Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Kamp Yaparken Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

Kamp Yaparken Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

Kamp yaparken mutlaka yanınıza almanız malzemeler hangileri biliyor musunuz? İlk defa kampa gidecekler ya da kampa her gittiğinde bir şeylerin eksikliğini hissedenler, bu yazı hayatınızı kurtarabilir 🙂 Gezgin çiftimiz Merve ve Furkan kamp yaparken mutlaka yanınıza almanız gerekenler nelermiş onları yazdı.

Kamp Yaparken Mutlaka Yanınıza Almanız Malzemeler

Ah şu ilk kamp deneyimleri… Bizim çadırın dili olsa da anlatsa size şu Merve’nin ilk kamp yaptığı zamanlardaki çilesini. Şimdi, 26 yaşına kadar kamp yapmayı hiç düşünmemiş, bırakın düşünmeyi aklının ucundan bile geçirmemiş bir Merve hayal edin.  İşte bu Merve ne kadar ayak diretse de en sonunda sevgili kocasının ısrarlarına dayanamayıp kamp yapmaya ikna olsun. Öncelikle kampa giderken doğru bir araç seçmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yolcu360‘tan araç kiralama yaparak sizin için ideal kamp aracını seçebilirsiniz ancak bizim size tavsiyemiz karavanla yolculuk etmeniz. Bunun için de aşağıdaki araç tavsiyesine mutlaka bir göz atın 😉

Kamp dediğiniz şey keyif işidir arkadaşlar, çadırını kurarsın, masanı atarsın çadırın önüne, ateşini yakarsın, çayını demlersin, ızgaranı yaparsın ne bileyim yıldızları izlersin, gölü ya da denizi seyredersin falan. Yani uzun lafın kısası, kafa dinlersin, huzur bulursun.

Bizde gidişat pek öyle olamamıştı ne yazık ki. Çünkü biz gezmekten çadır keyfi yapmaya zaman bulamadık, her gün başka bir yerde çadır kurduk, çadır kurma eylemimiz hep akşamın karanlık saatlerine denk geldi, elimizde bir ışık karanlıkta uğraştık durduk. Sonra sabah erkenden kalkıp çadırı toplayıp yine yola düştük yine gezmek için.

Anlayacağınız keyif meyif olmamıştı bizimkisi. Siz siz olun, sakın böyle yapmayın. Kamp zamanı kamp, gezme zamanı gezme. Bir de biz size keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilmeniz için gerekli olan 5 ana malzemeyi aşağıda sıraladık mı işlem tamamdır. 🙂

Yazın Hayat Kurtaracak 6 Kamp Önerisi için tıklayınız.

Kamp Yaparken Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

  • Başınızı Sokacak Bir Çadır

Biraz malumun ilanı olacak ama kamp malzemeleri listesinin ilk sırasında çadır var. Çünkü kamp yaparken ilk hedefiniz barınma ihtiyacınızı karşılamak olacak elbette. Bunun için de kamp yapmaya giderken yanınıza çadır almanız şart.

Çadır kurmak kulağa biraz korkutucu geliyor olabilir ama merak etmeyin. Modern çadırlar kurması zor olmayan, sizi kazıkla iple uğraştırmayan, kendi işini kendi gören, yani tek başına ayakta durabilen çadırlar. Sakın ha gidip de eski tip bir çadır almaya kalkmayın. Dertsiz başınızı derde sokmaya gerek yok. J Kişi sayısına göre çadırların büyüklükleri de değişkenlik gösteriyor. Ama içinde rahat hareket edebilmeniz açısından biz en az 3 kişilik bir çadır almanızı öneririz.

  • Mışıl Mışıl Uyuyabilmeniz İçin Şişme Yatak ya da Mat

Ben kamp yapma olayına tamam dedim. Fakat olmazsa olmaz bir şartım vardı. O da şişme yatak. Eğer şişme yatak yoksa ben de yokum dedim, çok net koydum tavrımı. 🙂 İnanın bana şişme yatak kamp malzemeleri listesinin baş tacı. Ne demek istediğimi sert bir zemine yatmak zorunda kaldığınızda anlayacaksınız.

Eğer konforlu bir çadır deneyimi yaşamak istiyorsanız şişme yatak mutlaka almanızı öneririm. Bu sayede mışıl mışıl bebekler gibi uyursunuz. Çok lükse gerek yok derseniz sünger matlar da işinizi görür. Tercih sizin. Eğer yatak alırsanız ve içinde şişirmek için pompa yoksa onu da mutlaka almanız gerekiyor.

  • Çadır İçi Işık ya da Fener

Bizim gibi sizin de hobiniz karanlıkta çadır kurmaksa (!) en çok ihtiyaç duyacağınız şeylerden biri fener ya da çadır içi ışık. Sadece karanlıkta çadır kurmak için değil elbette, kitap okumak, akşam çadırınızda oturup sohbet etmek ya da ne bileyim oyun falan oynamak isterseniz can kurtarıcı oluyorlar.

Ayrıca çadır dışında yapacağınız her şey için de bir ışığa ihtiyacınız var. Biz asma kısmı bulunan çadır içi ışığı tavsiye ediyoruz. Çok kullanışlı bir şey. Hatta evde bile iş görüyor, o derece.

Türkiye’de Kamp Yapmak İçin En İyi 5 Yer!

Hayat Kurtaran Kamp Tavsiyeleri

  • Sonsuz Keyif İçin Katlanır Masa ve Sandalye

Çadır kurma eylemi sona erdikten sonra başlıyor asıl keyif yapma kısmı. Ateşini yakıp, çayını demleyip, menemenini yapıp, ne bileyim mısırını közleyip keyifle oturup yemek-içmek için masa ve sandalye şart. Göl, orman, deniz manzarası fark etmez, karşısına kuracaksın sandalyeni masanı, al sana en manzaralı 🙂

  • Keyfinize Kaşıntı Arası Vermeyin Diye; Böceksavar

Ormanlık alanların en büyük handikapı çeşit çeşit böcekler ve bir de lanet olası sivrisinekler tabi ki. Kapıdan kovsanız bacadan sızan sivrisinek sesini ve kaşıntısını en aza indirmek için bir sinek ilacı ya da vücuda sürülebilen böceksavar almanızı mutlaka öneriyoruz.

Yoksa keyfiniz yarım kalır, kaşınmaktan yemeğinizi yiyemezsiniz. Sadece sivrisinek değil çeşit çeşit böcek ısırıklarından da korunmak için bu detayı sakın atlamayın deriz.

En ideal kamp rotalarına göz atın

Yorum ekle