aynı zamanda gece yüzmeyi seviyorsanız, Dubai’de akşam cankurtaranları olan nadir plajlar arasında.

  • La Mer

Jumeirah Plajı’nın güney kısmında yemek ve eğlence bölgeleri ile çevrelenmiş popüler La Mer Plajı bulunuyor. Çoğu insan burayı kısa bir gezinti yapmak için tercih etse de güzel bir plajı var. Şezlong, şemsiye ve trambolin parkı ile oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir plaj.

  • Dubai’nin en güzel plajları

Dubai’de tatiliniz sırasında gidebileceğiniz diğer güzel ve iyi plajlara gelirsek Lou Lou Beach, Riva Beach Club, Kite Beach ve Al Mamzar Park‘da listenizde yer alması gereken kaliteli ve iyi plajlar arasında.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Yeşil ve Gri Pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları BAE vizesinden 90 gün boyunca muaf durumdalar. Ancak Bordo Pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurusu yapmak zorundalar. Dubai vize başvurusu biraz değişik bir tarzda. 🙂 Normal de Avrupa ülkelerine giderken pasaportumuza damga yapıştırılırken, Dubai vizesinde böyle bir durum yok. Başka bir deyişle, Dubai vizesi pasaporta basılmıyor. Ayrıca Dubai vizesi başvuruları online olarak alınıyor ve başvuruları siz kendiniz yapamıyorsunuz. Vizeyi almak için Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yetkilendirilen aracı kurumlar ile iletişime geçmeniz gerekiyor. 2020 Dubai vize ücreti:

  • Dubai 30 Gün Tek Girişli Vize Ücreti 97 USD
  • Dubai 30 Gün Çok Girişli Vize Ücreti 225 USD
  • Dubai 90 Gün Tek Girişli Vize Ücreti  235 USD
  • Dubai 90 Gün Çok Girişli Vize Ücreti  600 USD

Dubai vize işlemleri için gerekenler:

  • Öncelikli olarak eksiksiz doldurulmuş olan bir Dubai vize başvuru formu
  • Vize başvurusu yapacak olan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportun resimli ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın taranmış  ve renkli hali
  • Vize işlemleri için yatırılan paranın dekontu
Dubai’ye Nasıl Gidilir?

Dubai’ye Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Uçak biletinizi alırken tercih etmeniz gereken havaalanı ise Dubai Uluslararası Havalimanı.

Dubai gezilecek yerler için seyahat listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Dubai turu için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

BAE Dubai gezisi kapsamında seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle