Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bolu Kamp Yeri: Yedigöller / Kamp yerleri

Bolu Kamp Yeri: Yedigöller / Kamp yerleri

Bolu Yedigöller ‘de kamp yapmak hemen hemen her doğaseverin aklının köşesinde olan bir plandır. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak ateş renkli danslarıyla sizi selamlayan bir doğaya kucak açmaya hazır olun…

Bolu Yedigöller’e nasıl gidilir?

Batı Karadeniz Bölgesinde Bolu’nun 38 km kuzeyinde Zonguldak’ın yer alan Milli Park’a iki şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Bolu D100Ankara –İstanbul karayolunun 190. km. kuzeye ayrılan yolla ve yahut Yeniçağa- Devrek veya Mengen- Yazıcık üzerinden yapılmaktadır. Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak kolayca ulaşabileceğiniz bu gezi rotasına, İstanbul araç kiralama ya da Ankara araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkabilirsiniz. 

Bolu üzerinden gidildiğinde yolun yer yer kötü olduğunu belirtmek isterim ancak Ekim ve Kasım aylarında gittiğiniz esnada sol tarafınızdaki manzaranın büyüsüne kapılmadan edemiyorsunuz. Sağ tarafta ise yerel halkın küçük yayla işletmelerinden güzel bir kahvaltı yapıp sıcak bir çayla manzaranın ve bu yayla güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Yedigöller’in Bolu tarafında kalan Kapankaya Seyir Terasına da çıkmanızı tavsiye ederim. Yedigöller’e 4 km kala sol tarafta bulunan seyir terasına çıkıp yedi gölden üçünü görebiliyorsunuz. 

Yedigöller Milli Parkı adını bünyesinde bulunan 7 gölden almıştır. Bunlar Büyükgöl, İncegöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl ve Kurugöl’dür. İsimlerini göllerin yapısından alan bu göllerden olan Büyükgöl canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde İlk alabalık tesisi 1969’da burada kurulmuştur.  En derin göl ise 20m derinliğiyle bilinen Deringöl’dür. Akan bölümü ise Büyükgöl’e bağlıdır. Bölgenin en geniş gölü ise Nazlıgöl olup dibinden sızdırdığı su, gölün kuzeydoğusunda yüzeye çıkarak bir şelale oluşmasını sağladığından Şelale Gölü olarak da bilinmektedir.

Yedigöller doğası

Yedigöller Milli Parkı farklı türde bitki ve ağaç türünü içinde barındırmaktadır. Kayın, Gürgen, Meşe, Kızılağaç, Akçaağaç, Karaağaç, Titrek, Kavak, Sarı ve Karaçam, Köknar, Fındık, Ihlamur ve Dişbudak türlerinden ağaçlar bulunmaktadır.  

Bu ağaç ve bitki türleri Ekim ve Kasım aylarında sizi bir renk cümbüşüyle karşılıyor. Adeta bir çingenenin dans ederken eteğindeki ateş renkleriyle sizi selamlayan bir doğayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yürüyüş Parkurları takip edip yedi gölü gezebilir ek olarak Şelale,  Dilek Çeşmesi ve Gülen kayaları görebilirsiniz. Pisagor ağacının kırıldığını da belirtmek isterim.

Yaban hayatı olarak da Boz Ayı, Domuz, Tilki, Kurt, Sansar, Sincap, Geyik, Karaca, Tavşan ve kuş türlerinden de yabani ördek ve güvercin vardır.  Her yıl Mayıs ve Eylül dönemlerinden Büyük ve Deringöl ‘de ücret karşılığında olta balıkçılığı yapılmaktadır. Bu göllerde Göl Alası ve Gökkuşağı Alabalığı bulunmaktadır.

Milli Parklar içinde bulunan 18 üniteden oluşan 72 adet yataklı bungalov bulunmaktadır. Milli parklara ait olan bu bungalov evleri kiralamak için çok önceden rezerve etmeniz gerekmektedir.

Bolu kamp ve piknik alanları

Yedigöller Milli Parkının içerisinde herhangi bir şekilde ateş yakmak yasaktır. Yer ateşi, mangal ateşi, ocak, tüp, semaver bunların tümü yasaktır. Ancak saat 19.00dan sonra kamp yapan insanlar için varil veya teneke kutularda kontrollü bir şekilde ateş yakılmasına izin verilmektedir. Siz yanınızda teneke veya yarım varilinizi götürebilirseniz kamp sıkıntı yaşamazsınız. Odun konusunu ise şu şekillerde çözülebilir. Yedigöller’de kuru odun bulmak zor olduğundan ya yanınızda götürecekseniz ya da oradaki büfeden 20-30 TL karşılığından odun alacaksınız.

Bu güzellikleri içinde barından bir yer için haklı ve doğru bir karar olarak gördüğümü de belirtmek isterim.  Mangal veya ateş yakmak istiyorsanız Bolu güzergâhında Ayı Kayası Yedigöller’e girmeden 5 km önce sağ tarafınızda kalacaktır. Devrek tarafında da yeni açılan Devrek tesisi Yedigöller’e girmeden 4 km önceden sizi karşılayacaktır. Kamp için ise girişte sizi Nazlıgöl Kamp alanına yönlendirmektedirler. Hafta sonları çok kalabalık oluyor.

Eğer fırsatınız varsa hafta içi gelmeye çalışın. Aydınlatma mevcut değildir. Nazlıgöl çevresinde kurulan kamp alanında WC bulunmaktadır. WC’ nin prizlerinde elektrik bulunmaktadır ancak arada çok sıra olduğundan yanınızda powerbankınızı, el fenerinizi eksik etmeyin☺

 

Yorum ekle