Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gölköy : Kampçılar için muhteşem bir gezi rotası / Bolu

Gölköy : Kampçılar için muhteşem bir gezi rotası / Bolu

Gölköy doğaseverlerin favori şehri Bolu’da bir başka gezi rotası. Özellikle kampçıların ziyaret ettiği bu muhteşem noktayı sizler için Instagram’ın sınır tanımayan kampçısı EsmerEmin sizler için gezdi gördü ve yazdı. Kamp malzemelerinizi hazırlayın, yola çıkıyoruz…

Gölköy nerede ve nasıl gidilir?

Abant İzzet Baysal Üniversitesi mevkiinde Büyükdere üzerinde bulunan Gölköy Baraj Gölü kamp, doğa yürüyüşü ve balık tutmak için çok ideal bir alan Bolu’da birçok turistik mekân olduğundan dolayı veya üniversite bölgesinde olduğundan dolayı gölgede kalmış olan alan bireysel kamplar için vazgeçilmez bir tabiat alanı. Ulaşım için Yolcu360‘tan bir araç kiralamanızda fayda var. İstanbul’dan gelecekler İstanbul araç kiralama fiyatlarına, Ankara’dan gelecek olanlar ise Ankara araç kiralama fiyatlarına göz atabilirler…

Bolu merkezden 10 km batısında yer alan bu baraj gölü Abant’tan bile büyüktür. 190 hektarlık alana sahip olan gölün en derin yeri 21 metredir. Çevresi ormanlarla kaplı ve çeşitli balık türleriyle bulunmakla beraber aynı zamanda sulama amaçlı da kullanılmaktadır. Bu baraj gölüne 3 şekilde giriş yapılabilir ikisi üniversitenin içerisinde biri de Gölköy’e varmadan Karaköy mevkiindeki yol ayrımından sağa doğru gidilirse piknik alanlarına kadar ulaşabilirsiniz. Bu girişten girerseniz giriş ücreti 5 Tl’dir. Üniversiteden ise D100 yolunun üzerinde bulunan Yumrukaya köyünden yol ayrımına girerek üniversitenin Gölköy yurdunun giriş kapısından sağ tarafa doğru giderseniz yine Gölköy’e ulaşabilirsiniz.

3. Yol ve benim en çok kullandığım yol ise üniversite merkez kampüse varmadan Spor salonunun solundan giderek hem aracınızı park edip hem de gerekli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiz Yaşam Merkezi hemen solunuzda kalacak.

Bundan sonraki yolunuza yayan olarak devam etmeniz gerekecek. Ben genelde göle varmadan ormanın içinde oluşturduğumuz kamp alanında kamp yapmayı seviyorum ancak siz göl etrafında kamp veya piknik yapmak istiyoruz derseniz. 15 dakika kadar kısa bir yürüyüş daha yapıp gölün kıyısına varabilirsiniz.

Gölköy ‘da kamp yapmak isteyenler dikkat

Ben göl kıyısından ziyade orman içinde kamp yapmanızı tavsiye ediyorum. Kamp alanı olarak birçok avantajı olduğunu belirtmek isterim. Yabani hayvanlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz çok düşük çünkü hem Baraj Gölü olduğundan hem de üniversiteye yakın olduğundan yabani hayvan bulunmuyor.

Yer ateşinizi çok rahat bir şekilde yakabilirsiniz. Etrafta bir sürü yıkılmış ağaç var. Küçük bir testere veya balta işinizi çok rahat bir şekilde görür.  Sürekli odun olmasının nedeni dediğim gibi çok rağbet görmeyen bir yer olmasından dolayıdır. Yoğun olunan dönemlerde Abant veya Yedigöller’de kamp yapmak yerine Gölköy’de kamp yapmayı tercih ederim. Huzurun ve sakinliğin merkezi olan bu tabiat alanı Bolu’nun gizli bahçesi.

Yorum ekle