Yolcu360 Blog

Dubai Mucize Bahçe Gezi Rehberi

Çöl ortasında 150 milyon çiçekten oluşan devasa bir bahçe hayal edin! Renklerin ve kokuların iç içe geçtiği Mucize Bahçesi gökdelenleri ile ünlü Dubai’de adeta saklı bir cennet gibi. Üstelik burası sıradan bir çiçek bahçesi değil, çiçeklerle oluşturulmuş birbirinden güzel tasarımlara ev sahipliği yapan Mucize Bahçesi (Miracle Garden) Dubai gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli. Çocuklu ailelerin de eğlenceli vakit geçirebileceği Mucize Bahçesi’ni her yıl 1.5 milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor.

Dubai Mucize Bahçe Gezi Rehberi

Rengarenk çiçekleriyle turistlerin gözdesi olan Mucize Bahçesi sadece çiçek sevenleri değil çölün ortasında farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri de ağırlıyor. 72 bin metrekarelik bir alanda 150 milyonu aşkın çiçek ve bitkinin yer aldığı Mucize Bahçesi aynı zamanda dünyanın en büyük çiçek bahçesi. 14 Şubat 2013 yılında kapılarını açan devasa bahçe çöl iklim şartları gereği sadece Kasım-Mayıs ayları arasında ziyaretçilerini ağırlayabiliyor. Yaz döneminde bakım çalışmalarının yapıldığı bahçe atık suların geri dönüşümlü olarak kullanılabildiği bir sistem ile sulanıyor.

Bakmaya doyamayacağınız rengarenk çiçek tasarımlarının sergilendiği bahçeyi gezerken kendinizi adeta açık hava sanat galerisinde hissetmeniz mümkün. Bahçenin en dikkat çeken tasarımı ise 500.000’den fazla çiçekle kaplı olan Airbus A380 yolcu uçağının replikası. Dünyanın en büyük çiçek enstalasyonu olan tasarım Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi başarmış. Mucizeler Bahçesi’nde 3D çiçek tasarımlarını da görmek mümkün. Dev mantarlar, karıncalar, kuğular, tavus kuşları canlı çiçeklerle birleşince ortaya seyrine doyulmaz bir manzara çıkıyor. Walt Disney karakterlerinden Teddy Bear’a kadar birbirinden ilginç çiçek tasarımlarını görme şansı bulabileceğiniz Mucize Bahçesi’nde dinlenebileceğiniz konforlu alanların yanı sıra karnınızı doyurabileceğiniz restoran ve kafeler de mevcut.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Kelebek Bahçesi

Mucize Bahçesi’nde görebilecekleriniz sadece çiçeklerle sınırlı değil. Bahçenin yanı başında yer alan Kelebek Bahçesi “Dünyanın En Büyük Kapalı Kelebek Bahçesi” olarak biliniyor. 50’den fazla kelebek türü ile birlikte 150 bini aşkın kelebeğe ev sahipliği yapan bahçenin içerisinde kelebekler hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz bir de müze var.

Mucize Bahçesi Ziyaret Bilgileri

Mucize Bahçesi yılın sadece yedi ayı açık. Yaz döneminde bakım çalışmalarına başlanan bahçe Kasım’dan Mayıs’a kadar haftanın her günü 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kelebek Bahçesi ise Cumartesi-Cuma 09.00-18.00 saatleri arası açık.

İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Mucize Bahçesi Giriş Ücreti

  • Tam bilet: 55 AED
  • İndirimli bilet: (3-12 yaş arası çocuklar için): 40 AED
  • 3 yaş altı çocuklar için giriş ücretsiz.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Mucize Bahçesi Adres ve Ulaşım

Al Barsha South 3, Dubai. Metro ile gelmek isteyenler Mall of the Emirates durağında inerek kısa bir yürüyüşle buraya ulaşabilir. (Kırmızı hat)

Dubai Gezilecek Yerler | Dubai Vizesi Nasıl Alınır yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle