Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bozcaada Gezi Rehberi – Bozcaada’da Ne Yenir? Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada Gezi Rehberi – Bozcaada’da Ne Yenir? Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Ege turu için vazgeçilmez duraklardan biri olan Bozcaada, denizi, sokakları, gezilecek yerleri, küçük restorantları ve manzarası ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bozcaada’nın küçük evlerinin yer aldığı dar sokaklarda gezerken, kendinizi yıllardır burada yaşıyor gibi hissedebilirsiniz. Adanın bütün güzelliklerini keşfedebilmeniz için ulaşım ve araç kiralama bilgileri dahil Bozcaada gezi rehberi Yolcu360 tarafından hazırlandı.

Bozcaada gezi rehberi

Milattan önce 5. yüzyılda yaşayan Yunan tarihçi Heredot “Tanrı; insanlar uzun ömürlü olsunlar diye Bozcaada’yı yaratmış” diyerek, adanın size yaşatacağı huzur dolu anlara vurgu yapmak istemiş olabilir 🙂

Türkiye’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada, kalabalık şehirlerin kaosu ve gürültüsünden kaçmak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri.

Bozcaada gezi rehberi hazırlayanların en çok merak ettiği sorulardan biri de Bozcaada’ya ne zaman gidilir? sorusu. Bozcaada turu için en uygun zaman dilimleri Mayıs ve Eylül ayları diyebiliriz. Bu aylarda akşamlar hafif serin olur ve adada kalabalık bir nüfus olmaz. Hem yaz hem de sakin bir bahar tatili için uygun olan Bozcaada’yı hazırsanız birlikte keşfedelim…

  • Bozcaada Kalesi

Bozcaada gezi rehberi için ilk durak Bozcaada Kalesi olmalı. Zaten feribottan iner inmez hemen sağ tarafınızda yer alan kaleyi gezmeden Bozcaada’yı keşfetmek olmaz. Kalenin kimler tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmemekte. Ancak günümüze kadar birkaç kez onarım geçirmiş. Kale, iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşmakta. Dış kalede tabya yeri, cephanelik, eğitim alanları mevcut. İç kale ise kendi içerisinde iki bölümden oluşur. Birinci kısım giriş bölümü olarak adlandırılır. Bu bölümün iki kapısı var. Bu bölümde zindanlar ve kışla bulunmakta. Ortada ise levazım deposu, sarnıç ve cephanelik yer almakta. Ayrıca kaleyi ziyaret edenler için iç bölümde Bozcaada’nın tarihi hakkında bilgi alabilecekleri ve etnografik eserleri gezebilecekleri bir sergi mekânı da mevcut.

  • Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada gezi rehberi kapsamında görmeniz gereken yerlerden biri olan Meryem Ana Kilisesi, adanın merkezinde bulunmakta. Bozcaada Rum Ortodoks cemaatine ait olan kilise, 1869 yılında inşa edilmiş. Kilise pazar günü saat 8 ayini dışında kapalı tutuluyor. Bu yüzden kiliseyi görmek isterseniz, bu fırsatı kaçırmayın.

  • Ayazma Manastırı

Kutsal su anlamına gelen Ayazma, adanın güney kısmında bulunmakta. Ayazma manastırında tarihi bir çeşme, küçük bir manastır, 2 tane tek katlı yapı ve yaşlı çınar ağaçları yer almakta. Ayazma manastırı, Rum azize Aya Paraskevi adına yapıldığı için yerel halk tarafından Aya Paraskevi manastırı olarak da adlandırılıyor. 1734 yılında yaptırılan manastır özel günlerde açılıyor. Her yıl 26 Temmuz’da kutlanan Aya Paraskevi günü manastırın açıldığı özel günlerden biri. Bu güne halk arasında Ayazma Panayırı da deniyor.

Bozcaada gezilecek yerler

  • Bozcaada Yel Değirmenleri

Bozcaada geçmişte çok sayıda yel değirmenine sahipti. Zaman içerisinde harap olan değirmenler, 2019 yılında tekrardan adanın nostajik havasını yaratmak için restore edilerek ziyarete açıldı. Yel değirmenlerini Bozcaada gezilecek yerler listenize dahil etmenizi öneririz.

  • Bozcaada Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri

Bozcaada gezi rehberi için listenize mutlaka Batı Burnu’nda yer alan Polente Feneri ve rüzgar güllerini ekleyin. Adanın simgesi niteliğinde olan Bozcaada Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri, yaz aylarında güneşin batışını seyretmek isteyen birçok misafire ev sahipliği yapıyor.

  • Aburga Ahmet Dede Türbesi

Limanın sol tarafında yer alan türbenin içerisinde 10 adet mezar bulunuyor. Bozcaada’da bulunan 1714 yılına ait Osmanlı’dan kalma en eski mezarı bünyesinde barındıran türbeye denizciler gidip, adaklar adarmış. Hala açık olan türbe, Bozcaada gezi rehberi listenize dahil olabilecek yerler arasında.

Bozcaada plajları

  • Akvaryum Koyu

Bozcaada’da nerede denize girilir? diye merak ediyorsanız, önceliğiniz Akvaryum Koyu olabilir. Turkuaz rengi ve berrak suyu ile insanı gerçekten cezbeden bir koy. Eğer dalış faaliyeti ile ilgileniyorsanız, denizaltında birçok canlıyı görebilirsiniz. Ayrıca bot marketin de yer aldığı Akvaryum Koyu’nda yiyecek veya içecek olanakları da mevcut. Bozcaada gezi rehberi duraklarınızı kolay ve konforlu bir ulaşım ile keşfetmek isterseniz Çanakkale araç kiralama fırsatlarına bakabilirsiniz.

  • Ayazma Plajı

Adanın en çok bilinen plajı desek yanlış olmaz 🙂 Uzun sahil şeridi, yumuşacık kumları ve temiz denizi ile Bozcaada gezi rehberi için listelenen plajlar arasında özellikle aileler tarafından tercih ediliyor.

  • Sulubahçe Koyu

Denize girmek istiyorum ama kalabalık ve gürültü istemiyorum diyenlerin tercihi olan Sulubahçe Koyu, cam gibi berrak denizi ile sizi karşılıyor.

  • Habbele Plajı

Bozcaada gezi rehberi hazırlarken denize girmek için Habbele plajını mutlaka listenize eklemenizi öneririz. Sığ denize ücretsiz girebileceğiniz gibi plajda yer alan özel bir işletmeyi de tercih edebilirsiniz.

Bozcaada’da ne yenir?

Bozcaada’nın ege mutfağına ait yemekler bulabileceğiniz kendine has restoranlarını keşfedebilirsiniz.

  • Meyhaneler sokağı

Bozcaada’da nerede ne yenir? diye merak ediyorsanız taze deniz ürünleri için meyhaneler sokağını tercih edebilirsiniz. Kendine has bir atmosferi olan bu sokakta hangi restoranta oturursanız oturun, en taze ve en güzel deniz mahsüllerini tadabilirsiniz. Ege Mutfağı’nın göz bebeği olan zeytinyağlı mezeleri deneyebilirsiniz. Meyhaneler sokağında gidebileceğiniz birkaç mekan önerisi: Vahit’in Yeri, Battı Balık, Cabalı Meyhane, Sandal, Madam Niça.

  • Eski Kahve

Adanın merkezinde bulunan Eski kahve hem kahvaltı yapmak hem de yemek yemek için uygun bir yer. Eski kahvede ada usulü etli sarma yemenizi özellikle tavsiye ederiz.

  • Çiçek Pastanesi

Adanın kahvaltı yapmak için en çok tercih edilen mekanlarından biri. Bozcaada dönüşünüzde mutlaka buradan kurabiye alın.

  • Bozcaadalı Veli Dede

Bozcaada’nın vazgeçilmez tatlarından biri olan Bademli kurabiyeyi burada denemenizi öneririz. Veli Dede’nin Anna badem tereyağlı kurabiye ve Belçika çikolatalı tereyağlı kurabiyesi önerebileceğimiz diğer lezzetler arasında. Bozcaada gezi rehberi için tüm duraklara uğradıysanız, eve dönerken mutlaka buradan kurabiye götürün.

Bozcaada gezi rehberi için en iyi kahve ve şarap yerleri
  • Madam’ın Kahvesi

Bozcaada gezi rehberi listenize kahve içip, tatlı yiyebileceğiniz yerler eklemek istiyorsanız, Madam’ın Kahvesi tam sizlik. Kurabiye, makaron, reçel ve kahve çeşitlerini bulabileceğiniz bu sevimli ve küçük yer, Bozcaada’nın eski sakinlerinden biri olan Madam Panayota’nın lezzetli tariflerini kullanıyor.

  • Bozcaada Coffee Shelter

Bozcaada’nın en iyi kahvelerini burada deneyimleyebilirsiniz. Hemen hemen her çeşit kahveyi yapan bu küçük dükkan, adanın merkezinde ara bir sokakta yer almakta. Çalışanlarının sıcak ve güler yüzlü olmaları, burayı daha da çok sevmenize neden olabilir 🙂

  • Ataol ve Talay Şarap

Bozcaada üzüm bağları, adanın yerel halkının temel geçim kaynağı. Ataol şarap ve Talay Şarap, adanın yerel şarap üreticilerinden. Mutlaka Bozcaada şarabının tadına bakın. Adanın şarapları için Türkiye’nin en güzel şarapları iddiasında bulunabiliriz.

Bozcaada Festivalleri
  • Yerel Tatlar Festivali 28-30 Haziran
  • Bozcaada Salhane Şarap Tadım Günleri
  • Bozcaada Ayazma Panayırı 26 Temmuz
  • Bozcaada Caz Festivali
  • Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED)
  • Bozcaada Ozanın Günü ve Homeros Okuması
  • Bağbozumu Festivali 6-8 Eylül
Bozcaada’ya nasıl gidilir?

İstanbul’dan Bozcaada’ya nasıl gidilir? sorusunun cevabı için öncelikle Çanakkale’ye hangi güzergahtan gideceğinizi belirlemek gerekir. İstanbul araç kiralama olanaklarından faydalanarak, Tekirdağ–Keşan– Gelibolu yolu üzerinden gidebilirsiniz veya Sabiha gökçen havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atıp, Gebze – Yalova – Karacabey hattını takip edip D200’ü kullanarak Bandırma–Biga–Lapseki rotasını tercih edebilirsiniz. Çanakkale merkezine geldiyseniz iskeleye yönelip Bozcaada – Çanakkale arasında işleyen arabalı vapurlarını kullanabilirsiniz.

Çanakkaleyi keşfedip, öyle Bozcaada’ya geçerim diyorsanız Çanakkale Havalimanı araç kiralama opsiyonlarını inceleyebilir, Geyikli-Yeni İskele arabalı arabalı vapurlarını kullanabilirsiniz. Ankara veya İzmir’den gelecek olan seyahat severler, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama veya İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fırsatlarını yakalamak ve fiyat karşılaştırması yapmak için yolcu360.com sistemini kullanabilir.

1 yorum

  • Bozcaada hava durumu hakkında oldukça açıklayıcı bilgiler olmuş. Bir çok site gezdim yolcu360 kadar başarılısını görmedim. Tebrikler.